Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megéri mai világba az egyetem?

Megéri mai világba az egyetem?

Figyelt kérdés
Megéri most vagy egyáltalán egy diplomát letenni?

2023. febr. 5. 18:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%
igen
2023. febr. 5. 18:47
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
attól függ milyen diploma
2023. febr. 5. 18:48
 3/13 anonim ***** válasza:
32%
Nem, tele van fosva minden diplomásokkal már (a fele itt van a gyakorin mert munkát nem kap). Szakemberből annál kevesebb van. Nem véletlen 2x 3x annyit keresnek mint egy diplomás.
2023. febr. 5. 18:54
 4/13 anonim ***** válasza:
42%
A diplomás az agyával keres annyit mint egy fizikai munkában leépülő szakember akikből kevés van!
2023. febr. 5. 18:57
 5/13 anonim ***** válasza:
9%
IT szektor vagy orvos jól keres, annak megéri lenni. De a bölcsész, kommunikáció és média, közgazdász kb a fenekét kitörölheti. Pályakezdőként, tapasztalat és kapcsolat nélkül esélytelen elhelyezkedni.
2023. febr. 5. 19:13
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

Egy jól kereső diplomás a havi fizetéséből már ki tudja fizetni,

a diplomások által lenézett szakemberek 3-4 napi munkabérét.

Innen te döntesz, hogy fizetésemelésért tüntető diplomás leszel,

vagy egy minden évben Maldívon nyaralgató pl. víz- vagy klímaszerelő.

2023. febr. 5. 19:53
 7/13 anonim ***** válasza:
95%

Ha anyagi értelemben kérdezed, akkor nem mindegyik diploma éri meg. Attól függ. Nagyon értékes pl a szociális munka, vagy tanító vagy óvodapedagógus, diplomás ápoló pálya, emberi megbecsülése szerintem magas, tiszteletreméltó, de anyagilag nulla.

Ha nem anyagi értelemben vesszük, megéri bármi, ami boldoggá tesz, szívesen foglalkozol vele, örömet és sikerélményt ad a gyakorlása.

2023. febr. 5. 21:17
 8/13 anonim ***** válasza:
65%

"vagy egy minden évben Maldívon nyaralgató pl. víz- vagy klímaszerelő"

Hát nem tudom melyik univerzumból írsz, felénk egyik sem jár Maldívra nyaralni. Maximum ha cégvezető 20-30 alkalmazottal és alvállalkozókkal. De az megint a diplomás kategória.

2023. febr. 5. 21:54
 9/13 anonim ***** válasza:
12%

Attól függ, milyen céljaid vannak. Ha pl elméleti fizikus szeretnél lenni, akkor igen, ha igazán nem érdekel semmi csak pénz kellene, akkor nem.

Én egyetemista vagyok. Azért mert érdekel és ezzel szeretnék foglalkozni. Az más csak plusz, hogy sokat fogok egyszer keresni. Ha valakinek csak ennyi a motivációja, nagyon gyorsan kiég.

2023. febr. 5. 22:10
 10/13 A kérdező kommentje:

Hát kereskedelemre gondoltam

Abba a szakmába vagyok már benne 5 éve tanulásilag

Tehàt kereskedelem marketing

2023. febr. 6. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!