Mást is rögtön leszólnak, és igénytelen állatnak
tartanak, ha megmondja, hogy szokott TV-t nézni?
1/15 A kérdező kommentje:
Ha megmondom valahol, hogy tv-zek, rögtön jön a válasz, hogy "Ma már csak igénytelen műsorok vannak a tv-ben". Vagyis akkor ezzel azt mondja, hogy én igénytelen műsorokat nézek, hiszen csak az van, köszi.
Akik a TV2-ős vagy RTL-es "realityket" nézik, azokat tényleg bárgyúnak gondolom. És alapból sok ember, aki tévézik, az ezeket nézi. Egy History vagy Discovery Channelen nem sokan lógnak ezekhez a műsorokhoz képest. Én például csak este 10 után kapcsolom be a tévét, hogy a Comedy Centralon Family Guy nézzek. Soha semmi másra.
2022. okt. 8. 11:54
3/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi megy a mai reality-kben, de az első Való világot meg később egy Farm nevű reality-t végignéztem, és nekem az is érdekes volt látni, hogy hogy boldogulnak, hogy viselkednek, milyen stratégiával próbálnak érvényesülni. Nem igazán örülnék, ha emiatt le lennénk igénytelenezve.
Én nem nézek Tv-t, de soha nem szóltam le azt aki igen. Mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás.
Egy tény viszont van: az utóbbi 10-15 évben a Tv-zés nagyon elment trash kategóriába, legyen az reality show, főzőműsor vagy akár vetélkedő.
2022. okt. 8. 12:00
Jó hát az tény, hogy 90%-ban igénytelen műsorok mennek és több a reklám mint a nem reklám és az is tény, hogy a többség nem a dokumentumfilmeket nézi.
Mint ahogy tény az is, hogy a többség TV nélkül sem az egyetemi előadásokat nézi vissza hanem cicás youtube videókat néz.
2022. okt. 8. 12:04
6/15 A kérdező kommentje:
"Egy tény viszont van: az utóbbi 10-15 évben a Tv-zés nagyon elment trash kategóriába, legyen az reality show, főzőműsor vagy akár vetélkedő."
Igen, az ilyen kijelentéseket nem igazán értem. Főzőműsor az nagyjából a TV paprika. Az neked hol trash már? Szinte 100% nem trash. Nehogy már egy Jamie Oliver, Gordon Ramsay, meg Két olasz trash legyen? De a magyar meg a TV paprikás saját gyártmányú főzőműsorok is jók. De a vetélkedős főzőműsorok se a trash kategória szerintem.
"rögtön jön a válasz, hogy "Ma már csak igénytelen műsorok vannak a tv-ben""
Megkérdezném tőle, hogy honnan tudja, ha nem nézi?
2022. okt. 8. 12:33
Az néhány éve volt azért pár jó műsor a szabadon fogható tévékben is, a köztévét is beleértve. Néha össze is csúsztak, ezért vennem kellett egy felvevős dobozt amivel timeshifteltem a később kezdődőt. Szerencsére az ment a kertévén, így át tudtam tekerni a reklámok jelentős részét, mire a reklámmentes köztévén vége lett az ottaninak. Az elmúlt 3 évben viszont csak egy-egy film erejéig kapcsoltam évente kétszer a nagy kertévék főcsatornáira, a köztévére meg egyáltalán nem, annyira leesett a színvonal. Inkább a filmgyűjteményem egyes darabjait nézem, még ha sokszor is láttam már ezeket.
2022. okt. 8. 12:38
Én magamtól nem igazán nézek tv-t de látom mint néznek a szüleim így elég gyakran odaragadok én is. Úgy vagyok ezzel hogy nekem ez a "guilty pleasure".
2022. okt. 8. 14:00
Én leszólom, és nem igénytelennek tartom, hanem az. Ez tény. Egyszerű logika.
2022. okt. 8. 18:21
Kapcsolódó kérdések: