Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Gyereket csikizni kínzás?...

Gyereket csikizni kínzás? Trauma lehet később?

Figyelt kérdés

2022. okt. 11. 13:52
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
25%

Milyen mérgesen nyomkodják a pirosat a csikifétisesek :D

Bocsi srácok, rossz lehet ha ez az egyetlen lehetőség hogy kiéljétek az elnyomot dominancia-vágyat, de a többség akkor se szereti. Lepontozhattok, de akkor se fogja szeretni a legtöbb ember. :)))

2022. okt. 11. 15:51
 42/56 anonim ***** válasza:
69%

41, azért pontoznak le, mert nagyon erőlteted a véleményedet és lehurrogsz másokat akik máshogy vélekednek. Elég 1x kifejteni normálisan a véleményedet és kész, nem kell megkövezni és elhordani mindennek azt, aki máshogy gondolja.

Egyikünknél sincs Az Absozlút Igazság, mindannyiunknak csak véleménye van. Az meg by definition nem igazság.

2022. okt. 11. 15:54
 43/56 anonim ***** válasza:
26%

Még hányszor kell leírnunk, hogy a fájdalom és az engedély nélküli taperolás nem ugyanaz? Nem-ugyan-az.

Egy cselekvőképtelen személy (pl csecsemő) esete kicsit más, de amúgy szerintem őket is békén kéne hagyni ha látszik rajtuk hogy azt akarják hogy békén hagyd. 🤷‍♀️

Ennyire nehéz elfogadni hogy más emberek/gyerekek nem a plüssállataid?

2022. okt. 11. 15:54
 44/56 anonim ***** válasza:
4%

A nyelvünk szavainak a definíciója továbbra se magánvélemény. :)

2022. okt. 11. 15:55
 45/56 anonim ***** válasza:
30%
#42 De basszus ember, ez tudomány. Mármint egyrészt azok a definíciók, amiket az egyik válaszoló beküldött, másrészt az, hogy a gyerekek nagyon rosszul élik ezt meg (nyilván!!! van kivétel, igen, tudom, de nem az az általános). Konkrétan vannak tudományos kutatások amik igazolják. Ez nem olyan, hogy valakinek más a véleménye.
2022. okt. 11. 16:00
 46/56 A kérdező kommentje:

“hogy NEM érünk emberekhez ha nem akarják“

Itt hol írtál fájdalomról?

2022. okt. 11. 16:00
 47/56 anonim ***** válasza:
65%

45, de ha a tudomány kijelenti, hogy tény, hogy a ciskizés rossz, közben én nem éltem meg rosszként, akkor ki téved? Rosszak az érzéseim?:D Ez nem tudomány, hanem véleményfelmérés, azaz összesítik az emberek véleményét. Én elhiszem, hogy az emberek többsége rossznak éli meg. De ez az ő véleményük. Az meg, hogy én nem éltem meg rossznak az az enyém.

De összességében marad az, amit a 39-ben írtam: Ránézel a gyerekre és látod, hogy neki jó-e vagy sem. Ha jó, cisnálod, ha nem, nem cisnálod. Ennyi a tudomány, nem több.

Az MTA-s definíciókkal meg lehet jönni, de a gyerekek nem olvasnak MTA-t. Ők annyit tudnak, hogy valami kellemes, vagy kellemetlen. És jelzik. Nem kell itt elveket hangoztatni, hogy kutatások így mondták, definíciók úgy mondták. Csak legyen szemed és agyad és meg tudod állapítani, hogy mi a helyzet.

2022. okt. 11. 16:07
 48/56 anonim ***** válasza:
61%
Én nagyon utáltam kiskoromban a csikizést. Szabályosan rettegtem tőle. Sok rokonom eleve élvezte, ha bárhogy szekírozhat. Hasonló kategória a bazi erős kézszorítás is, meg a fejre adott (jó erős) "barack" stb. Ezek az emberek egyszerűen szeretnek szivatni lényegében bárkit és ennek az egyik nagyon könnyű módja a (rokon) gyerek csikizése.
2022. okt. 11. 16:12
 49/56 anonim ***** válasza:
21%

Komolyan nem értem, mit nem értesz.

1. állítás: értelmes ember nem nyúlkál másokhoz az akaratuk ellenére (se csikizés, se ölelgetés, se ütés, se mellfogdosás se semmilyen egyéb okból)

2. állítás: az engedély nélküli nyúlkálás nem egyenlő a fájdalommal

Ez két külön dolog amit valamiért ál-értetlenkedve nem akarsz megérteni.

2022. okt. 11. 16:35
 50/56 anonim ***** válasza:
75%
49, neked van gyereked?
2022. okt. 11. 16:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!