Ha az ember "taktikázik" hogy miket küldjön a szerelmének, az nem manipuláció?
Figyelt kérdés
Követek egy nagyon népszerű youtube csatornát, amin tulajdonképpen a mentális egészséggel és pszichológiával kapcsolatban osztanak meg tanácsokat, és érdekességeket közérthetően. Eddig tök jó dolognak tartottam, de nemrég kiraktak egy videót, valami olyasmi címmel, hogy "5 üzenet, amitől kedvelni fog a kiszemelted". Úgy voltam vele, hogy okééé cím alapján nem ítélkezek, hátha igazából jó dolgok vannak a videóban. Hát... olyanok voltak benne, hogy színlelj érdeklődést azok iránt amik őt érdeklik, bókolj neki, stb. Szerintem ez kőkeményen manipuláció, és elítélendő, mert az ember végső soron csak hazudik, ami sosem jó. (Ne értsetek félre, ha őszintén bókol, azzal semmi gond nincs, de ha csak azért hogy kedvelje, az gáz.) Nem is értem, hogy egy csatorna, amit doktorit végzett orvosok és pszichológusok üzemeltetnek, hogy tehet fel valami ilyesmit. Vagy én reagálom túl? Szerintetek?2022. okt. 31. 11:41
1/7 anonim válasza:
Túlreagálod természetesen. A viselkedésnek sok megtanulható aspektusa van, amivel könnyítheted a saját életed. A másik viselkedése könnyen kiszámítható, ha ismered a lehetőségeket. A társasági élet szabályai nem bűvészmutatványok, tanulhatóak, a legegyszerűbb, bár elfelejtett mintákat hívják udvariasságnak.
2/7 anonim válasza:
De, ez lehet manipuláció így, ha nem őszinte. Mert amúgy abban sincs semmi, ha elkezdesz valamilyen hobbijáról kérdezősködni, beszélgetni, de azért ez más, mintha behazudnád, hogy téged is mindig érdekelt, jó vagy benne stb. Meg ha tényleg érdeklődsz is, hosszú távon nem jó, ha hagyod az egészet, ha már megkaptad, amit akartál.
Szóval így látatlanul ennyit lehet róla mondani.
3/7 anonim válasza:
Amikor még tanultam ezeket, akkor kezdetben nem volt őszinte, mert figyelnem kellett rá, de ahogy láttam a hatást egyre tudatosabban és természetesebben használtam ezeket a technikákat. Nagyon jól működnek és hatásosak, semmikép nem kerülendők.
4/7 anonim válasza:
Nyilvánvalóan az őszinteség a hosszú kapcsolat titka. A hamisat nem lehet hosszú távon tartani és nincs is értelme. Írd meg privátban, melyik csatorna. A "színlelj érdeklődést" meg a szakember nekem nem fér össze.
7/7 anonim válasza:
Küldj videót, mert ennek nincs értelme kontextus nélkül.
Az élet színház, a kapcsolat színház, a barátaiddal sem sterilen beszélgetsz. Sokféle módon korrumpáljuk a kapcsolatainkat, de valahogy nehéz szétválasztani a manipulációt a jó kapcsolat fenntartásától. Fontos mögötte az attitűd és a szándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!