Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Anyagi vagy lelki biztonság a...

Anyagi vagy lelki biztonság a fontosabb?

Figyelt kérdés

Bántó környezetben viszonylagos anyagi biztonság (mindig van megfelelő minöségű és mennyiségű étel, vannak ruhák, drágábbak is, drága telefon, szép ház stb, de nincsenek nagy luxuscikkek. A bántás a szabadság korlátozását, bántó szavak használatát jelenti főként.

Vagy inkább egy olyan hely, ahol szegényesek a körülmények, kicsi a ház (de van személyes tér), nincs minden nap hús az asztalon, picit hónapról hónapra élnek, nincs nagy luxus, inkább használt dolgok jutnak, de azért élhető. Viszont mindenki szeret, szabad vagy, saját döntésekkel.

2019. júl. 6. 16:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Anyagi!

Éhezve, fázva nehéz boldognak lenni.

2019. júl. 6. 16:31
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

Többé-kevésbé stabil anyagi biztonság nélkül lelkileg sem lesz biztonságban az ember. Ugyanis ha azon kell állandóan aggódni, hogy vajon lesz-e holnap mit enni, ki tudjuk-e fizetni a gázt vagy kikötik, tudunk-e iskolatáskát venni a gyereknek, mi lesz ha elromlik a mosógép, akkor az megöli a lelki békét is.

Illetve anyagi háttér nélkül nincsenek igazi saját döntések, mivel mindent a létfenntartás üvegén keresztül kell nézni.

(gondolom most azt próbálod racionalizálni, hogy nő akit szeretsz miért kell elhagyja a jelenlegi fickóját és odaköltöznie hozzád.)

2019. júl. 6. 16:36
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

"Vagy inkább egy olyan hely, ahol szegényesek a körülmények....nincs minden nap hús az asztalon"

Bocs, de "napi húsevés" mint a gazdagság fokmérője eléggé röhejes 2019-ben.

(Inkább a leendő köszvény előjele.)

2019. júl. 6. 16:46
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

Sajnos anyagi. Én is azt hittem, hogy majd szépen elleszek a kevéske fizetésemmel, és az imádott hobbimmal.

Naiv álom volt.

2019. júl. 6. 17:23
 5/11 A kérdező kommentje:

Tisztázzuk, hogy nincs éhezés, meg fázás. Gyakrabban előkerülnek az olcsón elkészíthető ételek, de éhezésről szó sincs, fázásról meg végképp nincs.

Inkább az, hogy nincs pénz új drága telefonra, nincs balatoni nyaralás, de a közelben igen, ritkábban, a ház nem nagy, de van benne minden, nincs teljes kényelem.

2019. júl. 6. 17:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem gyerekkoromban egyik sem volt meg, mégsem azért sírtam, mert romos volt a ház, nem volt víz, sem étel, hanem mert nem szeretett az anyám, folyamatosan bántott.

Most jó a helyzetem, és bár örülök a csinos lakásnak meg a finom ételeknek és hogy minden nap fürödhetek, sokkal több hálát érzek azért, mert szeretnek és nem bántanak.

Persze nehéz boldognak lenni fázva és éhesen, de ha az ember mindkét biztonság hiányát megtapasztalja, szerintem nem az anyagi lesz a fontosabb.

2019. júl. 6. 18:01
 7/11 anonim ***** válasza:
A kettő együtt.
2019. júl. 6. 19:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Most megtudtam, hogy szegény vagyok. :D
2019. júl. 6. 20:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Fiatalon azt hisszük hogy az anyagi.... aztán ez furcsa módon később változik, es ezt nem először hallom korombelitől.

Bnőm pl az anyagi biztonságot kereste mert iszonyú szegénységben nőttek fel....aztán 4x fele rájött hogy hiába az anyagi biztonsag ha tök boldogtalan.

Én dettó. Voltam anyagi biztonságban, aztán meg érzelmi biztonságban. Nekem az utóbbi sokkal fontosabb, mert az anyagiakért tudok küzdeni, tenni, változtatni.

2019. júl. 6. 21:23
 10/11 anonim ***** válasza:

Az anyagi biztonság a fontosabb, egyértelműen. Amiről viszont te írsz "ellenpélda"-ként, ott szó nincs anyagi bizonytalanságról.

Tehát vagy rosszul fogalmaztad meg fent a kérdést, vagy nem vagy vele tisztában, mit jelent az "anyagi biztonság / bizonytalanság".

2019. júl. 6. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!