Hogyan kellene megszüntetni a hajléktalanságot?
Más országokban állítólag lakást adnak nekik.
Persze, egyértelmű. Akinek van hajléka az nem hajléktalan.
Bevallom én mindig is utáltam őket, mert szerintem csak szimplán akarat gyengék. Aki mellettük pártol állandóan azt hajtogatja, hogy meg lehet érteni őket, mert biztos mindegyik mögött van egy történet meg mittudom én.
Általában arra megy ki a játék, hogy nézzél el neki mindent mert csöves.
Az én anyámnak is elég kemény gyerek kora volt. Az anyja korán meghalt, az apja utána alkoholista lett. Rendszeresen verte az anyámat. Nem etette, nem iskoláztatta, stb. Neki is meg lett volna minden oka hogy lecsövesedjen de ő tudta, hogy dolgozni kell még akkor is ha az kényelmetlen, mert messziről járt be dolgozni, keveset keresett és otthon is csak a bolond apja várta. A nagyszüleim még keményebb időket éltek.
Én a munkámból adódóan nap, mint nap látom a budapesti hajléktalanokat. Bunkók, idegesítőek, akadályozzák a forgalmat, összemocskolnak mindent, meg hát betegségeket is terjesztenek, hogy a kellemetlen szagról és látványról ne is beszéljünk. Tehát alapvetően sok baj van velük, még ha ők abszolút el is vannak a maguk hajléktalan mivoltukban.
Ha rajtam múlna én kötelezném őket arra, hogy próbáljanak visszasorolni a normális társadalomba és ha nem működnének együtt akkor lelőném vagy elaltatnám őket.
Lehet, hogy elég kegyetlenül hangzik de szerintem még mindig jobb, mint hogy az életmódjából következően kap valami betegséget amit nem kezelnek és hosszas agonizálás után lesz egy fájdalmas halála.
Ingyen lakást, kaját, ruhát meg pénzt biztos nem adnék neki.
Ha ez így működne 100 ezrével jönnének az új hajléktalanok. Mondván minek dolgozni ha az állam úgyis biztosítja az alapvető életben maradáshoz szükséges dolgokat.
Azért olyan is van akinek a lakásmaffia veszi el a házát. Vagy elromlik valami a lakásában hitelt vesz fel és nem tudja fizetni, mert megszűnik a munkahelye. És csak ez után csúsznak egyre mélyebbre.
Igen, vannak akik sohasem akartak dolgozni, de vannak akik uzsorakamat és egyebek (pl: súlyos tartós betegség) miatt jutnak oda ahová jutnak. Nem kell a tények ismerete nélkül ítélkezni senki felett.
12-es
Ha már elkezdett lecsúszni, pl. alkoholproblémák miatt, akkor valóban nehéz lehet felállni, de aki nem ilyen, az nem marad sokáig hajléktalan, hiszen vannak olyan munkahelyek, ahol munkásszálló is van, ott pedig el lehet kezdeni spórolni. Később tanulni valamit, amivel többet lehet keresni. Szóval nem szükséges hajléktalannak lenni.
Megfelelő mennyiségű alibi mellett bármi lehetséges.
Nincs olyan betegség ami mellett ne tudnál dolgozni vagy lennél leválasztva a társadalomról, hogy ellátást kapj.
Ez az amiről beszélek.
"Egy idő után a többség belekeseredik ebbe, és alkohollal vagy drogokkal tompítja le magát, hogy el tudja viselni a létezést."
Sem az alkoholizmus, sem a kábítószer felhasználás nem lehet semmire megoldás.
Rossz döntéseket hoznak... na erre most mit mondjak. Igen, jogodban tönkre tenni az életedet. Ezért most sajnálnom kellene téged?
Tessék, ennyi is elég a hajléktalansághoz.
Persze vannak alkoholisták is akik sosem akartak dolgozni, de inkább az egyéni sorsok vannak többségben. Nem tudhatod ki miért került az utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!