Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak az időmmel...

Mit csináljak az időmmel egész nap?

Figyelt kérdés

Az életem legnagyobb problémája, hogy nem tudok mit kezdeni magammal.

Biztos volt veled is, hogy ránéztél az órára és azt mondtad "Oh, még csak 4 óra?!" Na velem ez így van reggel 11-től este 11-ig. Az év 365 napján.

Nincsennek barátaim. Sosem voltak. Nagyon nehezen szerzek barátokat, egyszerűen nem vagyok szimpatikus a nőknek-lányoknak. Ez tini koromtól kezdve így van. Munkahelyeimen is így volt mindig, sosem voltam szimpatikus.

Kivéve férfiakat, nekik szimpatikus voltam kivétel nélkül (ez egy másik téma miért, hagyjuk is..)

Tehát barátnőim nincsennek, és valószínűleg nem fog változni ez soha.

Nekem a napok többsége egy örökkévalóságnak tűnnek, mert nem tudok mit csinálni az első 2-3 órát kivéve, miután felkelek.

Részmunkaidőben dolgozom otthonról, de ott se kell semmit csinálni. Csak várom, hogy teljen az idő és este legyen.

Próbáltam szinte mindent: film, sorozat, könyv, nyelvtanulás, séta... könyvtárba járni, sportra járni, de még mindig marad egy csomó-csomó időm, ami óriási teher nekem.

Hétvégékről meg ne is beszéljünk.... :((

Mit tanácsolsz?

2022. nov. 10. 21:25
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Kedves, kérdező!

Te magad is írtad: részmunkaidős munkád van. Az semmi, fizuban is. Azaz kétlem, hogy egyedül tartod fenn magadat.

Azt is említed, hogy vannak iskolázottabb személyek, akik "előnyben vannak".

Nem vesznek fel sehova.

Azaz: kb van egy érttségid vagy szakmád, esetleg 8 álltalánosod.

A külvilág adott tényezőit okolod. Holott inkább csak válogatós vagy és ott se a jó értelemben.

Ám ha így adódik, hogy van időd (ami ugye felbecsülhetetlen kincs, birtokoljuk, de mégse, irányítjuk, de mégse) használd ki.

Kattog az agyad, hogy unatkozol?

Pl kezdetben gondolkodj máson.

Tedd fel a legegyszerűbb kérdéseket.

Pl "unatkozom?" miért?

Megválaszolod és a válaszodat szintén kérdőjelezd meg s így tovább.

Nekem pl esélytelen, hogy unatkozzak, mert mindig találok, kitalálok valami érdekességet, projektet, alkotási kivitelezéseket.

A gondolkodás, kreativitás, akinek helyén van és működik annak nem létezik az unalom.

Ám bő, nyitott érdeklődési kör és dolgokra való rálátás is fontos, vagy ha hiányos az ismerete az embernek, utána néz, kutakodik.

A szabadidődet használd önismeretre, mert irományaidból erősen kivehető, hogy roppant hiányos.

Javaslom szakember bevonását is, ha nem megy egyedül.

Az önismeret fontos az élet minden területén. A magánélettől a karrierig.

Számtalan példát tudok írni, ahol a végzettség, papír jelentéktelen tényező volt.

Saját életemben és baráti, üzleti köreimben.

Sőt ezen ismerősök felé extra tisztelet van bennem, mert szeretem az erős önismerettel rendelkező személyeket, ahogyan a sok mindenhez értőket is.

S bizony mindegyikünk megdolgozott s dolgozunk is magunkon, mindenünkön, mert az élet egy folyamatos tanulás minden értelemben.

Legyen szó elméletitől gyakorlati dolgokig.

Elém raknak bármit, nekem megindulnak az ötletek a fejemben.

Egykori munkahelyemen sose értették mi mire kell nekem. Pl szelektáltak. Rossz vastagsággal rendelt műanyag tekercseket dobálták ki. Kb 15kg /tekercs.

Kértem belőle párat.

Mire kell ez neked?

Nem mondtam el, később mutattam fel mit készítettem belőle, az volt a prototípus.

Egy tekercsből 300 db egyedi lámpabúrát készítettem. Eszkábáltam hozzá vágó szerszámot. (nőként)

Variáltam a szalagok formáit, hajtásait, belső részét olyan öntapadó fóliával fedtem le, amit megvilágított a fényforrás (közepén az égő) lekapcsolt villanynál pedig virított a kellemes enyhe fény.

Gyerekeknek rendelték főleg.

Darabja elkelt 20ezerbe. Számold ki egy tekercsből mennyi bevétel volt.

Kreatív mellékállás volt akkor.

S ez csak 1 pl.

Apropó végzettség:

Exem játéktervező, csak érettségie van, ám mára több játéka kinn van globális szinten. Ps-től Pc-re.

Üzlettársamnak sima szakmája van, 1x dolgozott benne anno, de fel is tört. A megye jelenős része, területe az övé.

S egyikhez se kellett lopni, csalni, hazudni stb.

Önismeret.

Önmagad képességei, dolgai, tulajdonságai, előnyei-hátrányai stb és mindezek fejlesztése.

Szokták mondani:

Élj a mának!

(sokan csak élvezetekre, bulikra stb értik)

Ezt mindig kijavítom:

Élj a mának és gondolj a jövődre!

A jó és rossz pillanatok megélésétől egészen a tettek, gondolatok, fejlődésekig mindenre értem. Az élet összes aspektusára.

Használd ki, hogy van időd!

Sokan énidő hiánya miatt nem is tudnak magukon gondolkodni és megrekednek.

Nálad az idő hiánya se okoz gondot, hogy kilépj az önismeret hiányából és építsd tudatosan az életed és minden aspektusának dolgait.

Élj ezzel a lehetőséggel!

Az elmélkedés sporttevékenységgel kiegészítve az egyik legjobb kombináció.

A fizikai és szellemi balanszolt lemerülés után a legpihentetőbb az alvás, ami szintén fontos.

Mivel home office-ba vagy vágva, iktass be valami sportot +elmélkedj.

Az, hogy ki vagy, mikkel rendelkezel, mikkel nem azt te tudod, és az unalomra a választ is te fogod tudni, ahogyan annak elűzését is te tudod megoldani.

Hiába írnánk példákat, azok csak példák.

Te te vagy, egy külön személy. S az igények mindig is "személyre szabottak"!

Önfeltárással is lehet fordulni pl pszichológushoz. Mert a jó szaki nem választ és tanácsokat ad, hanem beléd lát mondandód, viselkedésed, gesztusaid stb alapján és gondolkodik több szálon helyetted és kérdéseket tesz fel, amikre neked kell meglelni a válaszokat, magadban, mert te nem tudod (és sokan mások) feltárni.

Lépj ki a burokból, a külföldi utak/munka/kultúra/emberek is számtalan módon formálják az embert.

Kóstolj olyan munkákba is bele, amit még nem próbáltál. Minimum azért, hogy megtapasztald, felfedezd az előnyöket, hátrányokat + jobban értékeled amid van. S ez az időre is vonatkozik.

Tippelni kellene a korodat, kb 18-25közé mondanám.

S nem bántásból, hanem azért, hogy lépj ki a kényelmi buborékból.

Dolgozz meg mindenért, legfőképpen önmagadért, hogy pl 30 vagy 40 felett kényelmesebb és jövőképes életet élhess.

Ne fásulj be, mint a sok fura/átlag ember.

Gondolkozz, legyen kreativitásod, önkritikád, kérdőjelezz meg mindent, főleg magaddal kapcsolatban, mert ezek fognak előrébb vinni.

S nem lesz "unalom" jelen.

Párom picit csúnyán szokta mondani: az agyatlanok unatkoznak, nem mozog a fogaskerekük.

Hát hozd mozgásba magad kivül-belül. ^^

2022. dec. 10. 12:23
 22/24 anonim ***** válasza:
33%

Ui.:

Az olyan embereket pl nyélből offolom, akiknek létező fogalom az unalom, mert az azt jelenti, hobbijai, aktív gondolatai sincsenek és olyanokkal nem tudna mit kezdeni a magamfajta nyitott, kreatív, gondolkodó, alkotó ember.

2022. dec. 10. 12:25
 23/24 anonim ***** válasza:
#22 részben igazad van, és bár nem akarlak megsérteni de azért egy kicsit egosita a hozzáállásod
2022. dec. 10. 13:16
 24/24 anonim ***** válasza:
0%
Add nekem a hátralévő életed felét.
2022. dec. 10. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!