Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg sokan a...

Miért nem értik meg sokan a boomerek közül, hogy ma már a fiataloknak nincs "hova" szülni?

Figyelt kérdés

Egy gyerekvállalásról szóló cikk alatti kommentáradatban jött velem szembe megint ez a téma, ahol fiatalok írták, hogy azért sem vállalnak gyereket, mert alapvetöen nincs hova, erre egyből nekik esnek az idösebbek, hogy nekik sem volt könnyebb, ők is a szülőknél laktak gyerekkel vagy "társbérletben". És akkor ezt így nyomják folyamatosan, de már nagyon sok helyen találkoztam ugyanezzel...

Én nem tudom, az 50+-osok ennyire nem látják át a mai ingatlan helyzetet? Nem látják, hogy gyerekes családot kb. senki be sem enged albérlőként, mert félnek, hogy nem lehet őket kitenni (mindegy, ki lehet-e, a lényeg, hogy a legtöbb albérletbe gyerek nem mehet), meg hogy egyébként is milyen ára van egy albérletnek? Én megyeszékhelyen lakom, nagyon durva, de itt 1-2 szobás panellakásokat 110-120+rezsi+közös költségért, azaz havonta 150-160 ezer forintért adnak ki, hát sok anyának ez kb. a gyed összege, már el is ment, és még semmit nem vettek...

Másrészt, manapság a szülők egyáltalán nem támogatják, hogy a gyerekeik oda hozzájuk vállaljanak gyereket. Sőt, nemhogy a gyerekvállalást, sokan még azt sem engedik, hogy a gyerek párja odaköltözzön és ott spóroljanak együtt, mert ők ne fognak egy "idegent" kerülgetni, menjenek albérletbe a fiatalok.

Nyilván van kivétel, de azért jellemzően még azok sem engedik ezt meg, akik maguk is a szülőknél kezdték anno az életüket.

Szóval, egy elég komoly probléma manapság a gyerekvállalás kapcsán, hogy tényleg nincs "hova", mert a szülőkhöz nem lehet, albérletbe nem lehet, mire a fiatalok meg összespórolják (pláne bérleti díj mellett) az önerőt, már 30 évesek, és akkor lehet, hogy még mindig csak egy garzonra van 20 év hitelük.

Nem értem, miért vádolják mindig önzőséggel és anyagiassággal a fiatalokat, mikor ez egy valós gond.

2023. jan. 13. 18:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
15%
Az 50+-os élt akkor is és most is. Ti éltek most, és okoskodtok olyanról, amiről fogalmatok sincs. Ezt nem a mai harmincasokról mondom, csak az olyan mai harmincasokról, mint te. Az én gyedem négyezer forint volt, az albérlet négyezer forint volt. A férjemet másfél évre elvitték katonának, minden egyes kimenőjét végigdolgozta. Akkor is utáltuk ha más akart belepofázni az életünkbe, most sem pofázunk bele máséba. Azt a határt kellene felállítanotok, mibe engedtek másoknak beleszólást, nem pedig egy kalap alá véve egy másik generációt, leszólni, majdhogynem megvetni más embereket. Élj olyan életet ami neked tetszik, szabd meg, kinek, mennyi beleszólást engedsz, és vagy nyújtózkodj a takaród széléig, vagy tegyél azért, hogy jobb legyen. Mi is, sokan mások is így csinálták. Nem úgy, hogy mástól vártuk a helyzetünk megoldását.
2023. jan. 13. 19:55
 12/16 anonim ***** válasza:
20%
Én azt nem értem, pedig 33 éves vagyok, hogy miért sír a lakhatás miatt a fiatalok szája amikor mindegyik segge alatt ott virít a BMW.
2023. jan. 13. 20:46
 13/16 anonim ***** válasza:
20%

Nemtom, nekem 25 éves korom óta saját lakásom, 33 éves korom óta saját házam van.

Biztos valami ufó vagyok.

2023. jan. 13. 20:50
 14/16 anonim ***** válasza:
76%

Annó pont hogy sokkal egyszerűbb volt lakáshoz jutni...:D mármint a kommunizmus idején. Rengeteg ilyen olyan támogatás volt és fizethető hitelek. Meg alapból hogyan lehet ekkora hülyeséget mondani, mikor a lakás árak folyamatosan nőnek mindenhol a világon már nagyon régóta?

A többiben teljesen egyetértek, de nem igaz ez a rész és nem kötetekedésből hozom fel, hanem azért, hogy tudja mindenki, régebben a boomerek élete könnyebb volt, SOKKAL könnyebb, ha csak a munkát, saját házat és családalapítást tekintjük, magyarán azt, amiket ők fontoanak tartanak, szóval ez így fair.

2023. jan. 13. 20:53
 15/16 anonim ***** válasza:
91%

"Én nem tudom, az 50+-osok ennyire nem látják át a mai ingatlan helyzetet? "

próbálok nagyon finoman fogalmazni: nem, nem látják. egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan 50 felettivel találkoztam, aki tényleg képben lett volna a mai helyzettel.

Sokkal jellemzőbb az, hogy arrogánsak, nem veszik észre, hogy 20-30 évvel ezelőtt leragadtak, és próbálják ez idejét múlt tudásukat ráerőltetni a mai generációkra.

"erre egyből nekik esnek az idösebbek, hogy nekik sem volt könnyebb,"

erről beszélek.

annyi eszük sincs, h felfogják, mi nem ők vagyunk. más kor, más világ, de ha ezt félre is tesszük, azért, mert Manyika 12 gyereket vállalt, miért kéne nekem is?

meg egyáltalán mi a frász köze van egy vadidegen idős embernek ahhoz, hogy vállalnak-e a fiatalok gyereket?

na pont emiatt az a véleményem, h az 50 feletti generáció nagy részével szóba állni is felesleges.

2023. jan. 15. 16:17
 16/16 anonim ***** válasza:
89%

Az arrogancia és át nem látás ellenére történő észosztás valóban jellemző rengeteg 50 felettire. Nem is értem az egészet, mintha ennyire nem a jelenben élnének! Ég és föld az akkori szociális és jóléti rendszer a mostanihoz képest! Meg lehet nézni ebben a kérdésben is micsoda valósághamisítást leművelnek.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1209..

2023. jan. 15. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!