Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan él az, akinek "van élete"?

Hogyan él az, akinek "van élete"?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, de áll mögöttem egy út. Sportoltam, félprofi szinten. Napi 1-2 edzés, hétvégén 1-2 meccs, mellette gimis voltam vagy épp OKJ-t csináltam, szóval nagyon ingergazdag, szép életem volt.

Aztán ez kiüresedett. OKJ-vel együtt hagytam abba a sportot, mert úgy éreztem, életem legnagyobb csalódása, hiszen bárhogy küzdök, nem lesz belőlem semmi.

Dolgoztam egy évet, munka alatt eldöntöttem mi akarok lenni, most egyetemen tanulok.

Mégis olyan üres.... rájöttem hogy nem volt semmim eddig se, csak a sport elnyomta. Se hobbim, barátom nagyon kevés és messze, nincs pezsgő társasági életem (amilyenben boldog lennék), mert valahogy nem megy az ismerkedés.

Mit csinál egy nap az, akire azt mondjuk hogy van élete???

Sorozatozni nem akarok. Egy ideig szórakoztató, utána az is kiüresedik. A sport az eü állapotom miatt korlatozott, konkrétan a laza kocogáson és súly nélküli erősítésen kívül mindentől fáj a gerincem. Egyedül a tanulás okoz igazi boldogságot, de hát a feltöltődés is kéne... Ezt zabálással oldom meg/ nyomom el. Híztam is 20 kilót.

Teljesen elvesztettem önmagam, a személyiségem, az egészségem is lassan. Újra akarom építeni az életem, de azt se tudom merre induljak el. Hogy töltsem ki az életem? Hogy tudok örömöket, feltöltődést találni?

2022. nov. 10. 18:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%
Ez a "van élete" általában egy lekoptatós szöveg. Megszégyenítéssel akarják elérni az érintettek, hogy szállj le róluk.
2022. nov. 11. 14:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy érzem, van életem, és attól a sok baromságtól érzem így, amit most fiatalon megteszek, vezetem is őket egy füzetbe (amolyan naplóféleség), hogy kivel, mint csináltam, hogy ha majd demens vénasszony leszek, akkor újraolvassam és jót röhögjek rajta. Azt hiszem, hogy sikerült kialakítanom azt a pezsgő társadalmi életet magam körül, amire te is vágysz, az pláne remek, hogy olyan barátokat találtam, akik pont ugyanannyira hülyék/alkoholisták, mint én.

De ha valakinek az az élete, hogy teszem azt animét néz, vagy zenél, ír, olvas, sportol, horgászik, akármi, arra még fel is tudok nézni, hiába lehet, hogy nem ő a társaság közepe, meg nem erre asszociálsz először, ha valaki azt mondja, hogy ő aztán mennyire éli az életét, de közben meg tök jó élményeket lehet ebben is szerezni, megkockáztatom, hogy mélyebb és jobb élményeket, mint az, hogy mi hetente kétszer összejárunk a haveri körrel baromságokat csinálni, és valószínűleg szebb és tartalmasabb élete lehet egy jó hobbival rendelkező, magányos embernek, mint nekem lesz. Majd ha tényleg demens vénségek leszünk, akkor lehet visszatekinteni és összevetni, ki hozott jobb döntéseket.

Szóval csatlakozok azokhoz, akik a hobbit javasolták, viszont ha megvan a választásod, akkor aztán igazán vesd bele magad, járj találkozókra, járj hobbi-tematizált társaságokba, tárgyald ki a hobbiddal kapcsolatos ötleteid, kérdéseid tematikus oldalakon, és kb. nulla erőfeszítéssel meglesz a pezsgő szociális élet is.

Ja, nem tudom, pontosan mi a baj a hátaddal, vagy szabad-e, de ha szabad és még nem próbáltad rá azt, hogy hetente 2-3 alkalommal úszol, akkor mindenképp ajánlom. Nekem kb. ez az egyetlen normális hobbim, és fizikailag semmi bajom, viszont kb. csak a víz alatt tudok elmélyülni és a legjobb gondolataim is ott születnek (múltkor meg kellett hoznom egy nehéz döntést... kértem három óra gondolkozási időt, és elmentem úszni).

2022. nov. 15. 21:06
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mit jelent hogy van élete?

Én napközben dolgozom esetleg munkatársakkal beszélgetek.

Mikor vége a munkámnak elmegyek edzeni, főzök, sorozatozok.

Kb ezzel megy el a hétköznapom.

Hétvégén találkozok barátokkal társasozni és társai. Esetleg elmegyek túrázni, vagy hazamegyek szülőkhöz.

Nem feltétlen kell izgalmasnak lennie az életednek kívülről ahhoz hogy élvezzed. Fel kell fedezned hogy mit szeretsz. Esetleg csatlakozz csoportokhoz akik hasonló dolgokat csinálnak.

2022. nov. 16. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!