Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az átlag emberek hogy nincsene...

Az átlag emberek hogy nincsenek rosszul a koplalástól?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm jóformán alig eszik, van hogy négy óra környékén benyögi, hogy ja amúgy ma még csak egy pogácsát evett. Anyum is konkrétan 2 marék diót meg egy pár puffasztott rizst hord munkába. Az interneten is van rengeteg ilyen nagyon alacsony kalóriás étrend (ami kb csak saláta), fogyókúrázóknak. De nekem ez képtelenség lenne. Ha éhes vagyok, és nem tudok enni, 1-2 óra után elviselhetetlenül égni kezd a hasam. Ha még mindig nem eszek, akkor legyengülök, émelygek, és hányingerem van. Mások meg gond nélkül csinálják hetekig-hónapokig, hogy alig esznek... Most az én testemmel van a baj?

2023. jan. 5. 18:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
39%

Tudod, minden fejben dől el.

Nem mindenki akar kövér, elhízott lenni.

Plusz, mivel nem vagyunk egyformák, ezért mások is a szükségleteink.

De ha te tovább folytatod ezt az életvitelt, előbb vagy utóbb, de nagyon gurulni fogsz.

2023. jan. 5. 18:31
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha átállítod a szervezeted tudatosan egy alacsonyabb energiabevitelre, működhet. Amúgy van, akinek szinte soha nics rendesen étvágya.
2023. jan. 5. 18:36
 3/19 A kérdező kommentje:
#1 Milyen életvitelt? Hogy nem koplalok?
2023. jan. 5. 18:41
 4/19 anonim ***** válasza:
81%
Ha az illető nincs cukorsokknak kitéve, nem zuhan akkorákat a vércukorszintje, hogy egy fél napos koplalás megviselje. Kevesebb finomított szénhidrátot kell enni
2023. jan. 5. 18:44
 5/19 anonim ***** válasza:
52%

Bizonyos betegségek, állapotok okozhatnak rosszullétet a koplalás miatt. Ilyenek pl a savtúltengés, inzulin rezisztencia, cukorbetegség. Utóbbi kettő a vércukor szint lezuhanása miatt lesz rosszul, nem is szabad koplalniuk.

A savtúltengésben szenvedőket pedig elviselhetetlenül marja a túl sok gyomorsav. Ez egyáltalán nem olyan, mint a normál éhség, amit ki lehet bírni.

Régen simán elvoltam nagyon kevés kaján. Egyszer puszta kíváncsiságból kipróbáltam, mi történik, ha egyáltalán nem eszem egy napig semmit. Hullámokban jött az éhség, de egyáltalán nem volt kellemetlen sem, időnként pedig egyszerűen elmúlt. Nem éreztem magam gyengébbnek sem. Viszont már évek óta savtúltengésem van, ami miatt nagyon megfájdul a gyomrom, ha nem eszem időben, hiába lenne meg az akaraterőm hozzá. Sajnos nem csak ezen múlik, és nem kéne lenézni azokat, akik nem tehetnek a betegségükről. Ja és ennek ellenére nem gurulok. Nem eszem többet, csak oda kell figyelnem, hogy megfelelő időben egyek valamit, inkább többször keveset.

Tehát tudnod kéne, mi okozza a rosszullétet, és annak megfelelően diétázni. Pl lassú felszívódású szénhidrátokat előnyben részesíteni, vagy kerülni azokat a típusú ételeket, amik fokozzák a savtermelést. Súlyosabb esetben kivizsgálás, gyógyszer is szükséges lehet.

Segíthet még, ha lassan, nyugodt körülmények között, alaposan megrágva minden falatot eszel. Nem szabad megvárni amíg olyan állapotba kerülsz, hogy felfalnád a teljes hűtő tartalmát. Ügyelj arra, hogy ne a teljes jóllakottságig egyél. Fokozatosan csökkenthető az ételmennyiség, akkor nem leszel rosszul.

2023. jan. 5. 18:45
 6/19 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, te egész nap eszel, ami egészségtelen, mert nem hagyod a gyomrod pihenni.

Attól, hogy valaki nem zabál egész nap, nem eszik meg napi 4-5 ezer kalóriát, még nem koplal.

2023. jan. 5. 18:52
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

Ui. én pl. délután 5 után már nem eszek semmit másnap reggel fél 7-ig.

Semmi bajom sincs.

Tudod, mint már említettem, minden fejben dől el!

2023. jan. 5. 18:54
 8/19 anonim ***** válasza:
76%
Hatossal értek egyet. Kérdező ha egésznap szünet nélkül zabálsz, persze, hogy éhes vagy meg szédelegsz.
2023. jan. 5. 18:58
 9/19 anonim ***** válasza:
21%

Na, a sok kövér, stresszevő és evésfüggő jól leszavazta a válaszaimat. 🙄😒

Nem hiába hazánk Európa egyik legelhízottabb országa.

2023. jan. 5. 19:05
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Az első étkezésem 6 óra környékén van. Nem vagyok éhes napközben, pedig edzek is e mellett. A nap végére mindig megvan a kalória/makró.

Van, aki ezt nem bírná, sőt, gyakorlatilag a környezetemben mindenki csodálkozik, hogy kibírom kaja nélkül.

Ez ilyen. Mindenki más, mindenki máshogy szokja meg.

2023. jan. 5. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!