Az egyetemen megismerkedtem egy cigány sráccal. Merjek többet belegondolni, merjem megélni az érzéseimet?
A családja rendes,társadalomba beintegrálódott cigány. Ő is nagyon rendes, csak félek megélni az érzéseimet, mert nem tudom, hogy a családom, a szüleim mit gondolnának majd róla,ha esetleg lenne köztünk valami.
Olyan rossz ez a kettősség. Szeretnék tőle többet, közben meg bennem van a tagadás is.
Na ez a kérdés engem is érdekel, mert én meg egy cigány származú orvost ismertem meg, ők is ugyanúgy rendesek. Nem is tudtam róla, hogy cigó, mert teljesen fehér a bőre, és cigány vonásai sem nagyon vannak amúgy.
Mit értetek azalatt, hogy előjön a cigány vér? Nem vagytok egy kicsit rasszisták?
És olyan nincs, hogy szeretjük és tiszteljük egymást? Ez csak a normál rasszra korlátozódik? Aki cigány vagy zsidó, az nem is ember? Nem is lehetnek olyan tulajdonságai, mint egy fehér embernek?
A szocializáción múlik nagyon sok minden, ha pedig félvér a csávó, akkor az utód már tisztavér lesz.
De mit jelent az, hogy külön kultúra? Magyarázd már el légyszíves (amúgy meg ha az is, az miért baj?).
Ugyanazokat a zenéket hallgatjuk, ugyanazokat a filmeket szeretjük, ugyanolyan a humorunk, úgyanúgy sírunk, ha fáj valami és ugyanúgy szeretünk, ha szerelmesek vagyunk. Most komolyan magyaráztra szorul 2023-ban az, hogy nem az ember színe számít? Nézzetek már magatokba.
Menj ki az utcára s állj meg öt méterre egy fehér embertől s kezd el nézni. Utána próbáld ki ezt egy cigánnyal is.
Tb kártyád legyen érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!