Az egyetemen megismerkedtem egy cigány sráccal. Merjek többet belegondolni, merjem megélni az érzéseimet?
A családja rendes,társadalomba beintegrálódott cigány. Ő is nagyon rendes, csak félek megélni az érzéseimet, mert nem tudom, hogy a családom, a szüleim mit gondolnának majd róla,ha esetleg lenne köztünk valami.
Olyan rossz ez a kettősség. Szeretnék tőle többet, közben meg bennem van a tagadás is.
29- Ha mar teleirtad a kérdést, gondolom az vagy, nem baj, ne szégyelld.
Mint beszélgetopartnerek jok a romak, barmirol el lehet beszélgetni veluk, habar tul érzékenyek, mindent bantasnak vélnek. Én voltam turazni is romaval, koztunk volt akkor roma is. Magam részérol annyi negativumot tapasztaltam, hogy arultak ezt-azt nekem, én pedig kritizaltam a semmit.
De rémhireket lehet olvasni roluk az ujsagokban, hallania tévében. Abban igazad van, hogy ezt azok csinaljak inkabb, akik lent vannak.
De a magyar szerintem mas népekkel, leszamitva a szlovakokat, romanokat, esetleg ukranokat, akikkel ugye gond volt az elszakitott teruletek miatt, nem rasszista.
29- Tapasztaltam én is rasszizmust gyakran, mert egyik szulom magyar, a masik nem roma.
Ez helytall, amit irtal a végét leszamitva. Nézzuk azt példaul: a romak sok buncselekményt csinalnak, mert veluk van tele a bortonok. Ez az eloitélet a tarsadalomtol inkabb a félelembol, bizalmatlansagbol ered és ahogy irtak elobbiek itt is, a csalodasbol. Nyilvan vannak kivételek, én is egyénenként itélek meg mindenkit. Még egyszer tehat : én szorgalmazom a kommunikaciot , érintkezést a romakkal, volt is ra példa tobbszor is, nem tapasztaltam azt, hogy karositottak, az egyik magyarorszagi baratom roma és tarsadalmilag is megbecsult, benne megbizom. Voltak problémai az apjaval, az anyja szintén rendes, ra nem panaszkodott senki tudtommal. Tehat, én elobb megismerem, aztan alakul ki a bizalom. Amiatt nem fog, hogy o roma , és ha ez rasszizmus, akkor legyen az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!