Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az átlag emberek hogy nincsene...

Az átlag emberek hogy nincsenek rosszul a koplalástól?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm jóformán alig eszik, van hogy négy óra környékén benyögi, hogy ja amúgy ma még csak egy pogácsát evett. Anyum is konkrétan 2 marék diót meg egy pár puffasztott rizst hord munkába. Az interneten is van rengeteg ilyen nagyon alacsony kalóriás étrend (ami kb csak saláta), fogyókúrázóknak. De nekem ez képtelenség lenne. Ha éhes vagyok, és nem tudok enni, 1-2 óra után elviselhetetlenül égni kezd a hasam. Ha még mindig nem eszek, akkor legyengülök, émelygek, és hányingerem van. Mások meg gond nélkül csinálják hetekig-hónapokig, hogy alig esznek... Most az én testemmel van a baj?

2023. jan. 5. 18:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Igen, szünet nélkül zabálok, csakis -.- Úgy, hogy dolgozok, tehát reggel 5-kor eszek reggelit, aztán a fél 10-es kajaszünetben tízórait, délben ebédet, és legközelebb 4-kor eszek, mikor hazaérek. Utána 7-8 környékén vacsorát. Igen, ez nekem is egész napos zabálásnak hangzik 🤦🏻‍♀️
2023. jan. 5. 19:06
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Ha délután 4-kor ennél egy jó kiadósat, akkor már nem lenne szüksége a szervezetednek több étkezésre aznap.
2023. jan. 5. 19:10
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

Egészséges ember nem lesz annyitól rosszul, hogy fél napig nem eszik.

Nagyon régen, amikor még az emberek is kint éltek a természetben, olyan is volt, hogy több napig nem találtak maguknak szinte semennyi élelmet, aztán mégsem pusztult ki az emberiség.

2023. jan. 5. 21:17
 14/19 anonim ***** válasza:
88%
Ötször eszel, ami azt jelenti, hogy a szervezeted nem tud pihenni, mert folyton dolgoznia kell. Ez borzasztóan egészségtelen. Egyébként minél többször eszel, annál éhesebb vagy, de ezt tapasztalod is magadon ahogy írtad. Nem normális dolog, hogy ha pár óráig nem eszel, rosszul vagy.
2023. jan. 6. 08:19
 15/19 A kérdező kommentje:

#14 meg akik felszavazták, tessék, de úgyis kisütitek hogy ti aztán jobban tudjátok a szakembernél.

[link]

2023. jan. 6. 12:08
 16/19 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, saját tapasztalat: míg napi 5-ször ettem, súlyom is több volt, és ha már nem volt meg az uzsi 4-5 felé, akkor már fájt a hasam, vacsi meg este 7 felé volt.

Amióta másfél éve elhatároztam, hogy délután 4-5-kor uzsi helyett normálisan eszem (munkahely miatt már a tízórai is elmaradt már egy ideje, így maradt 4 étkezés) és utána már nem eszem többet aznap, csak másnap reggel, onnantól kezdve fogytam pár kg-t, és mivel agyban teljesen átprogramoztam magam, éhes se vagyok másnap reggelig. Volt olyan, hogy picit kevesebbet ettem 4-kor, és mikor jött egy kis éhség, ittam vizet, és máris nem voltam éhes.

Igaz, én makk egészséges vagyok, nem vagyok cukorbeteg, se semmilyen betegségem sincs.

Nem tudom, hogy hány kalóriát eszel egy nap, a lényeg, hogy azért 2000-2500 kalóriánál többet ne egyél, főleg, ha nem sportolsz semmit.

Soha nem számoltam a kalóriákat, csupán a testem jelzéseire figyeltem és mindig is tudtam, hogy mi az, hogy mérték.

2023. jan. 6. 13:20
 17/19 anonim ***** válasza:
17%
Hát ehet muszály hozzászolnom. A környezetedben mindenki csodálkozik hogy hogy bírod. Mert hozzá szokattad a testedet azért bírod 10eals.... akkor én jövök reggeli egy jó cigi meleg kávé aztán ürdés fognosás suli aztán 16órára haza jövök ebéd mikor mivan főzve aztán fürdés tvnézés és 43kiló vagyok. És nem éhezem tök mind1 hány órakkor eszel van mikor egésznap nem eszem és éhes sem vagyok aztán este tíz orakkor éhes leszek eszek egy tányér krumpli pürét rántott csirke combal és reggelre úgyan annyina súlyom....
2023. jan. 26. 12:56
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
9 eggyet értek veled. Teljes mértékben.
2023. febr. 26. 23:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Érdekes amit írsz. Ha én éhes vagyok (sok-sok óra múlva), érzek "valamit" a gyomromban, és "pszichésen" is jobban kívánom az ételt. De ennyi. Elviselhetetlen égető érzést nem. (Max mikor gyomorsav sok van) És a gyengeség érzéshez is majdnem egy napnak el kell telnie.

Szerintem ez abszolút szervezet szokás függő. Ahogy olvasod a tapasztalatokat, ki jobban, ki rosszabbul bírja a koplalást.

Nekem volt kollégám, akinek ha ez ebéd 1 órát csúszott tök ingerült kezdett lenni. Volt hogy úgy mentünk külső munkára, hogy hozta a kajáját, mert tudta hogy több mint 1 órát csúszna a megszokott ebédje mire visszaérünk.

Én vagy 2 éve kíváncsiságból 48 órán keresztül koplaltam (se gyümölcs, se üdcsi, se semmi amiben energia van) csak víz, de az bőven. AZ éhség egy idő múlva elmúlt. De még a kaja utáni sóvárgás után. A második 24 órában viszont a gyengeség (talán kis ingerültség is) nekem is jött. Aztán abbahagytam, nem akartam hogy valami bajom legyen. De szerintem bírtam volna tovább is.

2023. júl. 7. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!