Miért kell csesztetni azokat az embereket, akik nem tartanak ott az életbe, mint mások?
Szerintem ez összetettebb kérdés annál, hogy annyit mondjunk rá hogy "csesztetés" meg mindenki hülye aki "csesztet".
Az sem mindegy, hogy sok esetben a "csesztetett" fél természetes, mindennapi kérdéseket is "csesztetésnek" érez a kérdés tárgyának hiánya miatt.
Legyen szó gyerekről, barátnőről, lakásról, bármiről, sok esetben csak általános, ártatlan kérdésekről van szó. Nem kényszerítés, nem elvárás, csak kérdés.
Na meg vegyünk egy egyszerű példát.
Ha hideg időben esőben szembe jön velem valaki pólóban, rövidnadrágban, akkor felmerül bennem a kérdés, hogy "te nem fázol?"
Most ezt ő is veheti "csesztetésnek" mert ő az 10.000-ből az 1 ember akinek a 10 fok olyan mint másnak a 30.
Vagy valaki analfabéta és nem tud olvasni az is meglepi az embereket, hiszen az emberek nagy részének ez teljesen alap dolog.
13 Sajnálom hogy nem sikerült felfogni a válaszomat, ettől még nem csak "gonosz csesztetők" léteznek.
De nézzük fordítva. Én elfogadom, hogy valaki elvan a szarban is. Csak akkor ne panaszkodjon, hogy milyen szar neki megélni a kevés pénzéből. Ő se mondjon olyan hogy én "szerencsés vagyok azért mert tanultam, relatív jó állásom van, rohadt sok munkával saját lakást vásároltam.
Pontozzatok le, de a legtöbb ilyen jellegű kérdés továbbra sem "áskálódás". Arról nem a "csesztetők" tehetnek hogy ti szarok vagytok és nem értetek el olyan dolgokat az életben ami a legtöbb embernek természetes.
És persze tudom ilyenkor mindenki áldozat mert senkinek nem volt lehetősége más irányba indulni az életben és mindenki tanári fizetésből ápolja otthon a szüleit.
De ez ugyanaz a kategória mint amikor a gyorshajtókat védik azzal, hogy biztosan szül a felesége meg soha nem tudhatod hogy ő miért sietett.
Valljuk be, vannak emberek akik szimplán csak lusta szarok. Vihetnék sokkal többre is, lehetnének jobbak, de meg sem próbálnak.
És nyilván véleménye mindenkinek lehet, maximum nem kell megfogadni. Csak akkor fordítva ők se siránkozzanak meg ítélkezzenek mások felett akiknek "jobban megy".
Most bocsánat, de elég primitív vagy ha eszedbe sem jut elválasztani valakinek a véleményét valamiről az érintettségétől. Tehát ha szerintem nem korrekt az említett attitűd az olyanokkal szemben akiknek nincs ez, vagy nincs az akkor az már csak azért lehet mert én is ilyen “szar vagyok” és még természetesnek vehető dolgokat sem értem el az életben, ugye? Az teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki teljesíti ezeket, de mégsem ért egyet azzal hogy másokra köpködjünk. Végülis lmbtq jogokért is csak lmbtq személyek szoktak fellépni. Ja, hogy amúgy nem.
Mellesleg pont rúgtál egy öngólt, miközben arról prédikálsz, hogy szó sincs gonosz csesztetésről sikerült leszaroznod ezeket az embereket, és egy szabálysértéshez hasonlítanod azt, hogy valakinek pl. nincs saját lakása, élő példáját adod a tárgyalt attitűdnek.
Egyébként ha szerinted minden társadalmi egyenlőtlenség megmagyarázható azzal, hogy ki lusta meg ki nem akkor javaslom ezt publikáld valahol, és valami tudományos fórumon vitasd meg mert te egy szóval megoldottad a szociológia egyik központi kérdését. Hála Istennek már nem kell ezen se agyalni többet az emberiségnek.
19 Szerintem felesleges ezt folytatnunk mert primitív frusztrált emberként úgyis megmagyarázod hogy mindenki szerencsétlen áldozat még akkor is ha nem és mindenki "csesztető" még akkor is ha nem és az önmagad védelmében úgyis felhozom mindent engem sarazva.
De hát ez van, ezért nem tartotok ott az életben ahol kellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!