Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Elnetek a gyereketek közvetlen közelében de szinte függetlenség nélkül. vagy elkoltoznetek de akor csak jóval ritkábban latnatok ?

Figyelt kérdés

Szuleimnel lakom miotta volt elettarsam elhagyott úgy 1 éve már.

Elment az anyja.es így fentarthatatlan lett az addigi életem.

Azért mert dolgozom és egyedül 2 éves gyerekfelugyeletet nem tudom megoldani.munka mellet. kénytelen voltam visszaadni az albérletet és hazamenni gyerekkel együtt.

Vegulis nekem van egy külön lakreszem nem egy légtérben vagyok anyamekkal de nagyon nagy köztünk a feszültség mert nagyon mások vagyunk.oda jutottunk hogy kb rühelljuk egymást.

De az unokájuk szeretik és igazából most ő náluk alszik legtöbbször mert én műszakban dolgozom .

Hivatalosan is családba van fogadva náluk mert könnyebben intézkedik anyám mint én.

De viszont mikor otthon vagyok akor én vagyok a lányommal folyamatosan.

Anyámék kb minden hova mászkálnak szóval nélkülem nemtudnak megoldani hogy szabadok legyenek.ezert nem raknak ki vegulis .

Anyagilag nem alok rosszul eltudnek költözni és magam eltudnam látni de a gyereket ameg ilyen kicsi nemtudnam magamhoz venni.

Szóval érdemes maradni ameg kicsi a lányom? És csak akor elkoltozni és külön menni mikor már nagyobb a gyerek és akor ő majd elődönti hol akar élni.

Ti hogyan építenének az életetek?

#Szuloknel lakni
2022. nov. 5. 22:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Hát történt néhány dolog, 2 év alatt nem költöztem el és erről le is mondtam egyenlőre.

Egyrészt anyjanak aki elhagyott minket lett másik gyereke így gyakorlatilag évente 1 nél többször nem igazán jön a mi gyerekünk hoz.

Én próbálok megfelelni mint ilyen segítő szülő, sajnos elege depressziós lettem egy időben elkezdtem elege alkoholt inni is és kajálni

rengeteget hiztam egyre rosszabb lett minden de aztán elmentem pszihologushoz és később pszihiaterhez kiderült hogy egész végig volt egy mentális problémám ami miatt nekem minden nehezebb, szociálisan meg nehezen boldogulok azért is nem volt semmilyen komoly kapcsolatom azóta.

Na de mióta ez kiderült minden jobb sokkal jobban érzem magam próbálok fejlődni

Rájöttem hogy minden kis dolognak lehet örülni mégha alapvető az élet nagyrészt céltalan kitartás is.

Most se látok célt az életem előtt most se tudom hogy tudnék ebből kijönni de már ezt elfogadtam és igyekszem így is boldog lenni.

Asperger szindróma mellet nehéz gyereket nevelni főleg egyedül férfiként ugy hogy gazdag se vagyok szóval úgy érzem muszaly volt segítséget kérnem a szüleimtől szerintem ilyen állapotban ez nem szégyen .

szept. 21. 00:17
 12/19 anonim ***** válasza:

Kinem szarja le a mentalis betegsegeidet, alkohol problemaidat.

Csinaltal egy gyereket, felelos vagy erte.

De jo neki , az anyja elhagyta, az apja alkoholista, a nagyszulei nevelik ....

Fujj az eszem megall. 🤦‍♀️

Nincs celja az eletednek ?

Hat ne bőgjem már el magam... talan ott a gyereked, ot kene tisztesseggel felnevelni. Az nem eleg cel ?

szept. 21. 01:03
 13/19 A kérdező kommentje:

Én itt vagyok a gyereknek segítek amit tudok a szüleimnek is minden nap több órát van velem a gyerek.

Így hogy kapok segítséget megtudom oldani .

De arra hogy egyedül neveljem 14 16 éves kora előtt szerintem alkalmatlan vagyok.

Örülök ha magamról tudok gondoskodni és ezt nem anyagi értelemben ertem hanem élet szervezés teren.

Az asperger szindromam miatt én is olyan vagyok mint egy gyerek ez egy szempontból jó mert játszani nagyon jól tudok vele és megértem, viszont nevelés teren meg annyira nem hiszem hogy jó hogy jatszopajtas szinten van az apukája.

Bonyolult az életem igazából teljesen félre ertelmeztem mindent.ugy vállaltam be ezt hogy nemtudtam mivel jár fogalmam se volt semmiről.

Meg párt is úgy választottam hogy jöjjön bárki nem válogattunk és első adandó alkalommal családot alapítók bárkinek.minthogyha ez lenne a létezés értelme .

Sajnos ez a baj ha 21-22 évesen szellemileg kb 12 14 éves fejjel gondolkodsz és felnőtt testi vagyaid vannak.

szept. 21. 01:32
 14/19 anonim ***** válasza:

Szar ügy, itt akkor a gyerekedet sajnalom egyedul. Trged egy kicdit sem.

En is egyedul vagyok a 10 eves gyerekkel. Es meg millio masik no vagy apa is. Es megoldjak. Mert fel akarjak nevelni a gyerekuket..

szept. 21. 01:35
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen de ti egészségesek vagytok! vannak barátaitok nem estek kétségbe bármi változástol nem zavarnak titeket az emberek, nincs időnként duhrohamotok nincs gondotok a társadalmi normák betartásával stb

Konkrétan a lányomon látom milyen az ha valaki egészséges O szeret emberek között lenni és 2 perc alatt talál más barátokat akárhol.Tud kapcsolódni az emberekhez én meg nem.

Szóval értem hogy 1000 masik pasi is neveli így egyedül a gyereket de akinek ilyen mentális gondja is van az szerintem már jóval kevesebb ha van is egyáltalán.

szept. 21. 01:54
 16/19 A kérdező kommentje:

Persze ha nem lett volna más választás nyilván be kellet volna vállalni és vállaltam is volna csak így hogy volt jobb alternatíva szerintem jól döntöttem.

Nekem tényleg az a lényeg hogy a gyereknek jó legyen és ezt nyilvánvalóan egészséges emberek adhatják meg neki. Persze szeret engem én is őt csak annyira mások vagyunk már most is hogy ezt nem lehet áthidalni.

Én tanítsam meg az életre hogy mi a helyes vagy mik az érzelmek vagy hogyan működnek mikor pl én nem is úgy érzem ezeket mint egy neurotipikus ember?

Úgy vagyok vele mivel a lányom neurotipikus vagyis egészséges neki jobb ha olyan közegben is van.

Az én utam még más de ettől még az apja vagyok és maradok.

szept. 21. 02:09
 17/19 anonim ***** válasza:

Én értelek téged, amiről beszélsz. Ez nem szellemi fogyatékosság, ahogy sok buta ember hiszi, de a világ valóban kicsit másképp működik, ha Mr. Asperger állandóan "beleszól" az életedbe. De teljes életet élhetsz vele, most, hogy tudod már, hogy mi működik másképpen neked, mint az átlagembernek.

Az alkoholt viszont hagyd abba, és próbáld meg tartani a súlyodat - akár fogyhatnál is - mert az egészséged gyorsan tönkremegy, ha nem figyelsz magadra.

szept. 21. 04:31
 18/19 anonim ***** válasza:

Ah igen nyilvan az alkoholizmus pont jo megoldas az allapotodra.

Plusz mi banatnak kellett akkor gyereket csinalnod ?

Ne talald ki , hogy a bajaid csak a gyerek utan tudatosultak benned . 🤦‍♀️

szept. 21. 10:27
 19/19 A kérdező kommentje:

De utána tudatosult 27 évig tartott mire magamtol rájöttem mi a problémám.

Az a baj előtte csak szenvedtem de azt hogy miért nemtudtam.

Én vagyok első a családból aki ezzel pszihiaterhez fordult pedig voltak már öngyilkosok is a csaladban és nagyon valószínű hogy a nagybátyám is az volt aki ezt megtette..

Valahogy el kell juttni arra az önismereti szintre tudom nektek kb 18 év és mindenben tudtok dönteni de mi lassabban fejlődünk.

Gondolom ez olyan hogy egy autista gyermek van hogy 3 5 évesen tanul meg beszélni szerencsére nálam ilyen nem volt de szociálisan és érzelmileg lehet kellet 27 év arra hogy reálisan tudjak dönteni és így felnőni.

Csak ugye testileg meg ugyan úgy fejlődik az ember és ez a hatalmas gond a testi és lelki fejlődés nem tart ugyan ott

szept. 21. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!