Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A férfiaknak valóban nehezebb...

A férfiaknak valóban nehezebb életük van?

Figyelt kérdés

Szerintem a nők élete könnyebb.

Egy férfitól elvárható hogy sokat dolgozzon, eltartsa a családját, gyereket csináljon, izmos legyen, meg mindent megcsináljon amihez nehezebb fizikai erő kell.

Nem hiába imádok nő lenni. A mi testünk szerintem jobb is. Jobban kíméljük magunkat. Jobban oda figyelünk a táplálkozásra, egészségünkre. Tovább élünk.stb.

2023. jan. 1. 09:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
Mióta vége a patriarchális világnak, nem jár nekik annyi minden alanyi jogon. Jobban meg kell dolgozniuk mindenért. Gondolom akinek nem tetszik a sorsa, az ezt sérelmezi
2023. jan. 1. 11:31
 12/20 anonim ***** válasza:
43%
A nőknek sokkal nehezebb, mert egy patriarchális társadalomban élünk és sokkal több társadalmi elvárás is nehezedik a nőkre. A nőket a természet sem kímélte, a menstruáció, a terhesség és a szülés mind az ő testükre van hatással. Egy nőnek ugyanúgy helyt kell állnia az életben, tanulnia kell, dolgoznia kell, meg kell teremtenie a saját megélhetését. Ezeken a területeken viszont sokszor nehezebben boldogulnak a férfiaknál, ugyanis sokan még nem hisznek az egyenjogúságban (megjegyzem a nők sem mind) és ebből adódik az is, hogy nehezebben érvényesülnek egyes szakmákban, nehezebben kapnak meg egy pozíciót, kevesebbet keresnek stb. A gyerekvállalás szinte csak a nő terhére történik, ő hordja ki és szüli fel a gyereket, majd általában annak gondozása és nevelése is a nő feladata lesz. Ilyenkor általában a nő marad otthon a gyerekkel, a nő karrierje törik félbe, a nő bevétele csökken le, a nő válik kiszolgáltatottá, a nő szociális élete roncsolódhat, a nő mentális egészsége mehet tönkre stb., mellette a kapcsolati nehézségeket is sokszor a nő nyakába varrják, hiszen miért szűnt meg nőnek lenni, miért foglalkozik annyit a gyerekkel stb. Amivel mondjuk a férfiak szembesülnek a mentális egészség kérdése kapcsán, azt a nők megkapják ekkor, hiszen magának vállalta a gyereket nem másnak, miért nem tud mindent egyedül megoldani hiszen ez a feladat, milyen nő az ilyen, gyenge, lusta, életképtelen stb. Mivel ugye az esetek többségében a háztartás - bevásárlás, takarítás, rendrakás, főzés stb. is a nő feladata. Persze, nem kötelező gyereket vállalni viszont a nőket akkor is megbélyegzik, ha nem vállal gyereket. Én azt gondolom, hogy a nők külsejét is sokkal több kritika éri és szerintem nagyobb hátrányban vannak a kevésbé előnyös külsejű nők mint ugyanezen férfiak.
2023. jan. 1. 11:31
 13/20 anonim ***** válasza:
41%

"A nőknek sokkal nehezebb, mert egy patriarchális társadalomban élünk és sokkal több társadalmi elvárás is nehezedik a nőkre"

Pl mi? Hogy szép legyen?

Semmi elvárás nincs, amerikában nézd csak meg a nőket mit művelnek.

Férfit meg jogtalanul lecsuknak évekre ha egy nő csak megvádolja...

2023. jan. 1. 11:41
 14/20 anonim ***** válasza:
63%

Azt kellene látni, hogy amelyik nőnek csak annyi a dolga, hogy szép legyen, az hosszú távon halálra van ítélve. Aki ezt nem akarja, annak viszont vért kell izzadnia azért, hogy elismerjék a pályáján és az életben legalább annyira, mint egy férfit.

2023. jan. 1. 11:47
 15/20 anonim ***** válasza:
53%

Ha valós teljesítménye van akkor nem kérdőjelezik meg.

Van pl női kutatóorvos, minden férfi elismeri. Rengeteg kutatást ő vezet, sok pályázatot ő nyert. És azért mert jó agya van...

Tehát a legtöbb nő csak azt hiszi hogy jobb mint egy férfi vagy olyan, de a 90%-a nem olyan.

Vannak nagyon jó és okos nők, de abból elég kevés van.

2023. jan. 1. 11:52
 16/20 anonim ***** válasza:
47%
Igen.
2023. jan. 1. 12:00
 17/20 anonim ***** válasza:
51%

azért kemény, hogy a 2023-as évet is ilyen hímsovinizmussal kell megkezdenünk😂😂

majd csak egysher átesünk a második felvilágosodáson, hogy a nő is ember 🤗

2023. jan. 1. 13:02
 18/20 anonim ***** válasza:
45%

Férfiként jobb nekem, mert..

- nem menstrualok

- nem ingadoznak az érzelmeim és racionális, hideg vagyok, elerem amit akarok

- nem vagyok pasifuggo hogy valaki tamogasson mindig, egyedül támogatom magam

- nem vagyok szocmedia függő, nem kell másoktól a lelki megerősítés

- meg tudom magam védeni fizikailag és jó emberismerő vagyok

A nőkre az altalanossagban szerintem nem elmondhato. Ezért gyengébbek és rosszabb a helyzetük, de megerősödhetnek. Szóval nem a külvilág a hibás ezért hanem mert nem fejlesztik a képességeiket. Ez az áldozat magatartás is csak vissza tartja őket a fejlődéstől.

2023. jan. 2. 09:54
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
#17 mármint ki szerint nem ember a nő? Már nekem kínos, hogy az ilyen félszerzetek mint te, folyamatosan másodrendűnek tekintitek a nőket
2023. jan. 6. 19:04
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

összességében jóval könnyebb nőnek, akármennyire is imádják a nők sajnáltatni magukat.

az sem véletlen, hogy a hajléktalanok nagy része férfi.

egy nőnek nagyon bénának/csúnyának kell ahhoz lenni, hogy ne találjon egy balekot, aki eltartja, vagy a pénz nagy részét keresi.

arról nem beszélve, h az egész közoktatás a nőknek kedvez, jóval elnézőbbek is velük.

irodai munkákra, könnyű fizikai munkákra sokkal könnyebb nőként bekerülni stb.

egyébként mindig szétröhögöm magam, amikor egy nő az elnyomó társadalommal jön :D

érdekes, ha egy nőnek problémája van, vhogy mindig egy férfi oldja meg neki, a férfi meg megoldja egyedül.

egyébként meg a 15-ösnek igaza van.

igen, vannak elvétve igazán értelmes nők, de összességében a (diplomás) nők többsége nem okos, csak annak gondolja magát, és azt hiszi, a legértelmesebb férfiak szintjén van.

se a munkahelyemen (mérnöki terület) se a magánéletemben nem látom, hogy a nők meg tudnák közelíteni a legértelmesebb férfiak szintjét. amikor igazán komoly probléma merül fel, mindig férfiak oldják meg.

2023. febr. 2. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!