Mi a véleményetek arról ha valaki úgy lesz öngyilkos, hogy bemegy a kórházba(amikor éppen sok sebész van jelen) és azt kiabálja, hogy "Felajánlom az összes szervemet a betegeknek" és utána fejbe lövi magát egy lőfegyverrel?
Továbbra sem érted.
1. Nem kell felajánlani.
2. Nem biztos a túlélés.
32
Ha valaki meg akar halni és ugyanakkor szeretne másokon segíteni a szerveivel,akkor ezt szerinted hogy kellene csinálni?
"Nagyon egyoldalúan nézed a dolgot, vedd már észre hogy másokon segíteni próbál azzal hogy felajánlja a szerveit,ez a kérdésben is szerepel, ha ez irreleváns akkor lesz@p@m magamat."
Nemes dolognak és segítségnek felvezetni az öngyilkosságot kifejezetten gusztustalan dolog.
"Bele vagy bolondulva ebbe a másokat traumatizálásba.Ha meghal valaki például balesetben akkor tömeg gyűlik össze és kíváncsian nézik az újraélesztést és hogy vajon túléli-e vagy meghal, a rendőröknek meg úgy kell arrébb zavarni a bámészkodókat."
Sosem éltél át ezek szerint valóban traumatizáló eseményt, örülj neki! Attól, hogy nézik, még lehet megrázó a dolog. Ha nem is pont abban a pillanat, akkor később, amikor van ideje a bamba struccnak elgondolkodni azon, mit is látott.
"Az a traumatizálás ha betörnek hozzád és késsel fenyegetnek hogy adj pénzt."
ÉS az is, ha a szemed láttára lövi fejbe magát egy feltűnési viszketegségtől megrészegült vágtázó idióta.
"Rendben, de itt is szeretnék okosodni, és másoktól kérdezem most, hogy ha valaki belefullad a vízbe és 5 percig nem kap oxigént és agyhalott lesz, onnantól még hány percig ver a szíve?"
Ne akarj okoskodni olyan témában, amiről fingod sincs! Nem ver a szíve annak, aki vízbe fulladt. Nem agyhalott lesz, hanem biológiai halott.
"Ha valaki úgy dönt,hogy fejbe lövi magát,és ugyanakkor szeretne másokon segíteni a szerveivel,akkor ez sehogy se megoldható?"
Egyrészt a szervátültetés és a donorlista nem így működik, másrészt idióta aki fejbe akarja lőni magát, harmadrészt ha segíteni akarsz, adj vért. Az sokkal több életet ment meg és nem kell hozzá hülyeséget tenni.
"Ha valaki meg akar halni és ugyanakkor szeretne másokon segíteni a szerveivel,akkor ezt szerinted hogy kellene csinálni?"
Először is verje ki a fejéből a meg akar halni marhaságot! Ez az első és legfontosabb lépés, ehhez szakember segítsége kell (pszichológus legalább!). Minden további lépés csak ez után, amikor már képes ésszerűen gondolkodni.
"Nemes dolognak és segítségnek felvezetni az öngyilkosságot kifejezetten gusztustalan dolog."
Ha a te gyereked szívátültetésre vár, telik az idő de nincs szív,és hirtelen jön a telefon az orvostól hogy van egy szív,holnap műtét,sírnál örömödben!!!!!!!Akkor is ha azt a szívet egy öngyilkos adományozta!
"Sosem éltél át ezek szerint valóban traumatizáló eseményt, örülj neki! Attól, hogy nézik, még lehet megrázó a dolog. Ha nem is pont abban a pillanat, akkor később, amikor van ideje a bamba struccnak elgondolkodni azon, mit is látott."
Írtam már hogy láttam a nagymamámat haldokolni, ez hogy ne lenne valóban traumatizáló.Meg olyan is volt hogy megfenyegettem anyukám adósát(2 tanú előtt), hogy ha nem fizeti vissza a pént szétverem a fejét, és feljelentett a rohadék, letagadta a tartozást és meghurcoltak a rendőrségen, dadogtam meg remegtem a kihallgatáson a félelmtől hogy börtönbe kerülök,közben ott ült velem szemben egy fiatal ügyvédnő aki végignézte.Engem bűntettek meg felfüggesztett pénzbírsággal,az a rohadék meg a mai napig tartozik, és soha nem adja meg,én meg beletörődtem,és nem állok bosszút.
"a szemed láttára lövi fejbe magát egy feltűnési viszketegségtől megrészegült vágtázó idióta."
Szó sincs feltűnési viszketegségről,pusztán arról hogy kórházban orvosok előtt öngyilkosnak lenni esélyesebb szervadományozás szempontjából mint egy elhagyatott helyen, ahol lehet hogy napok,hetek múlva találják meg a holttestet rohadó szervekkel.
Olvasd el a 30-as kommentemet, az már úgy elfogadható lenne-e számodra?
"Ne akarj okoskodni olyan témában, amiről fingod sincs! Nem ver a szíve annak, aki vízbe fulladt. Nem agyhalott lesz, hanem biológiai halott."
De igenis okosodni szeretnék,fingom is van a témáról mert a national geographic-on láttam dokumentumfilmet a vízbe fulladásról,és ott hangzott el hogy a vér kering még, de az oxigénhiány miatt az agyhalál beáll.Írtam hogy mások is szóljanak ehhez hozzá, de sajnos rajtad kívül senki sem szól hozzá.
Eddig 14-szer adtam vért, 63-szor plazmát.
Nagyon ellene vagy az öngyilkosságnak,pedig mindenkinek joga van hozzá, hogy azt csináljon a saját életével amit akar.
"Írtam hogy mások is szóljanak ehhez hozzá, de sajnos rajtad kívül senki sem szól hozzá."
De, hozzászóltunk. Többen is. De neked fogalmad sincs arról, amiben szakértőnek hiszed magad, mert a NG-n láttál egy húszperces dokufilmet, ezért nem fogadod el, amit írunk.
Igen, jogod van öngyilkosnak lenni, de ha kulturált ember lennél, akkor nem egy szinházi előadást akarnál rendezni látványelemekkel, értelmetlenül, a rosszul ellátott külvárosi kiskórház sebészei előtt (mert a szerveidet nem tudnák felhasználni).
Magyarországon nem jellemző a potenciális donor-transplantáció-lehetőségek keresése. Ehhez inkább menj és tartsd a nagyelőadásodat valami nagyvárosban, pl. Münchenben vagy Párizsban. És ne fejbe lődd magad, mert akkor biológiai halottként nem tudják a szerveidet felhasználni. Még akkor sem, ha te láttál egy NG dokufilmet az agyhalál és a biológiai halál különbségéről.
Figyelmesen olvasd el.
"a national geographic-on láttam dokumentumfilmet a vízbe fulladásról,és ott hangzott el hogy a vér kering még, de az oxigénhiány miatt az agyhalál beáll.Írtam hogy mások is szóljanak ehhez hozzá, de sajnos rajtad kívül senki sem szól hozzá."
Ehhez, hogy a vízbe fulladásnál meddig kering még a vér az agyhalál után, senki sem szólt hozzá a traumatizálástól félő kommentelőn kommentelőn kívül.
Ne túlozzál, mert nem hiszem magamat semmilyen szakértőnek!
Olvasd már el a 30-as kommentemet!!!!!,ott már színházi előadás nélküli, diszkrétebb kivitelezést találtam ki,erre reagálj, hogy ezt már elfogadhahatónak találod-e?
"Ehhez inkább menj és tartsd a nagyelőadásodat valami nagyvárosban, pl. Münchenben vagy Párizsban."
Ez látod már érdemi hozzászólás, ott tényleg nagyobb az esélye a sikeres szervkivételnek.
"És ne fejbe lődd magad, mert akkor biológiai halottként nem tudják a szerveidet felhasználni"
Hanem?
37-es
Köszönöm az érdemi hozzászólást.
És ha az említett országokban felajánlom a szerveimet,utána ne fejbe lőjem magam,hanem?
Egyébként azt szoktam mondogatni magamnak, hogy
"Ne legyél öngyilkos, hanem élvezd a szenvedést"
Ha mindenki ezt mondogatná magának akkor megszűnne az összes öngyilkosság a Földön, ami az egyik vezető halálok.
A Lorenzo olaja című film is ehhez hasonló idézettel kezdődik:
“Life has meaning only in the struggle. Triumph or defeat is in the hands of the Gods. So let us celebrate the struggle!”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!