Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez nem rasszista?

Szerintetek ez nem rasszista?

Figyelt kérdés
Történelem tananyagban úgy hivatkoztak az Afrikából elhurcolt színesbőrű emberekre, hogy "feketék". Nálam ez kiverte a biztosítékot, de a pl anyámból nem váltott ki ilyen erős érzelmi reakciót.
2022. dec. 11. 20:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

8: Más nyelv, más országok, más szabályok. Amúgy Tarantino filmjei csakazértis is tele vannak nemhogy a "neger" de a nigger szóval XD

[link]

2022. dec. 11. 21:17
 12/27 anonim ***** válasza:
85%
Az USA-ban rasszista a néger szó, Angliában is, meg még sok más helyen. De Mo.-on nem az.
2022. dec. 11. 21:21
 13/27 A kérdező kommentje:

Érdekes amit mondtok, nem tudom. Maga az, hogy Magyarországnak nem volt sok érintkezése az afrikai országokkal, így nem alakult ki feszültség ebből.

Az ország többi részében nem tudom, hogy ez hogy működik, de én Budapest mellett lakom, itt sok színesbőrű lakik. Belvárosban majdnem minden sarkon vannak, de felénk is egyre több. Ezeket az embereket olyan jelzők, hogy "negró" vagy "feka" szerintem sértenek.

Nyilván, ha baráti társaságban vagy, lehet lazábban beszélni, én is szoktam, de szerintem a nemzeti tananyagban egy magasabb szintű nyelvezetet kéne alkalmazni. Képzeljétek bele magatokat azoknak a "fekete", magyar diákoknak a helyébe, akik tanulják ezt, és ilyeneket olvasnak. Nekik nem esik olyan jól, nem?

2022. dec. 11. 21:29
 14/27 anonim ***** válasza:
86%
13: Hülyeség, magyarországi néger is négernek hívja magát, mert az. A "színesbőrű" nem ugyanaz, az egy sokkal szélesebb kategória.
2022. dec. 11. 21:31
 15/27 anonim ***** válasza:
72%
13. Na most akkor te dakotákról beszélsz? 😎
2022. dec. 11. 21:33
 16/27 anonim ***** válasza:
90%
Mert a fehéreket fehérnek nevezni nem rasszizmus? Annyira ráér ez a Z generáció nemlétező problémákat generálni…már a kérdésedből lejön, hogy 25 év alatti vagy.
2022. dec. 11. 21:47
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

A '90-es években egy étteremben a saját szememmel láttam az alábbiakat:

Minden számla mellé vittek a felszolgálók pár szem Negro cukorkát, amolyan kedvességként. Egyszercsak éktelen nevetés harsant, ugyanis olyan asztaltársaság kérte a számlát, akik közt volt egy néger srác. Ő röhögött a leghangosabban. Szóval önmagukban a szavak nemigen jelentenek rosszat, vagy legalábbis nem mindenhol.

2022. dec. 11. 21:48
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
#13 el kell nekik mondani, hogy itt ez a nyelv és ez a normális.
2022. dec. 11. 22:32
 19/27 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, te hogy írnál körbe egy fekete embert, ha valaki megkérdezné, hogy hogyan nézett ki az az ember, aki ellopta a táskádat? Oké, vicces, hogy pont ilyen példa jutott eszembe :D de na.. kíváncsi vagyok, ha egy néger ellopná a tatyód, és a rendőrség megkérdezné, hogy nézett ki az illető, mit mondanál?
2022. dec. 11. 22:33
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
19. Azt mondaná, Szaharán-túli volt. :D
2022. dec. 11. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!