A saját lakás nélkül gyereket vállaló ember felelőtlen?
39, ja a gyereknevelés arról szól, hogy mindenkinek gyerek kell, függetlenül attól, hogy el tudja-e tartani, mert volt attól szarabb is?
Hát ez is egy felfogás. Elég népszerű felfogás mondjuk mostanában a szüljünk hitelre dolog.
Most láttam csak a kérdést.
Nálam alap évi kettő nyaralás,tudjon drága ruhákra is költeni,néha engem is lepjen meg egy ilyennel ne csak magát.
Ezért egy átlag melóssal szóba sem állok ismerkedésnél.
De ez csak az én véleményem a kérdésre.
Úgy vélem, igen, - felelőtlen.
Kell egy fix hely a család működtetéséhez.
Nem is tudom megérteni, elfogadni azoknak az embereknek a gondolkodását, mentalitását, akik "utánam az özönvíz" stílusban, "majd lesz valahogy" alapon vándorolnak "gyerek nevelés", család fenntartása közben egyik albérletből a másikba.
Fel sem fogják ezek az emberek, hogy egy fejlődésben lévő személyiségű és fizikumú embernek fix háttér kell, - nem tesz jót neki az, hogy állandóan más környezetben kell élnie, más és más embereket kell újból megismernie, máshová jár óvodába, iskolába és állandó "riadókészültségben" kell élnie, mert nem tudja, hogy holnap hol fog már megint lakni és csak annyit tud, hogy bárhol is laknak, mindent dobozokból kell elővarázsolnia neki vagy a szüleinek.
Esély sincs arra, hogy felfogják, mekkora kárt okoznak ezzel az utódjaik fejlődésében!
Azt ugye tudjátok, hogy egy albérlet váltás nem jelenti azt, hogy Debrecenből egyből Szombathelyre költözik az ember? Sok esetben semmi szükség iskolaváltásra, így új barátok szerzésére sem.
A fix háttér tényleg fontos, de ez inkább a szülők stabilitására mint a helyekre ovnatkozik.
Az meg, ha valaki dobozokból él, az nettó igénytelenség. Egy albérleti szerződés 1 évre szól. Ha fél év után is dobozokban van a cuccod, valami baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!