A mai világban luxusnak számít, ha az ember fogpótlást csináltat magának 300 ezerért?
Figyelt kérdés
Nekem nemrég pótolták 4 fogamat. Sok ismerősöm foghíjas, vagy tele a szája rohadt fogakkal. Mégis dohányra és egyéb buta dolgokra vígan költenek.2022. okt. 27. 18:39
21/22 anonim válasza:
Nem luxus, hiszen az egészséged szempontjából egy alapvető szükséglet. Ugyanakkor nagyon sok ember nem engedheti meg magának, nekik ez egy luxus kiadásnak számít. Én azt is értem, hogy a saját környezetedben erre negatív példákat látsz, akik pl. cigire, italokra, nasira stb. költik a pénzüket az egészségük helyett (bár én ebben sem vagyok ennyire “szigorú”), de hidd el nem csak ez lehet az oka annak, hogy valaki nem tud kiadni több százezer forintot egy fogászati kezelésre. Sajnos nagyon drága, nem mindenki számára elérhető és nem is minden esetben csak az egyén hibája, hogy “ekkora a probléma”. Én sem tudom megcsináltatni a fogaimat, mert örülök, hogy egyáltalán ki tudom fizetni az albérletem vagy a kajámat és a fogpótlás sajnos csak a sokadik a listán (amin egyébként nem szerepel sem a pia, sem a cigi, sem a többi…).
22/22 anonim válasza:
Hát ha önmagában nézzük hogy egy fog több, mint 300 ezer Ft, az nagyon sok. Én most csináltatok egy fogpótlást ennyiért, és konkrétan munkahelyet váltottam, hogy meg tudjam csináltatni, mert közalkalmazottként nem tudtam volna félretenni rá.
Tehát sajnos sok ember nem engedheti meg magának. Valamiért a TB nem állja a fogpótlást, csak ha balesett miatt szükséges. Persze az SZTK-s fogászatra amúgy sem szívesen merészkednek el az emberek. Pedig nagyon fontos a fogakat pótolni, hiszen egy idő után a foghiány a többi fog romlását is okozhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!