Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kiírom magamból, amit érzek,...

Kiírom magamból, amit érzek, reménytelennek látok mindent. Van még remény?

Figyelt kérdés
Félek és nagyon elkeseredett vagyok. Nem állok sehol az életemmel, a legtöbb barátom, megházsodott/férjhez ment/házat vásárol/gyereke lesz, lediplomázott. Engem felőröl az egyetem és az anyagi kilátástalanság. Nem látom a fejlődést, csak azt látom, hogy teljesen bezárkóztam, állandóan ideges és nyugtalan vagyok és teljesen elveszítettem a reményt, hogy ez lehet valaha jobb, egyre többet gondolok arra, hogy jobb lesz, ha nem folytatom tovább és megszünök. Fáj, hogy a legjobb barátaimmal is szakad meg a kapcsolat, én mindig igyekeztem, ha sokat kellett tanulni, de hazalátogattam akkor mindig szakítottam rájuk időt, ők meg észre sem veszik, hogy mennyire összetört vagyok. A legtöbbjüket hónapokkal ezelőtt láttam, pedig elég közel élünk egymáshoz. Nagyon nagyon magányos vagyok, magamra erőltetem a mosolygást, hogy a családomat nyugtassam meg, de belül ordítok és haldoklok. Nem látom magam 1-5-10 év múlva sehol. Szeretek tanulni, de úgy érzem az egyetem sem arra való, hogy reális tudást kapjunk(vannak hasznos és érdekes dolgok is), ami felháborít, annyira szeretnék tudni valamit. Elkeserítenek a világban zajló események is és ez lassan utolér minket is kis polgári embereket, apám mezőgazdász, anyám úgy áll, hogy elveszíti a munkáját, a tesvérem is pályakezdő és nekem hatalmas bűntudatom van, hogy még miattam is kell aggódjanak. Próbálom összekuporgatni a pénzt, ami szükséges de ez nem minden hónapban jön össze, olyankor kénytelen vagyok tőlük kölcsön kérni. Ez a másfél év pokoli volt, voltak különböző egészségügyi gondjaim, amiről nagyon kevesen tudnak, emiatt rengetek elmaradott vizsgám van, emiatt nem fogom tudni időben befejezni az egyetemet és ez megint egy plusz teher mindenkinek, engem meg ez az egész felőről. Mindenhonnan csak elvárások bombáznak, pedig annyira jól esne, ha valaki csak megölelne és azt mondaná, hogy minden rendben lesz, de félek hogy nagyon nem lesz itt rendben semmi. Szüleimmel sem igazán jó a kapcsolatom, elvárás alapú az egész, ha jól teljesítek, és nincs velem probléma, akkor minden rendben. Részben apámat okolom azért, amiért ilyen vagyok, rengeteget bántott verbálisan és sosem éreztem azt, hogy igazán szeretnének. Nem tudom, hogy kell igazán szeretni. Csalódott vagyok és csak eküdni akarok és megszünni.

2023. jan. 7. 11:37
 1/6 anonim ***** válasza:
39%

Le kell tudnod vezetni a stresszt, lazíts kicsit.

Ha nincsenek alkohol problémáid, akkor igyál a barátaiddal és lazíts, szórakozz.

Az egyetemhez kitartást kívánok!

Nekem nincs diplomám, de azzal érsz el a legtöbbet.

Nagyon kevesen vannak akik nem kerülnek padlóra egyszer sem!

2023. jan. 7. 11:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Mindig van remény!!

Én a helyedben nem foglalkoznék senkivel, semmivel hanem csak a tanulásra koncentrálnék.

Ha majd lediplomázol, mindjárt más színben fogod látni a világot!

Lesz majd munkahelyed, lesznek új barátaid és eljön majd az igazi is, ebben biztos vagyok!!

Néha kapcsolódj ki, csináld azt, ami örömet okoz neked és az majd feltölt!

Nem szabad a figyelmedet a rossz dolgok felé irányítanod, hanem vedd észre a jó dolgokat is akármilyen aprók legyenek is!!

Kiírtad magadból lépj tovább!!

2023. jan. 7. 12:14
 3/6 anonim ***** válasza:

1

A feszültséget vezesd le. Rendszeresen, ha kell akár naponta. Az egyik legjobb a sport, de bármi hobbi jó, ami teljesen kikapcsol. Én filmet meg sorozatokat nézek. Beszippant arra az időre de nekem pont az kell hogy abban az 1-2 órában TELJESEN ki tudjam kapcsolni a külvilágot.

Lehet neked ez pl az olvasás vagy rajzolás vagy egy séta a parkban. Ilyen sétakor pl csinálhatod azt hogy megfigyeled a természet részleteit. Minél kisebb részlet annál jobb. Pl hogy hol maradt meg az esőcsepp a levélben, vagy hogy fagyott meg a pocsolya, bármilyen apró részlet. Engem pl ez is megnyugtat. Mert a dolgok mehetnek nagyon sz@rul vagy kevesbé sz@rul az életben de attól az még csak az ember által létrehozott mókuskerék. Ha az egész összeomlik a természet az mindig ott lesz. Ha széjjelcs_sszük magunk alatt a Földet akkor úgy lesz ott, de akkor is ott lesz. Lsd.: Csernobilban a termeszet olyan fajokat alkotott, ami alkalmazkodtak a megnövekesett sugárzához.

2

Nem baj, ha nem időben fejezed be az egyetemet és csúszol tárgyakkal. Úgy tudom a képzési idő másfélszerese alatt kell elvégezni az egyetemet, ha egy évvel tovább maradsz, puff. 4 eves kepzesnél van 6 éved. Semmi baj nem lesz belőle. Ugyanúgy tudni fogod amit kell, sőt jobban, mert több időd volt megtanulni, megemészteni amit tanultál. Hidd el, nem ezen múlik!

2023. jan. 7. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

+1

Ha a csaladodnak nem akarod mondani, akkor is nagyon fontos hogy találj valaki olyan akivel erről tudsz beszélni. Barát, pszichológus, bárki.

Egyedül ne legyél vele.

2023. jan. 7. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Írtam neked egy hosszú választ amit kiraktam az oldalamra, kérlek olvasd el.

[link]

Ha valaki más is szeretné, hogy írjak neki ilyen hosszúságban, az nyugodtan írjon rám.

2023. jan. 8. 06:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Ide még visszajövök. :)
2023. febr. 12. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!