Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van olyan köztetek aki külföld...

Van olyan köztetek aki külföldön él de visszakölzözne Magyarországra a közeljövőben?

Figyelt kérdés

Bármilyen indokból: honvágy, állásajánlat Magyarországról, családi ügy, tanulmányok, stb

Mi a párommal külföldön élünk és szívünk szerint hazaköltöznénk, de ahogy halljuk, elég rosszul mennek mostanában a dolgok, mind anyagilag, mind energetikai szempontból. Namost a párom ezzel szemben továbbra is menne, én viszont elbizonytalanodtam, tudván hogy otthon a jelenlegi keresetünknek csak egy töredékét tudnánk összeszedni, igaz, lenne hol lakunk, de amennyire a gazdasági folyamatok és az infláció mutatja, még bőven nincs az ország a mélyponton.

Párom már szeretne gyereket, és én is, de magát a gyereknevelést is egy igen nagy kihívásnak érzem jelen pillanatban. És főleg a kiszámíthatatlanság miatt félek, mert most azt mondják hogy minden rendben lesz, de mivan ha rosszabbra fordulnak a dolgok!?

Van köztetek aki hasonló cipőben jár?

F

2022. okt. 25. 16:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Tanulni lehet külföldön is, a családot meg lehet többször is látogatni, a honvágya meg rövidesen megszünne, ha visszajöttök, csak akkora a mostani lehetöségeteket elvesztettétek, ide lennétek bezárva.
2022. okt. 25. 19:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az anyagi és energetikai szempontokon túl van még egy fontos tényező. Hogy egyáltalán mostanra mennyire éreznétek magatokat jól idehaza. Mert nagyon sok minden megváltozott! Az emberek mentalitása, közhangulat is. Ezt csak azért mondom mert volt olyan ismerősöm aki már másnap visszament inkább Angliába, és ez még bőven 4-5 éve volt. Az igazi gyűlöletcunami amivel mostanra a lakosságot nyomasszák, és a mindent elérő leromlás még nem volt ennyire hangsúlyos, mint az utóbbi pár évben.

Mióta vagytok kint? Lehet egyébként megérné hosszabb rövidebb időre hazajönni, egyfajta próbaéletként, ahol eldöntitek gyakorlati alapon hogy mennyire jó nektek az ország.

2022. okt. 25. 19:22
 13/16 A kérdező kommentje:
Pár éve vagyunk kint, de pont most készülünk haza 1-2 hétre látogatóba
2022. okt. 25. 19:54
 14/16 anonim ***** válasza:
12%

Nehéz dolgok ezek.

Van aki megszokja a kinti életet, van aki nem.

Mi közel 20 évig éltünk különböző országokban, sokféle élettel találkoztunk.

Soha nem jutott eszünkbe, hogy ne jöjjünk végleg haza, pedig többnyire az átlag feletti színvonalon éltünk.

2022. okt. 25. 20:45
 15/16 anonim ***** válasza:

Jelenleg azt mondom hogy csak akkor koltoznek vissza ha nyugdijas lennek vagy pedig lenne itt kint egy jol jovedelmezo befektetesem.

Van honvagyam de a felesegem kulfoldi, o nem akarna koltozni, pedig mikor megismerkedtunk akkor meg ratudtam volna venni.

Gondolom ti europaban vagytok, mint a legtobb magyar, igy evente 2-3 alkalommal is tudtok menni. En amerikaban elek, evente 1szer tudok menni jo esetben. Talan ha olyan anyagi helyzetben lennek hogy evente 1szer pl 2 honapra eltudnek menni akkor annyira nem hianyoznak hogy visszakoltozzek.

Viszont ahogy irtam, a nyugdijas eveimet szivesen toltenem Magyarorszagon mert az amerikai nyugdij az nem sok, az enyem sem lesz sok es itt nem tudnek belole megelni.

2022. okt. 29. 03:42
 16/16 anonim ***** válasza:

15-ös: mi nyugdíjasok vagyunk, de évente kétszer egy-két hetes nyaralás böven elég Magyarországból, ennek végefelé már nagyon érezzük, hogy semmiképpen nem költöznénk vissza, annyira más, és annyira nem pozitív.

(A nyaralás föleg nem rokonlátogatás, naygrészt kirándulások, élmények, de így sem igazán vonzó hosszabb távra)

2022. okt. 29. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!