Egyes vékony, vagy normál súlyú emberek miért vannak annyira rákattanva az elhízottakra?
Mert ők, akik sosem voltak elhízottak, azok nem értik, hogy miképp lehet elhízni. Ők sosem voltak elhízottak, szóval az ő szemükben nyilván könnyű vékonynak lenni, és nem értik, hogy ha ilyen könnyű vékonynak lenni, akkor sok ember miért nem vékony.
Amúgy meg én voltam elhízott, most már normál súlyú vagyok, de igazából én nem annyira értem, hogy valaki miért van ennyire rákattanva más emberekre. Mármint felőlem lehet valaki vékony vagy túlsúlyos, az ő élete, nem az enyém, nekem semmi közöm hozzá, én nem ez alapján fogok megítélni valakit. Attól még, hogy valaki túlsúlyos, attól még senkinek sincs joga alázni és szidni őket. Ők is ugyanolyan emberek, és igen, lehet, hogy túlsúlyos, na és? Mármint neked mit számít az, hogy a szomszéd Pista bácsi elhízott? Mármint na, nem a te életed, nem a te dolgod.
Mert az élet más területein egy darab szarok. Gondolom gyerekként az ő fejüket baszták bele a szekrényajtóba.
Amúgy én is vékony vagyok, csak nem köcsög
Nem tudom, én teljesen az ellenkezőjét látom.
A normális emberek pont leszarják, hogy túlsúlyos vagy-e, vagy sem.
Legalábbis engem nem feltétlen foglalkoztat a dolog, nyilván ismerkedésnél már más tészta, de ha Pl meglátok egy túlsúlyos embert, akkor max megsajnálom egy kicsit, mert tudom, hogy milyen túlsúlyosnak lenni. (Megjártam ezt az utat is, de változtattam, -35kg, heti 5x edzek, régi osztálytársaim rám sem ismernek, csak annyit mondanak, hogy "de kigyúrtad magad")
A probléma ott kezdődik, hogy az egész túlsúlyos dolgot a legtöbb túlsúlyos (és most itt nem a +5-10 kilókról beszélek) ezt egy body positivityként fogja fel. Az még mindig nem body positivity, ha lusta vagy és elhízol. Rakj zipzárt a szádra, kezdj el mozogni és kész.
Ha meg nem érdekel a dolog, akkor az se érdekeljen, hogy mit gondolnak rólad mások. Ennyi
Talán, mert minden médiafelületen azt lehet olvasni, hogy hazánk élen jár elhízottságban, és jó lenne, ha ezt a köverek is felfognák végre, hogy az életükkel játszanak.. rengeteg az elhízott magyar ember.
Szóval nem kell itt jönni a betegség miatti elhízással, az teljesen más kategória, mert nem emiatt vagyunk az egyik vezetők ebben. Emlékeztek még, karantén kilókról is írtak, szóval még karantén alatt is a lakosság nagy része csak zabált mértéktelenül.
Mindenki úgy él, ahogy akar, a felosseg is az övé, de aztán ne panaszkodjon, hogy jaj itt fáj, ott fáj, már megint kihíztam a ruhámat, és ne irigykedjen a vékonyabb társaikra.
"Mert ők, akik sosem voltak elhízottak, azok nem értik, hogy miképp lehet elhízni. Ők sosem voltak elhízottak, szóval az ő szemükben nyilván könnyű vékonynak lenni, és nem értik, hogy ha ilyen könnyű vékonynak lenni, akkor sok ember miért nem vékony."
Elhízni a legeslegegyszerűbb, csak enni kell mértéktelenül, és nem mozogni. Ez jellemzi a magyar társadalmat, hogy kajába és piába vezetik le a feszültséget. A pszichés problémát pedig kezelni kell!
Én ezt pont fordítva figyeltem meg.
Általában azok a megkeseredett emberek szoktak elhízni, akik bánatukban állandóan csak esznek, önuralmuk pedig semennyi nincsen, így nem képesek abbahagyni a zabálást.
Rendszerint pont ezek az emberek szokták az irigységtől háborogva szídni a maguknál vékonyabbakat. Ezek után pedig nem nehéz megérteni, hogy a normális testalkatú emberek miért nem kedvelik a kövéreket.
Igaz, hogy vannak, akik betegség miatt híznak el, de belőlük sokkal kevesebb van, mint azokból az emberekből, akik a saját mértéktelenségük és akaratgyengeségük miatt lesznek kövérek.
Ezek az emberek gyakran még büszkék is magukra és nagy hangon népszerűsítik a "testpozitivitást", meg az ehhez hasonló nevetséges dolgokat, miközben a túlsúly már az egészségüket veszélyezteti.
Na, ezt a viselkedést ellenzik azok az emberek, akik ki merészelik mondani, hogy az elhízás bizony ronda és egészségtelen is, és ha lehet, akkor változtatni kell rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!