A "rögtön jövök" minek felel meg?
Valóban az lenne fair, hogy egy letörölhető táblára felírja, hogy mikorra várható a nyitás, hiszen nem tudható, hogy mikor ment el, és mikortól számít neki a "rögtön", ami lehet 5 perc vagy 30 is, és más idejét rabolja.
A rögtön-tábla nekem max. 5 percig tolerálható.
Ebédszünetre írja ki, hogy ebédszünet, és x-kor nyit.
Különben végleg veszít egy kuncsaftot.
Változó. Van, akinek pár perc, másnak egy óra.
Egyetemi tanszéken fordult elő, hogy az ügyintéző hölgy kiírta az ajtóra, hogy "negyedóra múlva jövök", de háromnegyed óra elteltével is ott volt a cetli. Várakoztunk már legalább tízen. Valakitől megtudtuk, hogy hol van a nő, odamentünk, és még neki állt feljebb, (ő most nem ér rá). Valaki keményebben rászólt, erre felemelte a hátsóját és jött.
Nekem nem fér bele 15 perc. Az negyed óra. Ill. totális bizonytalanság.
És itt a bizonytalanságon van a hangsúly, az a legrosszabb, és az nem fair.
Ha kiírja, hogy 14:15-re jön vissza (14:00-kor ment el), akkor van lehetőségem mérlegelni, hogy ácsorgok az ajtóban, vagy addig elintézek valamit, vagy hagyom a francba.
De úgy, hogy azt hiszem, hogy rögtön az rögtön, vagyis 5 perc, vagy 15, aztán kiderül, hogy neki 45 perc, akkor ott baromira nem vagyok értékelve, és átver, vagy nem tudom, hogy átver, és lehet, hogy 2 percen belül már ott is van.
Szóval én sem szeretem a rögtön jövök táblát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!