Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért lett ekkora divat jó...

Miért lett ekkora divat jó színben feltűntetve, dicsekvésképp reklámozni a kórosan elhízott embereket?

Figyelt kérdés
Sokszor botlok bele pl Tiktokon 200 kg körüli nők videóiba, akik lenge öltözetben mutogatják bájaikat. Nem félnek, hogy nagyon hamar meg fognak halni? Vagy ez most divat?
2023. jan. 5. 14:58
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Igazat adok abban, hogy az anorexia és annak reklámozása is veszélyes dolog, hisz sok tini lány próbálja követni mindig az adott trendet és lesznek önbizalom hiányosak, depisek, ha nem úgy néznek ki, mint az újságban az agyon plasztikázott 40 kilós csajok. Ez a másik véglet.

Mint már említettem, igazából nem kötekedésből írtam ki ezt a kérdést, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Mert szerintem ez az új divat is lehet hasonlóan veszélyes, mint az anorexia. Pl adott egy hízásra erősen hajlamos tini. Látja a médiában, hogy ilyen vastag nők az előnyükre fordítják e dolgot és még tovább híznak, mert van egy csomó erre gerjedő pasi, meg a sok lájk, az ebből befolyó pénz, stb. És ennek hatására a gyermek esetleg nem az egészségesebb életmódot próbálja majd erőltetni, hanem a tiktokon látható 240 kilós Dzsesszika lesz majd a példakép, szülők meg majd temethetik a csemetét 2 méter mélyre 40 éves kora környékén, aki belefulladt a saját zsírjába.

2023. jan. 5. 17:43
 32/44 anonim ***** válasza:
71%
#24 Tudod mi a kövérség? A testnek az ideális testsúly egészséges mértékétől eltérő kóros torzulása. Aki ezt kirakatba teszi és felvállalja, az kb. annyit üzen, hogy "jó" vagyok így! Persze "jó" vagy így, csak baromira nem esztétikus és egészséges. Nem hinném, hogy az lenne a jó megoldás, ha ezt promotálnád, az amúgy is mozgásszegény, tohonya, igénytelen embereknek. Persze, jól van az úgy fiúk-lányok, zabáljatok, ne mozogjatok, jók vagytok tik 220 kilósan is! Ez lenne a misszió? Szerintem nem! Nagyon is káros! Igen, én szégyelleném magam, mint ahogy szégyelltem is, de tettem érte és most már sokkal jobb! Te is szégyelled, csak rátukmálod az agyadra hogy milyen szuper vagy így, különben meg hánynál magadtól. Önbecsapás! Én is kijártam már az iskolát és tudod mit tettem? Háttérbe húzódtam és lefogytam! Na erre varrjál gombot! Nekem kéne reklámozni az eredményeimet, de úgy vagyok vele hogy az én ügyem! Én legalább tettem érte, nem ilyen fals elméletekkel nyugtatgattam magam.
2023. jan. 5. 17:44
 33/44 A kérdező kommentje:
Felőlem amúgy aztán csinálhat mindenki amit akar, én személy szerint jókat röhögök párommal az ilyen videókon. Csak érdekes az egész.
2023. jan. 5. 17:45
 34/44 anonim ***** válasza:
76%
Nem reklámozás meg elfogadás, hanem beletörődés a tohonyaságotokba!
2023. jan. 5. 17:45
 35/44 anonim ***** válasza:
79%
Anorexia majd kóros elhízás. Mindkét végletet megtapasztaltam, évekig tartó pokol! Aztán meggyógyítottam magam. Egyszer se ráztam a kövér seggem, nem lett volna hozzá pofám. Inkább tettem magamért.
2023. jan. 5. 17:50
 36/44 anonim ***** válasza:
37%

Sportolok eleget és járok a természetben, ne aggódj, azért nem vagyok dagadt, veled ellentétben😀Ahhoz meg semmi közöd, hogy ki mennyit instázik.

2023. jan. 5. 17:55
 37/44 anonim ***** válasza:
26%
Jáááj, lassan bezár az óvoda! És foggyatok le! :)
2023. jan. 5. 17:58
 38/44 anonim ***** válasza:
10%

31, lehet, én vagyok vak, de ez a jelenség, amiről írsz, hogy a TikTokon a Jessica 240 kiló és nagy a nézettsége, és emiatt mások is meghíznak, mert ez lesz a trendi konkrétan nem létezik.

A body positivity nem arról szól, hogy jó kövérnek, soványnak, izmosnak, ilyennek vagy olyannak lenni, hanem, hogy akármilyen vagy, szeretheted és elfogadhatod magad. Ettől függetlenül még edzhetsz és ehetsz egészségesen, de nem kell gyűlölnöd a tested és takargatnod, meg szégyellned magad, csak mert nem felelsz meg épp az aktuális divatnak. És ez szerintem nagyon is jó irány, így is eléggé frusztrál és nyomaszt mindenkit a társadalom, az emberek nagy része meg testképzavaros függetlenül attól, hány kiló.

2023. jan. 5. 21:06
 39/44 anonim ***** válasza:
70%

Nem úgy néz ki hogy változtatnának.

Sokan leragadnak ebben a vágási disznó állapotban.

2023. jan. 5. 21:09
 40/44 anonim ***** válasza:
0%
39, és az neked miért fáj, vagy ettől neked mitől lesz rosszabb az életed?
2023. jan. 5. 21:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!