Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi kellene ahhoz, hogy anyagi...

Mi kellene ahhoz, hogy anyagi biztonságban érezd magad?

Figyelt kérdés

Csak én érzem úgy, hogy nekem "túl sok" kellene?

Első körben egy hitelmentes 100%-ban saját tulajdonú jó állapotban lévő lakás/ház, de ez még csak a "fedél a fejem felett", aminek nem roppanok bele a javítási költségeibe.

Ezen felül még kb 3-5 millió forint tartalék(egy része tárgyakban az infláció miatt, nehogy hirtelen semmit se érjen a pénzem), hogy mondjuk fél évig is kihúzzam jelentős életvitelromlás nélkül, ha szükségem lenne rá egészségileg ÉS egy stabil munkahely.

Szerintetek ez mennyi embernek van meg? Hány évet kell feladni az életedből, hogy ezek meglegyenek?

2022. okt. 29. 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Pénz....sok pénz, egy lakás amit mindíg ki tudok fizetni és annyi fizetés hogy félre tudjak tenni a létfontodsságú dolgok mellett
2022. okt. 29. 13:06
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Nekem ez mind megvan, és még sokkal több is (tehermentes autó, befektetések), szóval végeredményben egyetértek.
2022. okt. 29. 13:10
 3/10 Metionin ***** válasza:
100%
Egy saját ingatlan nekem is, amúgy vidáman megélnék csak jelenleg a fizum 70%-át az önrészre rakom félre, miközben ugye albit is fizetek. Ha már csak egy lakáshitelt kellene fizetnem, akkor simán jó lenne.
2022. okt. 29. 13:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vagy az, hogy fix bevétellel mindent mindig ki tudj fizetni, és félre is tudj rakni, vagy akkora vagyon, hogy életed végéig elég legyen beosztva. A fix bevétellel az a gond, hogy bármikor megszűnhet. Rizikós kimaxolni a dolgokat, hiába keres valaki "jól", fizeti a házat, autót, ha elveszíti az állását és negyed annyiért dolgozik, akkor jön az eladósodás..
2022. okt. 29. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Az nem elég, amit írsz. 3-5 millióval mire mész? Az egy év alatt elfogy.

Anyagi biztonságban akkor vagy, ha nem függsz a mindenkori kormány intézkedéseitől, ez mostanában kb 500 milliónál kezdődik, ami befektetve már hoz annyit, hogy ne kelljen törődni mással.

2022. okt. 29. 13:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor érzem magam anyagi biztonságban, ha nem kell minden hónapban bejárnom a fizetésért.. és akkor is van annyi bevételem ami az átlagkereset többszöröse.
2022. okt. 29. 13:37
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

Azért nem egyszerű a válasz, mert elég csak megnézni a jelenlegi világhelyzetet és az ország helyzetét.

Azt látom, hogy ezerrel fegyverkezünk, szapuljuk az EU-t, haverkodunk az oroszokkal, a kormány kénye kedve szerint módosítja az ország alaptörvényét.

Hiába érzem azt, hogy van lakásom, ha így haladunk ki tudja, még meddig.

2022. okt. 29. 13:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az kellett, hogy eljussak a szakmámban egy megfelelő pontra.

Onnantól tudtam, hogy mindig lesz munkám és mindig meg fognak fizetni, lakjak itthon vagy külföldön, sajátban vagy béreltben, egyedül vagy párban. Ha kelendő a tudásom, akkor minden rendben van. Ha bukok is egy nagyobb pénzösszeget, vissza tudom keresni. Ha elvesztek mindent, újra tudom kezdeni.

2022. okt. 29. 14:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Számomra az anyagi biztonság annyit jelent hogy minden hónapban rendszeresen kifizetve legyenek a számlák, és a hónap minden napján tudjak legalább egyszer ételt főzni. Hogy ha megoldható a változatos étkezés, vagy marad pénz hobbikra és elfoglaltságokra, félretenni esetleg akkor az már nekem luxus. Saját lakás sem lenne rossz, bár erről nem álmodom. Egyszerű igényeim vannak.

Mondjuk, valószínűleg ez többet mond el az én életkörüményeimről mint arról hogy egy átlagember számára mi az anyagi biztonság.

2022. okt. 30. 00:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Elnézést a politikai válaszért, de részemről ez az válasz/igazság:

Kormányváltás kellene ahhoz.

2022. okt. 31. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!