Ti mit tettetek volna ilyen helyzetben?
Sziasztok, kíváncsi vagyok a véleményetekre, ami tegnap velem történt.
Adott egy gyorsétterem, ahol főleg fánkok vannak. Besétáltok a étterembe, megrendelem a magam kis fánkját, és hátranézek, látok egy kopasz srácot, 30 év körüli, asztalon az Iphoneja, a srác alszik, vagyis úgy néz ki mintha aludna, nekidőlve az ablaknak. Túlságosan is nekidőlve.. Odamegyek hozzá, és vállon kopogtatom, hogy reagál e valamit. Semmi... Újra megteszem, semmi.. Ekkor a kezében egy dobozkát látok, gyógyszereknek tűnő pirulákkal. Azonnal felvillant a fejemben, itt már más van... A kasszáshoz megyek, szólok neki baj van, az a srác furán ül. Azt mondja ne törődjek vele, csak alszik. Mivel a többi bent lévő ember ügyet se vetett a srácra, úgy döntöttem rendben, akkor megyek tovább. Az épület mellett látok egy hölgyet, megszólít. Látom rajta a mellényt, közmunkásnak kinéző személy. Elmondom neki, hogy bent láttam egy férfit, aki nagyon gyanús állapotban van, és jó lenne ha megnézné. Meglátja, azonnal megköszöni a segítséget. 5 perccel később már szirénahangot hallok, jön a mentő... De én akkora már elmentem onnan. Nem tudom megmentették e az életét a mentők, vagy már késő volt. Viszont az a egészben a legszomorúbb, hogy senki nem törődött a sráccal, senki nem figyelt rá, ki tudja mióta ült ott! Mennyi időbe tartana megnézni lélegzik e, vagy reagál a bökdösésre, és ha gond van, mentőt hívni??? Ennyire nem törődnek egymással az emberek? Nem azt mondom, hogy mindig szólítsunk le egy idegent, de Istenem, ha embertársainkon látjuk, hogy azonnal segítségre van szükséges, akkor legalább ennyit tegyünk meg érte! Ti miképp cselekedtetek volna, ha egy ilyen embert láttok? Kíváncsian várom a véleményeiteket ezzel kapcsolatban!
Én hívtam volna a mentőt, ha látom, hogy nem alszik, hanem bajban van. Lehet utána lecseszném az eladót, hogy miképpen lehet ennyire ostoba, hogy nem veszi észre ha egy embertársa veszélyben van.
Mondjuk engem érdekelne, hogy az utcán ha a nő nem szólít le, akkor mit tettél volna? Te is tovább mentél volna, és nem csináltál volna semmit?
Nem tudom mi a magyar megfelelője hirtelen, de ez is közrejátszhatott. Hogy sokan látták, de egy részük arra gondolt, hogy már biztos segít neki valaki / kihívták a mentőt. Persze a legtöbb ember inkább arra gondol, hogy biztos drogos és fúj nem megyek oda. Én is mindig szólok ha van valami, maximum közlik, hogy már úton a mentő. Egy késelés után is szerencsétlen pasit hagyták a földön vérezni, mert csöves volt és senki nem akart a közelébe menni. Van ilyen sajnos. Annyit tudunk tenni, hogy aki nem tesze-tosza az segít. Legközelebb azért az "isteni közbeavatkozás" nélkül is hívhatsz mentőt, de gondolom ebből az esetből megtanultad, hogy sajnos sokszor csak te vagy az, aki törődik az ismeretlen embertársaddal.
Nem tudom hol történt, de Budapesten elég megszokott hogy részegek, drogosok alszanak kiütve nem megfelelő helyeken, ezért is van, hogy az emberek ügyet se vetnek rájuk.
De amúgy a kasszás hozzáállása a legfurcsább, ők nem szokták hagyni hivatalból sem, hogy valaki elaludjon náluk.
Az emberek nem figyelnek egymásra az biztos.
De te sem hívtad a mentőt csak háborogsz mások viselkedésén. Akkor mirről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!