Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy ne legyek bosszús ez...

Hogy ne legyek bosszús ez miatt? Tudom, hogy gyerekes dolog de mégis.../ facebook, like/

Figyelt kérdés
Középkorú nő vagyok. Nem az internet és a Facebook az életem. Valamikor napokig sem nézek be. Az ismeroseim születésnapját számon tartom, vegigfuttatom a hirfolyamot, ami tetszik lajkolom. Én magam ritkán -egy évben talán kétszer- teszek ki valamit. Ami úgy megfog. Egy tájkép, cukiság, földrajzi érdekesség. Tehát nem megoszto dolgok. Tegnap volt ilyen. Aztán nem is gondoltam rá. Most beleneztem a fb-ba, látom egy db tetszik like sem jött rá. De a többi régebbi kepemre is legfeljebb 4, 5. Ami tökéletesen elég is nekem. Kb. 170 fb. ismerősöm van. Sosem érdekeltek különösebben a tetszikelesek de ez azért bosszant. Jogos hogy nincs ettől túl jó kedvem?
2022. szept. 29. 00:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%

Mivel ritkán posztolsz, leszrják. Nincs értéke annak, hogy belájkolnak valamit tőled, mert nincs vonzó virtuális köröd, látják hogy nem vagy népszerű. A másik oka, hogy nincsenek olyan emberek a környezetedben, akiket érdekelne amit kiraksz vagy érdeklődnének felőled.

Mivel 1-2 lájk ebben a virtuális világban gáznak számít, ezért senki nem akarja azt mutatni hogy olyan lúzer mint te (ebben a nem létező világban), ők a menőkhöz akarnak tartozni. Amikor 200 lájk már ott van, akkor az a +1 messze nem számít annyit, olyan mint egy csepp a tengerben. Senki nem látja, nem foglalkozik vele, de úgy érzi egy nagyon vonzó közeg részese.

Hülyeség az egész, egyértelmű, de ez van.

2022. szept. 29. 02:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Ismerd meg a Facebook algoritmusát. Az ismerőseidnek azokat a tartalmakat mutatja, amiket gyakran lájkolnak. Tehát ha pl. vagy te Lujzi aki évente 2 posztot rak ki, meg van a Babi, aki naponta ötöt, akkor az övét gyakrabban lájkolja a Pista mint a tiédet, így Pistának a Babi posztjait fogja mutatni. A többi ismerősöddel dettó ugyanígy van. Mivel te sosem posztolsz így kb. az az ismerősöd látja a posztjaidat akinek van 5 ismerőse a Facebookon. Én is így vagyok ezzel, amióta sosem posztolok, ha évente kirakok 2 posztot akkor kb az anyám lájkolja akinek én vagyok a fb-on az egyetlen ismerőse.
2022. szept. 29. 02:55
 13/16 anonim ***** válasza:
33/F vagyok. Attól hogy nekem tetszik valami, még nem lájkolom se semmi. A lájkok száma nem jelent semmit.
2022. szept. 29. 04:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a 170 ismerősöddel nincs olyan személyes kapcsolatod hogy ahogy meglátják a posztod azonnal rohanjanak lájkolni.

Téged inkább az zavar, és valóban ez az elgondolkodtató hogy a személyes kapcsolataid haldokolnak.Mert ha élőben jó kapcsolatokat ápolnál emberekkel, akkor facebookon ezek az emberek a személyed miatt nézegetnék az oldalad vagy lájkolnák a posztjaidat.

2022. szept. 29. 05:54
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem megneztem pár hasonló korú fb. Ismerősöm oldalát. Hát nagyon hasonló az arany. Egynél azt láttam 4 posztja alatt nem volt like. Úgy néz ki a kirosztalyomban csak a személyes képeket díjazzák. Pl. Anyuci kirakja a gyerekei képet valamilyen esemény kapcsán. Egyszer én is raktam ki nyaralos képet no arra kaptam. Meg is lepődtem rendesen. Ez van. Köszönöm a valaszaitokat.
2022. szept. 29. 06:53
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez valóban gyerekes dolog :D
2022. szept. 29. 10:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!