Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha úgy érzem,...

Mit tehetnék, ha úgy érzem, teljesen kisiklott az életem?

Figyelt kérdés
25 vagyok mégis azt érzem, hogy ezen nem tudok változtatni. Nyílván könnyű a szülőket hibáztatni, de az a helyzet, hogy a válásuk után eléggé el lettem hanyagolva, ami a jegyeimen és az egész hozzállásomon is látszott. Se a tanárok se ők nem szerették meg velem a tanulást, nem adtak motivációt. Azt hitték, ha el intézik, hogy egy erős gimibe menjek, akkor minden megoldódik, közben meg vért izzadtam szinte mindennap. Utána jött az elvárás, hogy egyetemre kell menjek, de hogy milyen szak, milyen irány abban már nem tudtak segíteni, még csak beszélni se lehetett velük erről. Szóval beadtam valami jól hangzó szakra, ahova nem kell annyi pont, de két hónapot bírtam a rengeteg matek miatt és ott hagytam. Persze ezután el lettem hordva minden sz*arnak, fél évig hallgattam utána el költöztem a barátomhoz az ország túlsó felére, ahol gyári munkát vállaltam, ahol ő is dolgozott. Ideig óráig ez is jó volt, majd anyám elkezdett erőszakoskodni, hogy menjek egyetemre, kell a papír, majd ő támogat, de valami akkor is kell. Szóval elvégeztem egy semmitérő büfé szakot és most ott tartok, hogy természetesen nem találok épkézláb állást ezzel a papírral. Dolgoztam az elmúlt időben kereskedelemben és vendéglátásban is, de nem bírtam a pörgést, meg az emberekkel való kommunikációt. Most pedig mindenképp találnom kell valami melót, de egyre inkább úgy érzem, hogy nincs egyszerűen kedvem ehhez az egészhez, úgy érzem magam mintha már 100 éves lennék, se motivációm se semmi és arra várok, hogy meghaljak.. Már nincsenek okjs képzések, és egy újabb szakot se fogok fixen el végezni, van némi remény külföldi munkára, de az is bizonytalan, szóval úgy érzem az egész zsákutca és életem végéig ilyen alja melókat kell végeznem, mint a gyár vagy a takarítás.
2023. jan. 10. 10:47
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Najó, de hogyan működik ez az egész önismeret? Könyvek, videók, fizetős terápiák?
2023. jan. 10. 12:01
 12/19 anonim ***** válasza:
28%

Pedig igenis nem csinálsz mást, csak hibáztatsz. Pedig itt egyedül te vagy a hibás. Menj el szépen egyetemre megint, vagy csinálj egy szakmát estin és DOLGOZZ mellette. Még diákmunkával is összelehet havi 100-at kaparni.

Vagy mire vársz? Akkor menj vissza gyárba, ha megélhetési gondjaitok vannak. Nem tilos közben álláshirdetéseket nézni, meg jelentkezéseket beadni.

El vagy fáradva? Más is. Heti 5 nap dolgozok, mellette levelezőn húzom az igát, hogy egyszer jobb legyen.

Nem találod, mi érdekel? Az elég nagy baj, de nem a szülők hibája. El kellene menni akkor pályaválasztási tanácsadóhoz. Vagy pont most lesz Educatio kiállítás Pesten. menj szépen fel vonattal és kérdezz körbe mindenhol. Ott van tanácsadás is.

Csak akkor változik valami, ha teszel érte.

2023. jan. 10. 12:06
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
#11 Akár úgy is. Vagy úgy, hogy kipróbálod magad dolgokban, próbálsz visszaemlékezni, hogy mit csináltál épp, mikor úgy érezted, repül az idő és szárnyalnak a gondolataid. Nem elég, hogy mit utálsz, azt is ki kell deríteni, hogy miért utálod. Ha le tudod szűkíteni az általad kedvelt feladatokat azok jellege szerint egy kisebb körre, azzal már könnyű elindulni. És biztos vagyok benne, hogy szívesen tanulnál olyan témában, amivel kapcsolatban ezt érzed. Emiatt pedig eredményes is lennél benne.
2023. jan. 10. 12:17
 14/19 anonim ***** válasza:
67%

Nálad terápiában működne. Mert ez az idegeneknek feltesszük a kérdéseinket, akik nem ismernek egy nagyon szomorú tragédia. Azt jelenti, hogy nincs olyan ember a környezetedben, akinek ezeket el tudnád mondani anélkül, hogy ezek lennének a válaszok:

-engedd el

-másnak sem jobb

-majd megoldódik

-ne szomorkodj

-keress olyan dolgokat, ami boldoggá tesz

-találj új hobbit, ismerkedj

A tét nélküli mantrák, amiket itt dobálnak nem hoznak hosszú távú megoldást.

Mert azt már senki nem teszi hozzá, hogy hogyan engedd el, hogyan nem gondolj rá, hogyan ismerkedj, hogyan fog majd megoldódni. Mert nem tudják. Ezek a válaszok felelősségvállalás nélküliek általában. És teljesen rendben is vannak a valaszok, mert senkinek nem felelőssége a hátán cipelni senkit.

Míg egy terapiában fizetsz azért, hogy ítélkezésmentesen meghallgasson valaki. Nem minősít, nem degradál, nem ad tanácsot, nem szólít fel, nem kontrollál. Szétszálazza a kötődési mintáidat, a traumákat, amik miatt így érezheted magad. Hosszú, sírós, de gyógyító folyamat. És sajnos ettől ijed meg mindenki. A hosszú folyamattól. Az emberek nem szeretnek időt, energiát, pénzt fektetni szinte semmibe. Egy élet nyomorúságát sajnos nem néhány 10 perc alatt leírt válasz fogja megoldani.

2023. jan. 10. 12:31
 15/19 A kérdező kommentje:

14.

Oké, de ki foglalkozik ezzel konkrétan? Pszichológus? Próbáltam már keresni a környéken, de aki szimpatikus volt az már nem fogad több beteget. Ez nem egy nagy város, nincs túl sok lehetőség, de ha mindet ki is próbálnám az még így is egy vagyon lenne.

2023. jan. 10. 12:36
 16/19 anonim ***** válasza:
56%
Igen pszichológus, pszichoterapeuta. Vagy önismereti csoportok, pszichodráma csoport, ha elsőre egyedül bátortalan vagy, a csoportok is nagyon jók. Sokan online is vállalnak konzultációt.
2023. jan. 10. 12:40
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Tudom, sajnos, egy vagyon. Borzasztó, hogy empatikus, gyógyító emberek csak pénzért vannak, mert az emberekből kihalt.

Majdnem "eret vágtam" én is sokszor, de fontosabb volt, hogy jobban legyek. Ami káros szenvedélyem volt, félretettem, ami felesleges volt, eladtam, egy-két nap plusz futárkodós munka.

Aki érzi a motivációt, jobban akar lenni, az megtalálja a megoldást a jól léte finanszírozására.

De vannak TB alapon is segítők, ki lehet fogni párat.

2023. jan. 10. 12:44
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, újra utána néztem a helyi pszichológusoknak, de mindenképp személyesen szeretnék részt venni egy ilyen terápiában. Sajnos nem túl széles a felhozatal, nehéz egy pár mondatos bemutatkozásból kiszűrni, hogy ki az, aki szimpi, akivelel el tudom ezt az egész folyamatot képzelni. Egyébként nem értem, egyesek miért pontoztak le Téged, én elég hasznosnak érzem, még ha kicsit nyers is itt-ott.
2023. jan. 10. 13:43
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én megpróbálnék egy könyvkiadónál elhelyezkedni a magyar szakkal és korrektúrát vállalni, ez nem lehet opció?
2023. jan. 10. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!