Külföldön élő magyarok! Ha visszajöttetek Magyarországra, akkor miért, ha nem, akkor miért nem? Illetve tudtok mesélni siker történeteket is?
Sok barátom, es a párom, valamint kozeli rokonsaga is kinn elnek, bar nem angliaban. Aki haza akar jonni, az azert mert 1. szentimentális, hianyzik neki apuka, anyuka, tesó stb. es tele sirja minden este a párnáját 2. eleve nyelvtudás nélkül mentek ki, es évek után is csak törik a nyelvet, ebből kovetkezik, hogy 3. odakinn nem tudnak jo allast es barátokat szerezni, nem erzik otthonosan magukat az adott nép kozott, es haza vágynak az egyedüllét miatt.
Ha te ezeket ki tudod küszöbölni, vagyis elobb utóbb szerzel olyan munkát amit szeretsz, tudsz benne előrébb lépni es tudod igazi partnernek kezelni az angolokat (barátkozás stb.) es olyan parod lesz akinek hasonlo ambíciói vannak, akkor nem akarsz majd haza jonni.
En egy 1-2 belül tervezek kiköltözni a páromhoz, ő jelenleg nem akar haza jonni, a nagyon jo fizetes miatt, meg szereti a munkáját is. Max miattam jönne haza, engem viszont semmi nem kot ide, gimis korom ota független vagyok, igy en megyek ki, mert nem aldozok fel semmit. Reméljük a legjobbakat. :)
Miért nem?
Nem érzem magamat jól ott, erről nem minden ember tehet de sajnos egyszerűen nem megy, rossz érzés tölt el ha Magyarországra megyek.
Rövid ideig éltem Angliába, nem volt rossz csak nem bírtam hogy sokat esett olykor így Lichtensteinben életem egy darabig ott is jó volt, most pedig Spanyolorszàgban élek és köszönöm szépen jól vagyok.
Kedves "kettes" válaszoló!
Én sem tökéletes angollal megyek, meg azt mesélték, hogy egészen más ott a nyelvjárás, mint amit Magyarországon tanítanak. Nyelvvizsgán egy skóciai magyarral voltam párban, és nem csak én, de a vizsgáztatók sem értették, amit mondott, annyira más volt a kiejtés és a szóhasználata is.
Négyes?
Milyen Spanyolország? :)
Ó, hát ez tényleg tragikus tényező.. Egyik ismerősöm pont ezért is ment inkább vissza Magyarországra, mert 4 év után sem beszélt angolul.
Köszi a válaszokat amúgy, mindenkinek nyomtam a zöldkezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!