Huszonéveseknek szokott hiányozni a gyerekkoruk?
Szoktam rajta gondolkozni hogy más huszonévesek is hasonlóan gondolkoznak e mint én?
Mert nekem borzasztóan hiányzik a gyerekkorom, bármit megtennék ha vissza kaphatnám.
Néha szokott, sok szempontból jóval egyszerűbb volt minden, de nem panaszkodom, mert ugyanúgy tudok időt szentelni a családomra és sok szempontból több lehetőség áll előttem, mint gyerekként. Nem egy gyerekkori vágyamat sikerült valósággá tennem.
26/N
Csak arra szoktam gondolni mennyivel egyszerűbb volt gyerekként
De gyerekként meg azt vártam milyen jó lesz felnőttként
Most 23 évesen nőként anyagilag függetlenül már nem gondolok ilyenre :)
Nekem nem szokott, utáltam, hogy megmondták, mikor mit csinálhatok és pénzt is utáltam kuncsorogni a szüleimtől. Én szeretek minden szempontból független lenni, nagyon élvezem a felnőttkort. Ráadásul gyerekként nagyon önbizalomhiányos félénk is voltam, most már ennek az ellentéte. Én a felelősségeket sem úgy élem meg, mint valami tragédiát, nincs problémám az életem menedzselésével.
Talán csak az hiányzik néha, hogy olyan jókat tudjak nevetni és rácsodálkozni minden újra :)
26N
Igen is, meg nem is.
Nem, mert akkor a bányászbéka popója alatt volt az önbizalmam, önértékelésem, félénk is voltam, szorongásom sem volt éppenséggel kellően kordában tartva.
Közben meg egy-egy része mégis hiányzik. Akkoriban a legnagyobb gondom az volt, hogy mennyire lesz nehéz a magyar tézé, vajon kinél nyílik ki a napló törin és társai. Mára pedig ezek nagyon is eltörpülnek.
Sokkal egyszerűbb is volt gyerekként, kevesebb elvárással, kötelezettséggel, sok/több szabadidővel. Pl. nyugodtan leülhettem egy könyvvel, nyugodtan tarthattam sorozatmaratont, és nem motoszkált a fejemben, hogy most amúgy mit kellene csinálnom, és miből faragcsáltam le x percet, hogy kicsit olvassak, vagy sorozatozzak. Pár konkrét emlék nagyon hiányzik, illetve az a sok szabadidő is.
Nem volt rossz gyerekkorom, csak sajnos nem értékeltem eléggé.
22/L
Egyénfüggő.
Van, akinek hiányzik és van, akinek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!