Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megszakítani a kapcsolatot a...

Megszakítani a kapcsolatot a barátokkal mert kevesebbnek érzed magad?

Figyelt kérdés

Minden barátom 2 nyelven perfekt, egész kicsi koruk óta tudják mik akarnak lenni, egyetem után szárnyall a karrierjük.

Nekem meg még egy sima egyszerű munka sem jön össze, pedig végeztem egyetemet.

Nyelvet is csak egyet beszélek, középszinten és nem tudom mivel szeretnék foglalkozni, merre induljak. Frusztrált már egy ideje, ezért megrendeztem az összeveszést, és megszakítottam velük a kapcsolatot. Ennek 5 hónapja, és úgy érzem, jobb ez így.

Voltatok már ugyanígy?

25N

2022. dec. 18. 17:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%
#10 akkor szerinted ki tehet róla?
2022. dec. 18. 18:50
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Sok mindenki tehet róla, de változtatni csak ő tud.
2022. dec. 18. 19:31
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

Volt már velem ilyen, nem bántam meg. Az a baj, hogy a 3-as jókat ír ugyan, viszont vannak olyan emberek is, akik kifejezetten azért barátkoznak náluk kevésbé sikeres emberekkel, hogy többnek érezzék magukat, tehát sajnos ilyen is előfordulhat, hogy van egy "lúzer barát" a társaságban, akihez mindenki tud viszonyítani.

Én nem bántam meg amikor ezért barátságot hagytam ott. Ennek az oka pedig, hogy valójában nekem nem adott sokat vagy inkább semmit ez a barátság. Ha a barátod mellett összemész, kicsinek érzed magad, akkor az nem barát. Nem biztos, hogy szándékosan cikiz, de biztos nem érezteti veled azt, hogy miért kedvel, különben nem feszengenél a jelenlétében.

2022. dec. 18. 19:53
 14/19 A kérdező kommentje:
Utolsó, értem, bár kicsit más a helyzet. Még gimiben lettünk barátok, vagy egyetem elején, ahol igazából még senki nem tudott felmutatni semmit, egyenlőek voltunk. Tehát nem azért jöttek össze velem, hogy legyen valakit lenézni, hanem mert tényleg szerettek. A változás egyetem 2 éve alatt kezdődött, amikor ők elkezdtek diákmunkázni, én pedig örültem, ha megvannak a tárgyaim, nemhogy még dolgozzak. Ezért ahogy ők kikerültek, már megvolt a biztos állásuk, diplomával a kezükben meg szárnyaltak. Itt kezdődött, hogy fsul kezdtem magam érezni. És azt jól írod, hogy valahogy nem adott már sokat a barátság. Mindenki kezdte a saját kis életét a párjával, nekem meg még az sem jön össze, pedig nem hinném, hogy balfék lennék.
2022. dec. 19. 10:29
 15/19 anonim ***** válasza:
58%

Rengeteg ismerősöm dolgozik egyetem mellett, olyan is, aki orvosira jár. Úgyhogy nekem nem mentség az, ha valaki tanul. Nem kell mellette teljes munkaidőben dolgozni, de heti pár órát azért szerintem ennyi idősen illene. Én egész egyetem alatt dolgoztam, pedig nem voltam rászorulva. Ha nem lenne párom, aki egyébként szinten ugyanígy van vele és akivel már együtt is elunk, le sem állnék olyannal, aki nem kezd magával valamit a tanuláson kívül. És itt most nem a pénzről van szó, hanem a talpraesettsegrol és arról, hogy nem akarja, hogy 20x évesen is a szülei tartsak el.

24N

2022. dec. 19. 11:42
 16/19 A kérdező kommentje:

15. Az rendben van, csak nem mindenkinek jut erre ideje.

Nekem egy tágyból külön órát kellett vennem heti egyszer, ami 2óra hosszú volt, azért ki is kell kapcsolódni valamikor, tehát eljártam edzeni heti kétszer, maradt 2 nap a hétköznapból, ennek egyik napján fél5 kor ért véget az egyetem, mire hazaérek már este van szinte, és maradt egy nap szabad pénteken, amikor rendszerint ügyintéztem, meg ami kellett. Hétvégén volt egyedül a pihenésre szabadnapon, plusz tanulni. Nem tudom, hogy jön ki neked a matek, de nekem semmi időm nem volt dolgozni ezek mellett.

2022. dec. 19. 12:21
 17/19 anonim ***** válasza:
28%
Nekem is sok oram volt, ahogy rengeteg más embernek is. Nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de nekem rohadt gaz, ha valaki nem dolgozok egyetem mellett.
2022. dec. 19. 13:39
 18/19 anonim ***** válasza:
95%

"Megszakítani a kapcsolatot a barátokkal mert kevesebbnek érzed magad?"

A barátok között nincs rivalizálás vagy lenézés-felnézés. Kölcsönös tisztelet, szimpátia, érdeklődés, megértés és segítőkészség van.

2022. dec. 20. 10:13
 19/19 anonim ***** válasza:
93%
Nekem ugyanígy mentek tönkre a középiskolai barátságaim: jó osztályba jártam, mindenki karriert épített, csak belőlem nem lett semmi. Nem éreztem a rosszindulatot senki irányából, de egyszerűen elfogytak a közös témák: mikor mesélték a munkahelyi projektekről, kiküldetésekről, házvásárlásról, gyerekvállalásról, én nem tudtam ezekkel mit kezdeni, hiszen albérletben laktam és betanított munkát végeztem. Nem voltunk egy szinten. El is maradoztunk egymástól szép lassacskán, a saját szintjükön kezdtek barátkozni.
2022. dec. 23. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!