#4-nek igaza van. Aranyosan hangzik, de sok olyan élethelyzet van, ahol az ember szeretné ha komolyan vennék, és nem cukinak gondolnák. Például a Dr Barnus kicsit komikusan hangzik. A Barnabás sokkal jobb, és az illető eldöntheti, mikor ki hívja Barnusnak.
2022. szept. 26. 07:20
12/25 anonim válasza:
Gyerekes név, felnőtt esetében egy kissé visszamaradott valakire is utalhat.
2022. szept. 26. 07:23
13/25 anonim válasza:
Én épp most nyomtam egy barnust, jó nagy adagban. 😂😂
2022. szept. 26. 10:20
14/25 anonim válasza:
Sosem értettem miért kell becenevet anyakönyveztetni. A becenév arra van, hogy a hivatalos nevet becézzük. Ha valakinek alapjáraton becenév a hivatalos neve, hogy beecézed? És hogy tudod komolyan hívni? Gyakorlatilag elveszi a nevek hasnzálatának módjait, megszűnik a kedves megszólítás is, meg a komoly is..
Ismerek egy srácot, úgy hívják, hogy Manó. Hát bmeg, a szülőknek nem szóltak, hogy a gyerek egyszer felnő... ha nekem ilyen nevem lenne, elég hamar beadnám a névváltoztatási kérelmet:D
2022. szept. 26. 10:45
15/25 A kérdező kommentje:
14-es! Nem anyakönyveztetésre gondoltam, hanem csak a becézésre:-)
2022. szept. 26. 11:18
16/25 anonim válasza:
15, ezt eddig nem írtad. Itt általában úgy szokták feltenni a névre vonatkozó véleménykérdéseket, ami anyakönyveztetésre szól.
Deee ezesetben tök okés. Úgy becézed Barnát v Barnabást, ahogy akarod, és persze ahogy neki tetszik. Sztem nincs ezzel semmi gond. Sem a Barnival.
2022. szept. 26. 11:21
17/25 anonim válasza:
Becenévként rendben van, habár nekem nem tetszik. Anyakönyvezett névként szerintem nem jó választás.
2022. szept. 26. 12:19
18/25 anonim válasza:
Becenévnek oké, rendes névnek kínos.
2022. szept. 26. 16:37
19/25 anonim válasza:
Kisgyerekként, olyan 10 éves korig még szerintem megállja a helyét; de Barni névformával folyamatosan váltogatva; és egy idő után a Barnust elhagyva, mert azt már túl kisgyerekesnek találom; utána még a Barni jó, de a Barnusnak nekem már túl gyermeki hangzása van; 10 éves kor után már átszoknék a Barni megszólításra, és azt akár váltogatnám a Barnabás megszólítással; de szal a Barnabást is kedvesen mondva.
2022. szept. 27. 19:08
20/25 anonim válasza:
A szaromat hívom barninak, de időnként barnusnak is. 😂😂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!