Kávé függő vagyok, ha igaz nem muszály reggel rögtön felkelés után innom, de dél előtt muszály mert dél elmúlik akkor elkezd fájni a fejem és nagyon durván kívánom a kávét?
Persze, ez a koffeinfüggősség. Alantas dolog, de le lehet jönni róla, meg csökkenteni is lehet.
Napi hány kávét iszol?
Nekem pár hónapja sikerült lejönni napi 3-4 csészéről 1-2-re, de lehet csak a nyári hónapok miatt igénylek kevesebbet, és télen újra megugrik majd :D
Szerintem mivel a kávé nem tompít (mint az alkohol) és nem helyez valamiféle delírikus-eufórikus állapotba(mint bármelyik drog), hanem épp ellenkezőleg, élénkít, ezért ha nem 4-5-öt iszol, hanem meg bírsz állni 2-nél, akkor azzal semmi gond.
Én is általában 2-t iszom. Ma nem ittam másodikat (én nem értek a vadiúj kávémasinánkhoz, aki meg ért hozzá, az épp ma nem jött be dolgozni), és kicsit érzem, hogy a nap második felére (így 4 óra után) már nem vagyok friss és fitt. Kettőnél viszont már régóta meg tudok állni.
Volt egy időszak 18-22 éves korom között (22 éve), amikor brutálisan jól kerestem nyugat-európai viszonylatban is, cserébe viszont rengeteget dolgoztam éjjel, akkor 3-4-5 kávé, de akár 6 is simán lecsúszott, mert nem bírtam volna enélkül. Aztán jött az EU, és ennek a karrieremnek vége lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!