Derült égből villámcsapás volt a lánykérés nálatok vagy előtte a párotok puhatolózott, hogy hogy álltok a témához?
Ismerkedésnél megbeszéltük, hogy ki hogy áll a házasság, gyerek, stb témához.
Úgyhogy annyit tudtam, hogy egyikünknek sincs ellenére, de nem készültem rá mindennap, 4 év után megkérte a kezem a semmiből, de mégcsak nem is utalgatott rá, akkor meglepődtem, hogy miért pont most, és persze igent mondtam.
Fontos, hogy tudd, hogy a másik hogy áll a témához, illetve, hogy veled tervez-e a jövőben
"4 év után megkérte a kezem a semmiből"
Nem igazán érteni ezt a mondatot. 4 ÉV után semmiképp sem lehet azt momdani, hogy a semmiből kéri meg egy férfi a nő kezét, főleg, ha már az elején téma volt. Sőt, cseppet túl is húzta... Ha nekem 4 év után lenne megkérve a kezem, maximum azon gondolkodnék, mire várt eddig?!
Kérdező! Nyilván nem lehet derült égből villámcsapás egy lánykérés. Egyrészt már maga a mondat is baljós "derült égből VILLÁMCSAPÁS" 🙂 , másrészt pedig egy normális férfi a lánykérést megelőzően (hetekkel, hónapokkal, esetleg évekkel előtte) minimum 1x puhazolózik. Ha nem egy zavart igent akarsz kapni, ami másnap egy "inkább mégsem"-re vált, vagy egy "inkább várjunk még"-re, akkor beszélgess a barátnőddel előtte, hogy mit gondol a házasságról.
Mi sokáig együtt is éltünk - mármint együtt laktunk egy szobában az egyetemi koleszban és utána össze is költöztünk egy albérletbe, közösen akartunk lakást venni. Nem az elején beszéltünk ugyan arról mit szeretnénk a jövőben, hiszen 18 évesen még nem ezen jár az ember esze, de idővel persze beszéltünk arról, hogy majd valamikor szeretnénk mindketten gyereket, többet is.
Ahhoz elég rég voltunk már együtt hogy természetes legyen, hogy együtt is maradunk. Volt egy fél éves külföldi ösztöndíja a páromnak és előtte beszéltünk róla, hogy ez a hosszú távollét - közben csak 1-szer találkoztunk - lehet hogy szétzilál minket, mert megszokjuk külön és másokkal is fogunk találkozni úgy, hogy egymásnak nem vagyunk a közelében minden nap. Ha az után is együtt tudunk maradni akkor már tervezhetünk gyereket is. Túléltük, innentől természetes volt hogy együtt folytatjuk. Nekem nem volt sürgős sem a házasság, sem a gyerek, bár a szüleim már fűztek, hogy beszéljem rá. Érdekes mód férfi létére a párom akart már fiatalon gyerekeket így rábeszélt - ő engem, a babára. Akkor viszont én kértem tőle, hogy előbb legyek feleség, mint megszületik a babánk. Szóval hivatalos lánykérés nem is volt, inkább amikor feljött a téma a családról, házasságról, akkor mindig elmondtuk egymásnak ahogy épp gondoljuk - és utána az lett belőle, hogy 3 hónapos terhes voltam az esküvőn. Eljegyzés címén a szülőknek egyben a baba érkezését is bejelentettük. Vicces volt hogy mind azt hitték a baba miatt házasodunk csak össze, holott már sok éve éltünk együtt és direkt tervezetten lett a babánk. Aztán még kettő, és most is együtt vagyunk.
Miért lenne túlhúzás a 4 év? Szerintem pl kifejezetten kevés.
#4! Ha szerinted 4 év kevés (5. évben házasság és jobb esetben a 6. évben gyerek, tehát azonnal összejön), akkor te fiatalabb vagy, mint 25 év.
25 év alatt valóban nem tűnik elpazarolt időnek 4 egész év. Csakhogy manapság már inkább 25 éves kor után kezdenek bele a csajok olyan komoly kapcsolatba, amiből már mondjuk babát is szeretnének, ugyanis addig pl. egyetemre járnak, tanulnak stb (a kivétel erősíti a szabályt).
Ha valaki 26 évesen jön össze álmai pasijával és még 30 évesen is "várakozó" státuszban van, ergo még a lánykérés sincs sehol (nem még a babaprojekt) az elég gány. Úgyhogy ha most lenne 200 millióm, mindet fel merném rakni, hogy te nagyon fiatal nőként gondolod ezt (ami teljesen érthető), tehát végülis igazad van, mert nagyon fiatal korban nem sok a 4 év. Ha pedig 25 év felettiként gondolod így, akkor egész egyszerűen nem gondoltál még bele a számokba...
Kicsit mellé. 30 vagyok, 7 éve vagyunk együtt a párommal, mostanában kezdem(!) érezni hogy lassan már elég ideje vagyunk együtt ehhez. A 4 év szerintem egy nagyon fiatal kapcsolat. Azóta sokat változott a kapcsolatunk, nekünk szerencsére jó irányba, de másképp is alakulhatott volna.
(Gyerekről meg nem volt szó egész eddig, csak te hozod fel.)
Én ugyan ezt hittem az 5 éves kapcsolatomban, aztán, amikor felhoztam a gyerek és házasság témát, hátrálni kezdett (addig minden tökéletes volt és addig is téma volt). De gondolom akkor már érezte, hogy komolyan gondolom... Aztán jött a "ráérünk még" stb. Majd a 6. évben hirtelen szakítás... Ha te 30 évesen kezdenéd újra, vajon akkor is így gondolnád? Hogy a 4 év semmi? Az új kapcsolatodba 40 évesen akarnál szülni? Megnézném...
Ezt csak addig gondolod így, amíg 28 30 körül nem maradsz hirtelen egyedül... Amikor ti összejöttetek 23 voltál...
#6 A házassághoz 80%-ban hozzátartozik a gyerekvállalás, de én kérek elnézést, hogy felhoztam, mikor nagy százalékban hozzátartozik.
Mi az oka annak, hogy zavar téged ez a téma?
A 4 év 30 felett is rövid kapcsolat.
Hiába van kimosva mindenkinek az agya, hogy ha 30 felett nincs komoly kapcsolatod, akkor azonnal el kell kezdeni kétségbeesetten rohanni és minél előbb felcsináltatni magad valami random emberrel, akivel együtt vagy 1 éve, nehogy 40 évesen "kelljen" szülni. Amúgy meg gyereket örökbefogadni is lehet, hogy legalább valami jót is tegyen az ember az eszetlen szaporodás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!