Hogyan döntenél ebben a helyzetben, hogy járnál be a munkahelyedre?
Eddig megoldott volt a munkába járásod, tudtál máshoz csatlakozni, de ez megszűnik. Autóval 15 percre laksz a munkahelyedtől (más település), de busszal átszállással tudsz odajutni, helyi és távolsági buszokkal, így tömegközlekedéssel nagyjából 1 óra az út. Fél-negyed nyolcra jársz dolgozni, hogy beérj tömegközivel 6 után kicsivel el kell indulnod otthonról, ez 1 órával korábbi kelést is jelent reggelente.
Egyéb körülmény: Nem heti 40 órát dolgozol, 20-30-at/hét, mert egyetem mellett dolgozol, így ingázol is a munkahely-egyetem között. Korábban a napközbeni átjutást busszal oldottad meg.
Mit tennél a megváltozott körülmények esetében: Kelnél 1 órával hamarabb reggelente, később érnél haza délután, este (ez napi alsó hangon is minumum 1,5-2 óra plusz a tömegközi miatt, tehát később állnál neki a tanulásnak is pl meg minden másnak), vagy vennél egy nem túl drága kis autót, amivel közlekednél?
Én autoval járnék, de csak ha megérné a fizetésemből.
Számítsd ezeket:
- vételi ár
- erdetiség vizsgálat, átiratási díj
- szervíz (vásárlás utáni, aztán kb. 10 ezer km-ként olajcsere és váratlan hibák)
- üzemanyag
- téli/nyári gumiztatás vagy egy drágább 4 évszakos gumi
- éves kötelező biztosítás
Én is így vagyok, csak nem egyetem mellett 4 éve. 30 órában dolgozom, itt is katasztrófa a tömegközlekedés. Én vettem egy autót a második evben, de nem csak a munka miatt, hanem egyéb okok miatt is, meg már szükségem volt rá. Az más kérdés hogy megéri-e a banzinárak mellett de ez van jelenleg és az ember nem talál egyhamar munkahelyet.
Régen két évig vagy buszoztam , vagy vonatoztam és onnan bicikliztem ki a munkahelyemre.
Autóval nekem is negyed óra.
Ha megengedheted magadnak akkor vegyél egy olcsóbb autót , nem csak a munkába fogod használni úgy sem hanem a mindennapokban is jól jön.
De tönts ahogy szeretnél , ez csak az én véleményem.
Amíg én is tanultam munka mellett, addig csakis tömegközlekedés. Volt autóm, de inkább buszoztam 50 percet, és tanultam azidő alatt is, mint fél órát autózzak.
Ha este későn jött a csatlakozás, akkor szintén tudtam tanulni.
Sokkal jobb volt így, mert otthon tudom magamról, hogy minden IS el tudná terelni a gondolataim.
Mikor már rendesen dolgoztam, vagy már nem kellett annyit tanulni, akkor visszaváltottam autóra.
15 évig jártam Pestről Budára dolgozni, másfél óra volt az oda és újabb másfél óra a hazaút. (ez gyaloglással együtt, ajtotol ajtoig értendő).
Először próbáld ki ezt a lehetőséget.
3as 😂👌
Sosem értettem ezeket akik személyes sikert es teljesítményt látnak abban hogy minél nagyobb sz.patásokat kibírnak, a lehető legtovább.
"Sosem értettem ezeket akik személyes sikert es teljesítményt látnak abban hogy minél nagyobb sz.patásokat kibírnak, a lehető legtovább."
Én 10+ éve 3 órázok naponta Pesten belül 2x3 átszállással. Tanulni útközben lehetetlen mert többynire állóhely alig van, nem ülő....
Vennék biciklit, edzenék, hogy legyen olyan kondícióm. Lehet úton is biciklizni.
Addig tömegközlekednék. Biztosan nem vennék autót csak ezért.
Ha a bicikli nem megoldás, keresnék új munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!