Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Névváltoztatás esetén a...

Névváltoztatás esetén a gyerekem papírjait is ki kell cserélni?

Figyelt kérdés

Születési nevemet tervezem megváltoztatni, vezeték és keresztnevet egyaránt. Ennek intézésé nagyjából tiszta.

A kerdesem az lenne, hogy a kislányom minden iratát, papírját, ahol az édesanyja leánykori neve szerepel, azokat is ki kell cserélni? Pl kórházi zárójelentésén szerepelek X.Y.-ként, utána felbukkanok A.B.-ként, hogy én vagyok az anyukája, nem lesz ebből kavarodás?

Ha valakinek van tapasztalata, szívesen olvasnám.

#névváltás #gyerek iratai
2022. dec. 13. 12:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors és hasznos válaszokat!
2022. dec. 13. 14:44
 12/15 anonim ***** válasza:
90%
8 vagyok: a keresztnevemet változttattam csak.
2022. dec. 13. 14:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

#6: 3 éves voltam, amikor örökbefogadás miatt változott a születési nevem.

Új anyakönyvi kivonatot is kaptam, mintha a régi nevem soha nem is létezett volna.

2022. dec. 13. 15:28
 14/15 anonim ***** válasza:
90%

Lemaradt, hogy igen, kérdező, ha a születési nevedet változtatod, akkor a gyerekednek is új iratok kellenek, hiszen az "anyja neve" rublikában mindenképpen a te születési nevednek kell szerepelnie.

(13-as voltam)

2022. dec. 13. 15:30
 15/15 anonim ***** válasza:
90%
A gyerekek okmányait kell lecserélni, amiket szerepel az anya születési neve. De nem kell minden azóta keletkezett papírt pl kórházi zárójelentést és hasonlókat lecserélni. Ezekhez szükség esetén mellékelni kell a névváltoztatásról szóló iratot. Egy anyakönyvvezető tudja pontosan elmondani, hogy mit kell lecserélni. Én is nevet változtattam, de nincs gyerekem, úgyhogy ebben nincs tapasztalat. De nekem se kellett az orvosi leleteimből, se a végzettségeket igazoló bizonyítványaimból újat kérni.
2022. dec. 29. 10:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!