Akik vissza akarják állítani a sorkatonaságot azok valóban azt szeretnék hogy a fiatal férfiaknak legyen katonai szakmai tudásuk?
Szerintem ugyanis nem. Egyszerűen csak van bennük valami utálat a fiatal férfiak iránt és azt akarják hogy szenvedjenek.
Pedig a katonaság célja hogy katonai szaktudásra tegyenek szert a katonák hiszen ez is egy szakma.
A hadsereg feladata nem az hogy pótolja a társadalom vagy a család által kihagyott nevelési és fegyelmezési feladatokat.
Pont ezt akartam írni. Hogy sokan úgy vannak vele, hogy ott megnevelősnébek a kölykök.. leghülyébb érv a sorkatonaság mellett :D ahogy te is írtad, a család feladata a nevelés. Nem a katonaságé.
Ez amúgy ilyen tipikus magyar mentalitás, ha nekik szar volt, legyen másnak is az :D mert ugye nem jókedvükből vonuktak be az emberek.
Ha az én kutyám megdöglött, dögöljön meg a tiéd is..
A katonasag csak jelenleg szakma, sorkotelezettseg alatt ingyen munkaero volt.
Sokan azt hiszik hogy ha elvisznek katonanak, akkor majd tokeletes ferfi lesz beloluk, es nem telefonnyomogato páwak. Megtanulnak tiszteletet adni es koszonni, udvarias lenni.
Hát nagy loturot. Igazad van hogy a neveles a szülők dolga es nem az állam-é. Meg is tudom erositeni hogy a sorkatonasaggal nem valtozna semmi, mert voltam besorozva, es jelenleg is szerzodeses vagyok.
Ebben ez az egész sorkatonaság dologban az a legszomorúbb,hogy maga a cél tehát hogy fiatal férfiakat katonai szakmai tudással lásson el, szerintem majdnem közel 0%-os hatékonysággal tudta ellátni.
A másik nagyon szomorú dolog a benne dolgozók, vezetők hozzáállása: ha a cél a szakmai tudás elsajátítása akkor miért nem arra koncentráltak? Mert a szakmai tudás tizedrangú fontossággal bírt, a lényeg az volt hogyan lehet pokollá tenni azon fiatalok életét akik nem önszántukból mentek oda.
Ha már kötelező akkor nem úgy kéne valamit csinálni hogy a lehető legkevésbé terhelem feleslegesen idegileg a benne résztvevőket?
Nem az a lényeg hogy az ott töltött idő alatt a lehető legtöbb tudást elsajátítsák? DEHOGYNEM!!!!
Csak ez a lényeg és semmi más!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!