Mit gondoltok erről? Jó ötlet vagy felesleges időpazarlás? Ti mit tennétek a helyemben?
Szeretnék továbbtanulni egyetemen pénzügy és számvitel szakon (BGE-PSZK). Eddig 400 pont volt a ponthatár, ezt ugye idén eltörölték, de valószínűleg továbbra is 400 körül lesz. Idén emeltezek töriből, de szerintem vele se kerülnék be államira. Szóval arra gondoltam, hogy beadom a jelentkezést, de ha nem vesznek fel (amire nagy az esély), akkor elmegyek önkéntes katonának szeptemberben. Ezt a honvédség indítja, főleg olyanoknak, akik nem jutottak be egyetemre. 16, 32 és 64 többletpontot lehet érte kapni. Mellette nyelvet tanulnék és ha van rá lehetőség elvégeznék egy pár hónapos pénzügyes/számviteli OKJ-t.
Így pénzt is keresnék, plusz fejleszteném is magam.
Hasonló helyzetben Ti mit csináltatok? Hülyeség az egész? Mit tanácsolnátok?
20/F
Nem tudom a plusz pontokon kívül mennyi hasznod lenne ebből a dologból. Lehet, hogy jobban járnál ha az OKJ-t és a nyelvtanulást inkább valamilyen (diák /rész) munka mellett végeznéd. Ha lesz egy felsőfokú nyelvvizsgád, meg egy emelt érettségid, az már 90 pont a régi rendszer szerint, azt nem tudom hogy a jelentkezési helyed most mennyit ad ezekre, de valószínű hogy ezek + esetleg még az OKJ is többet ér, pontban és tapasztalatban is.
De persze ha az tényleg vonz, hogy önkénteskedj a katonaságnál, akkor vágj bele, aztán végülis abbahagyhatod, ha mégse tetszik.
Eddig nem tanultál nyelvet középiskolában?
Érettségire már két középfokúnak azért illik meg lennie.
Hát szerintem csinálj bármit,de önkéntes katonának biztos nem mennék.
Szia!
Elmentél önkéntes katonai szolgálatra végül? Érdekel engem is a dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!