Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A mai világban luxusnak...

A mai világban luxusnak számít, ha az ember fogpótlást csináltat magának 300 ezerért?

Figyelt kérdés
Nekem nemrég pótolták 4 fogamat. Sok ismerősöm foghíjas, vagy tele a szája rohadt fogakkal. Mégis dohányra és egyéb buta dolgokra vígan költenek.
2022. okt. 27. 18:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%

Lehet jelenteni, és töröltetni miatta, de akkor is kiírom!

A fogak állapota/pótlása fontos. Nem csak esztétikai, hanem táplálkozási okok miatt, sőt, a munkakeresés miatt is!

Ezért nem értettem soha, hogy miért nem ingyenes, miközben a homárok nemi átalakítása meg TB-s.

2022. okt. 27. 18:59
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Igen, luxus.

Könnyebb megvenni egy cigit 2000 forintért, mint egy fogsort 300 ezerért.

A cigit se tudná megvenni az ember, ha egyszerre kéne kicsengetni érte 300 ezret.

2022. okt. 27. 19:02
 13/22 A kérdező kommentje:
Én se értem miért kerül egy vagyonba. A 200 kilós emberek szívműtétje meg ingyenes..
2022. okt. 27. 19:02
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
12. Össze is lehet rakni a 300-at. Spórolás. Ha pedig KELL, akkor hitel.
2022. okt. 27. 19:05
 15/22 A kérdező kommentje:
Ja, a dohányosok és alkeszek apránként verik el a pénzt. Aki meg gyűjt valamire, arra irígykednek. Mert amire ők költenek, annak nincs látszata..
2022. okt. 27. 19:06
 16/22 A kérdező kommentje:
Van egy ismerősöm, egy anyuka 3 gyerekkel. A nőnek sz összes foga szuvas elöl, de nagyon csúnyán. Mindig panaszkodik, hogy nincs pénz. Többször láttam a boltból kijönni, szatyrok tele nasikkal, üdítőkkel. A két kisebbik gyerek totál el van hízva. A 12 éves megüti már a 100 kilót is. Ja, és szülők dohányoznak, időnként isznak is alkoholt.
2022. okt. 27. 19:10
 17/22 anonim ***** válasza:
72%
300e az semmi pótlásra. Nekem 2 csont beültetése volt csonkonként 180e és arra még akkor nem volt meg a felépítmény (maga a fog), az még 80e/fog.
2022. okt. 27. 19:24
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, vigasztalásképpen hadd mondjam el, hogy a fogsor javítás régen is nagyon drága volt. Már a szocializmus idején se volt ingyenes, ill. aki nem akart heteken át fog nélkül élni, munkába járni, az akkor is maszek alapon csináltatta. Közismert mondás volt egy ilyen fogsor-csináltatás után, hogy "egy Zsiguli van a számban", vagyis némi túlzással, egy használt autó árát költötte el az ember ilyenkor. Ehhez képest a mai árak és jövedelmi viszonyok mellett a 300e Ft még nem is vészes.
2022. okt. 27. 19:24
 19/22 A kérdező kommentje:
17-es, a csonkok beültetése mennyi ideig tartott és mennyire volt fájdalmas? Hát igen, olvastam róla, hogy az sem olcsó. Nekem szerencsére még volt mire építeni a hidat.
2022. okt. 27. 19:27
 20/22 anonim ***** válasza:
80%
Én meg 1 milkàért fogszabit csináltattam, de nem bánom, más a piákra, cigire költi, én meg magamra. Sajnos mindig ilyen drágák voltak a fogászati beavatkozások, de am szerintem nem szàmít luxusnak, egy valamit magára adó ember, inkàbb ilyenekre költi a pénzt, mint olyan dolgokra, amik árthatnak az egészségnek.
2022. okt. 27. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!