Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tettetek volna ebben a...

Mit tettetek volna ebben a helyzetben? (pedofília)

Figyelt kérdés

Már nem emlékszem pontosan, hogy mikor, de gyerek/tinikoromban történt.

Egy étteremben ültünk a szüleimmel, ami alapból egy kulturált, normális hely volt, de akkor éppen volt ott egy bunkó társaság, akik hangoskodtak, és az összes vendégnek őket kellett hallgatnia, ha akartuk, ha nem. A prímet az egyik csávó vitte, aki kb. ordítva beszélt. Na, de nem ez a lényeg, hanem ami most következik. A fickó egyszer csak elkezdte mondani, hogy neki van egy kislánya, még kisbaba, nagyon pici. És ő nyalogatni szokta a p...ját és "a kis rib...nc hogy élvezi, mert hogy sikoltozik meg nevet". Nem én vagyok vulgáris, ő fogalmazta meg így a mondanivalóját. Én sokkot kapva ültem a széken és nem hittem el, hogy ez tényleg megtörténik. Ugyanis SENKI nem tett semmit, a pali gyakorlatilag fennhangon, ordítva hencegett és szórakozott a saját pedofil sztoriján, az asztaltársaságából, ami pedig jó pár emberből állt, SENKI nem tett és nem is mondott semmit, senki sem ordított rá, hogy te rohadt pedofil, hanem kb mintha csak azt mesélte volna a csávó, hogy voltak az asszonnyal a tescoban bevásárolni. Az egész étterem tele volt, a hangerő miatt mindenki hallott mindent és senki nem tett semmit, a szüleim sem, persze én (=egy gyereklány) sem. A mai napig eszembe jut néha ez a sztori és hogy valójában mit kellett volna tenni? Ti mit tettetek volna?

2022. okt. 12. 23:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
98%
Igazábol sokat nem lehetett tenni, talán megtudni a nevét és kihívni a gyámügyet/ rendőrséget
2022. okt. 12. 23:21
 2/13 anonim ***** válasza:
6%

Hujjuj de durva.

Azt kell mondjam nem láttál te még semmit sem az életből, ha ezen fennakadtál.

2022. okt. 12. 23:23
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Minél több idő töltök felnőttek között, annál gyakrabban tapasztalom, hogy 2 véglet van. Vagy az, aki mindenkinek nekimegy (fizikailag vagy verbálisan), önjelölt igazságosztó. A másik az, aki vagy neveltetésből, vagy félelemből, vagy bármi más okból képtelen felszólalni, cselekedni. A második teszi ki a felnőttek hatalmas részét. Lehet nem a legjobb példa, de például Arany János: Walesi bárdok című balladájában is megjelenik ez: az urak fohcsikorgatva tűrnek, egyikük sem mer ellent mondani. De az a jelenség is erre vezethető vissza, hogy sokan halnak meg metróban, vagy utcán, mert a többiek nem mernek felelősséget vállalni, és odamenni segíteni/újraéleszteni. Arra akarok kilyukadni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy senkinek nem tűnt fel, valószínűbb, hogy az ottani emberek is ahhoz a csoporthoz tartoznak. Én erősen hajlok az első felé, (bár fizikailag sosem bántok senkit, egyrészt illegális, másrészt ízléstelennek tartom ezt az utcai verekedést) ezért azonnal feljelentést tettem volna. Ott ült x ember akik tanuk voltak, tisztán hallották. Ilyenkor azonnal cselekedni kell, mert életeket menthetünk meg/tehetünk jobbá vele.
2022. okt. 12. 23:31
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Engedd el, rosszat álmodtál.
2022. okt. 12. 23:42
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Kimennék diszkréten az étteremből és hívnám a rendőrséget.
2022. okt. 12. 23:42
 6/13 A kérdező kommentje:
"Azt kell mondjam nem láttál te még semmit sem az életből, ha ezen fennakadtál." - valóban, gyerekkoromban én nem éltem át ilyen csodás élményeket, mint a kisbaba, nálatok gondolom általános...
2022. okt. 13. 00:25
 7/13 Darius- ***** válasza:
96%

Nyilvan letagadna, mondana részeg. Sajnos az ilyent nem lehet bebizonyitani , csak ha valaki latja, sot még az sem elég, mert kéne bizonyiték. Fel lehetett volna venni a beszélgetését mobilon, okostelefonon.

És rendbontas esetén a hely tulajdonosa is felelos.

2022. okt. 13. 00:48
 8/13 A kérdező kommentje:
Na igen, a mobil...sajnos akkor még nem volt.
2022. okt. 13. 00:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Személy szerint sokat nem tettem volna, az hogy mond valamit nem bizonyíték és amennyi rossz ember van a világban nem fogok mindegyikkel kikezdeni

Amúgy meg nekem az első mondhatni "barátnőmet" egy 30+os srác elcsábította (javarészt pénzzel) 9-10 évesek voltunk, kb 8 évig bele se gondoltam mennyire is volt nem okés ami ott történt, de utólag semmit se tudok vele tenni szóval miért őrölném magam rajta?

2022. okt. 13. 01:33
 10/13 anonim ***** válasza:
80%

Ez az "úgyse érne semmit a beavatkozás" mentalitás a válaszok között olyan ocsmány..

Ha valaki azt mondja hogy lesz.rja a dolgot, vagy gyáva tenni bármit is, vagy csak simán felkészületlenül érte, és nem tudta mit tegyen, az egy tisztességesebb indok a tétlenségre, mint elkezdeni racionális döntésnek beállítani azt hogy valaki nem tesz semmit.

Aki ezt írja tud linkelni pár statisztikát/tanulmányt/cikket/bármit arról, hogy milyen bejelentések alapján indít vizsgálatot a gyámügy? Vagy hogy mekkora eséllyel veszik el a gyereket a szülőtől, ha fennáll a pedofília gyanúja?

Vagy bármit, amire alapozzátok,hogy biztos nem történne semmi egy ilyen bejelentés után...

Már nem azért de mit gondolnátok ha szívinfarktust kapnátok az utca közepén, és hallanátok valakit okoskodni, hogy "áááááááááhhh nagyon valószínűtlen hogy meg lehet menteni az ilyet. Még a mentőt is kár kihívni, mert úgyis túl későn fog jönni, de ha ide is ér, valszeg akkor sem tudnák megmenteni. Sajnos ilyen az élet :("

2022. okt. 13. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!