Megszakítani a kapcsolatot a barátokkal mert kevesebbnek érzed magad?
Minden barátom 2 nyelven perfekt, egész kicsi koruk óta tudják mik akarnak lenni, egyetem után szárnyall a karrierjük.
Nekem meg még egy sima egyszerű munka sem jön össze, pedig végeztem egyetemet.
Nyelvet is csak egyet beszélek, középszinten és nem tudom mivel szeretnék foglalkozni, merre induljak. Frusztrált már egy ideje, ezért megrendeztem az összeveszést, és megszakítottam velük a kapcsolatot. Ennek 5 hónapja, és úgy érzem, jobb ez így.
Voltatok már ugyanígy?
25N
Volt már velem ilyen, nem bántam meg. Az a baj, hogy a 3-as jókat ír ugyan, viszont vannak olyan emberek is, akik kifejezetten azért barátkoznak náluk kevésbé sikeres emberekkel, hogy többnek érezzék magukat, tehát sajnos ilyen is előfordulhat, hogy van egy "lúzer barát" a társaságban, akihez mindenki tud viszonyítani.
Én nem bántam meg amikor ezért barátságot hagytam ott. Ennek az oka pedig, hogy valójában nekem nem adott sokat vagy inkább semmit ez a barátság. Ha a barátod mellett összemész, kicsinek érzed magad, akkor az nem barát. Nem biztos, hogy szándékosan cikiz, de biztos nem érezteti veled azt, hogy miért kedvel, különben nem feszengenél a jelenlétében.
Rengeteg ismerősöm dolgozik egyetem mellett, olyan is, aki orvosira jár. Úgyhogy nekem nem mentség az, ha valaki tanul. Nem kell mellette teljes munkaidőben dolgozni, de heti pár órát azért szerintem ennyi idősen illene. Én egész egyetem alatt dolgoztam, pedig nem voltam rászorulva. Ha nem lenne párom, aki egyébként szinten ugyanígy van vele és akivel már együtt is elunk, le sem állnék olyannal, aki nem kezd magával valamit a tanuláson kívül. És itt most nem a pénzről van szó, hanem a talpraesettsegrol és arról, hogy nem akarja, hogy 20x évesen is a szülei tartsak el.
24N
15. Az rendben van, csak nem mindenkinek jut erre ideje.
Nekem egy tágyból külön órát kellett vennem heti egyszer, ami 2óra hosszú volt, azért ki is kell kapcsolódni valamikor, tehát eljártam edzeni heti kétszer, maradt 2 nap a hétköznapból, ennek egyik napján fél5 kor ért véget az egyetem, mire hazaérek már este van szinte, és maradt egy nap szabad pénteken, amikor rendszerint ügyintéztem, meg ami kellett. Hétvégén volt egyedül a pihenésre szabadnapon, plusz tanulni. Nem tudom, hogy jön ki neked a matek, de nekem semmi időm nem volt dolgozni ezek mellett.
"Megszakítani a kapcsolatot a barátokkal mert kevesebbnek érzed magad?"
A barátok között nincs rivalizálás vagy lenézés-felnézés. Kölcsönös tisztelet, szimpátia, érdeklődés, megértés és segítőkészség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!