Hogy lehet, hogy nap végén nem tudnak visszaadni egy tízesből?
Ha rajtam múlna, én bevezetném, hogy boltban (tehát pénztárgéppel rendelkező, épületben levő elárusítóhelyen) kizárólag bankkártyával (vagy más elektronikus eszközzel) lehessen fizetni, és máris elejét vettük ezeknek a vitáknak.
Az emberek jelentős része nem elég udvarias (durvábban szólva: túl bunkó) ahhoz, hogy kezelni tudja, ha nem tudnak neki visszaadni.
4
És akinek nincs kártyája? Mint pl nekem? :) Holnap állok munkába, valamikor a jövő héten nyitok csak számlát.
A 10 000 forintos bankjegy törvényes fizetőeszköz. Stimmt?
Nem hőzöngtem. Mondtam, hogy akkor hagyjuk, és kisétáltam.
Itt sem hőzöngtem, csak kérdeztem.
Kérdező, nem értem a 6-osban írt problémádat. Attól még simán lehetne bankszámlád, ha nincs fizetésed vagy bármilyen állandó jövedelmed. Eszerint pénzed van és vásárolni is szoktál belőle. Az már csak tárolás kérdése, hogy kp-ban a pénztárcádban vagy a bankszámládon tárolod.
De ha neked élvezet verni a nyáladat az eladó előtt, hogy "a 10 000 forintos bankjegy törvényes fizetőeszköz", akkor csináld csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!