Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szeretem a feleségem, de már...

Szeretem a feleségem, de már nem bírom ezt a sok adósságot. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Több milliós adóssága van. Már így is legalább két milliót kifizettem neki, de sosem lesz vége. Ebben a hónapban ha nem fizet közel egy milliót, akkor kilakoltatnak minket. Összeszedtem a pénzt az utolsó befektetéseimből, de még egy hasonlót már nem tudnék megoldani. Hiába szeretem, de anyagilag teljesen tönkretesz.

Váljak el tőle? Az még többe kerülne.

Mi ér többet? A szerelem vagy a pénz?

2022. okt. 1. 10:04
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk a férjemnek voltak olyan adósságai, amiket nem is tudott számon tartani. 3 év alatt sikerült rendbe tennem, én vettem fel hitelt a rendezésre és jövő héten kerül le KHR listáról. Nem gonosz ember, nem használ ki, becsületesen dolgozik, de abszolút nulla képessége van a pénzügyekhez. Van ilyen. Megbeszéltük, hogy én rendezem ezt, és így boldogulunk. De ha emellett folyamatosan új adósságokat csinálna, akkor nyilván nem működne. Nem kell választani a szerelem és a pénz között, ha mindenki belátja a saját határait és együttműködnek.
2022. okt. 1. 11:30
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Hát te nem vagy normális, na én ezért nem nősülök meg.
2022. okt. 1. 11:38
 13/28 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy szórná a pénzt felelőtlenül. Hosszú ideig egyedül nevelte a gyerekeit miután az apjuk elhagyta őket. Végül őket is elvesztette szegény.

Tudom, hogy az lenne a jobb számomra ha elválnék tőle, de hogyan tudnék élni a bűntudattal?

2022. okt. 1. 12:36
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

De milyen bűntudat ne haragudj.

Ne légy ennyire mártír.

Ő egy külön felnőtt ember.

Nem vagy a gyámja,hogy felelősséget vállalj érte.

Ez nagyom szomorú amit leírtál de sok emberrel történnek hasonló dolgok és mégis megpróbálják egyedül megoldani.

Te nem Teréz anya vagy,hogy megváltsd az életét és jobbra fordítsd a sorsát.

A tiédet ki fordítja jobbra?

2022. okt. 1. 16:20
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értem..neked is egy életed van.

Leélheted úgy,hogy a szeretethiányod miatt egy olyan nővel élsz együtt aki téged nem szeret eléggé ( én például soha a büdös életben nem várnám el a páromtól,hogy az én adósságaimat kifizesse mert én szeretem őt és nem akarom,hogy az én stresszem rá is hatással legyen ) vagy pedig úgy,hogy hozol egy döntést és újrakezded nélküle.

2022. okt. 1. 16:22
 16/28 A kérdező kommentje:
:(
2022. okt. 1. 16:29
 17/28 anonim ***** válasza:
Nem tudjátok megbeszélni, kezelni ezt? Átvennéd a pénzkezelést.
2022. okt. 3. 17:33
 18/28 anonim ***** válasza:
Ha valsz, akkor jelentkeznek kovetkezo felesegnek! Jo volna egy kocsi! :D
2022. okt. 3. 23:18
 19/28 anonim ***** válasza:
Én a te helyedben biztos hogy elválnék,nem gondolkoznék.Mert teljesen tönkre fog tenni lelkileg és anyagilag,előbb utóbb belefulladnátok az adóságba
2023. jan. 27. 11:30
 20/28 A kérdező kommentje:
Nem vett rá a lélek, hogy válljak tőle. Extra keményen dolgoztam a télen, hogy tudjam fizetni az adósságait, még ha ez megvonásokkal is járt. Kettőt kivéve hála az égnek mindent sikerült kifizetni. Úgy hiszem innentől csak jobbára fordulnak a dolgok.
2023. jan. 27. 12:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!