Más is így van a temetőkben ?
Én szerencsére nem sok közeli ismerőst vesztettem el, akit pedig igen, le tudtam rendezni, és nyugodtan latogatom meg .
Sokszor, ha megyünk kirándulni, megkérem a párom, hogy álljunk meg, és sétáljunk egyet a helyi temetőben.
Ilyenkor körbe nézek, és különösen meg hatnak azok a sírok, amik el vannak hanyagolva. Van, hogy rendbe teszem őket, de ha nincs idő, legalább a nevet elolvasom és gondolkodom egyet, milyen ember is lehetett .
Ha temetőbe megyek, mindig nyugodt leszek, számomra konkrétan egy megnyugtató hely.
Ha látok egy sírkövet, főleg fényképpel, mindig elkezdek gondolkodni az adott személyen .
Így szinte szívesen járok a temetőkbe. Lehet másnak furcsa, de én jobban érzem magam, kicsit gondolkodom, ez és ez milyen ember volt, vajon miért nem foglalkoznak vele, de én most megtettem, és így mindkettonknek jobb .
Más is van így ?
Temetőfétises vagy, ennyi. Egyébként pedig milyen jogon mered vadidegenek sírját rendbe tenni? Ha ennyi szabadidőd van, akkor menj önkénteskedni valamelyik szociális helyre, hogy az Élőkkel foglalkozz inkább! Azzal sokkal többre mész.
Kérdésre a válasz: én nem.
Ott leled meg az számodra ténylegesen megnyugtató nyugalmat - többek között az olyan emberektől is, akiknek csak annyi futja az értelmi szintjükből, hogy kísérleteket tegyenek arra, hogy beléd álljanak.
Te megbékélést nyersz a furcsa szokásod által, a dühöngők meg próbálják még feljebb tűrni a nem létező ingujjukat, - titokban még reménykedve abban, hogy érdekel valakit a dühöngésük.
Ritkán keveredek el temetőbe, - engem is megnyugtat a hely nyugalma, - de kitűzött cél nélkül nem szoktam temetőket látogatni.
Én ha temetőbe megyek, azt látom hogy lelopták nagyapám sírjáról megint a virágokat/koszorút.
Sok az elhagyatott sír. Ezeknél arra gondolok, hogy majd ha én meghalok akkor az én sírom is ilyen lesz. Senki se jön gondozni. X év után meg ha kell a hely, és egy élő rokon se fizeti ki az elhúnyt helyét újra akkor átteszik máshova. Nem lehet békében nyugodni. Milyen jó lenne ha mondjuk egy erdőben temetnének el, egy fát ültetnének felém amit táplálhatnék. "Tovább élnék", egy ideig...amíg a ciguk nem vágnák ki a fát 😂
#1, mint mondtam, nem gyakori, illetve ha megyek is temetőbe, évi 1-2x, nem mindig van időm ilyesmire. De most szerintem senki se bánja, ha a leszaradt virágot vagy gazat elviszem onnan. Én pl örülnék neki, ha a nagypapám sírjánál ezt valaki megtenné, az az ország másik felén van, én pedig ritkán jutok oda, mert senkim se lakik már arra…
Lehet talán épp ezért hatnak meg mások rendezetlen sírjai, mert az én szüleim sose foglalkoztak ezzel, kb 5 éve tudom, ki hol is van.
Másrészt szoktam élőkkel foglalkozni, de nem erről szólt a kérdésem .
#3, sajnálom, hogy ilyen megtörténik. Ezen én is gondolkodtam és szuper ötlet lenne ez a fa / erdő dolog. Illetve valószínű nem dobna ki senki, ha már nem fizetik a helyet. Mikor biológia szakos voltam, egy igazi koponyán tanultunk, és megkérdeztük a tanárt, hol szerezte. Konkrétan mondta, hogy idővel ha nincsenek fizetve a sírhelyek, senki sem jelentkezik értük, akkor a csontokat kiássák és kidobják, majd új sírhelyet csinálnak. Így jutott hozza. Szomorú …
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!