Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni az ellen ha...

Mit lehet tenni az ellen ha bosszant hogy mindenhonnan azt hallom hogy jólét?

Figyelt kérdés

Mindenhonnan azt hallom hogy mekkora jólét van ebben az országban, miközben én alig tudom megvenni a fontosabb élelmiszereket. Semmi másra nem jut.

Iszonyatosan bosszant, hogy mindig ezt hallom.

Fogalmam sincs hogy most én csinálok valamit rosszul, vagy egyedül vagyok ezzel a problémával.

2022. szept. 24. 15:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
#10 Hát, kb. ott tartunk, főleg ha a rendőrség hozzáállását nézzük a bűnözőkhöz... "Szólítsa fel mégegyszer, tegye hozzá, hogy: Különben!" :D
2022. szept. 24. 20:21
 12/21 anonim ***** válasza:

A magyarok ilyenek.

Dögöljön meg a szomszéd tehene is.

2022. szept. 24. 20:25
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

12

Senki nem írt ilyet, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene. De attól mert a lakosság 1/4 része jól él, attól még a maradék 3/4 szenved!

Te úgy gondolod, hogy teljesen rendben van, hogy valaki egész életét ledolgozza becsülettel, és kap nettó 200 ezer forint nyugdíjat, míg más kap 800 ezret? Te szerinted ez rendben van?

Szerinted rendben van, hogy emberek dolgoznak napi 8-10 órákat, hétvégén is, aztán alapvető dolgokról kell lemondaniuk? Te szerinted ez normális? Normális, hogy egy tanár kezdő fizetése kevesebb mint nettó 200 ezer forint?

Ti annyira fordítva ültök azon a döglött lovon, hogy nem is igaz...

Senkit nem érdekel, ki keres 800 ezret meg 1 milliót. Keressen. De az, hogy egy dolgozó ember nettó 200 ezer forintból kell hogy megéljen, meg alapvető dolgokról kell lemondania, az azért elszomorító. Ha pedig te úgy gondolod, hogy ez irigység, akkor egy kis önfejlesztést tanulj még. Ez nem irigység, ez egy elszomorító dolog, hogy ma Magyarországon egy dolgozó ember nem tud normálisan megélni. Nem luxusban, nem BMW-ben ülve, hanem átlag európai életet élni.

2022. szept. 24. 21:02
 14/21 anonim ***** válasza:
Te hol hallasz ilyeneket? Olvass Telexet meg 444-et, ott szeretnek a szegénységről írni. Múltkor is volt Telexen egy tök érdekes cikk a lomisok életéről.
2022. szept. 25. 00:34
 15/21 A kérdező kommentje:

Igazad van. 👍

2022. szept. 25. 07:02
 16/21 anonim ***** válasza:
15%
Hát keress többet.
2022. szept. 25. 09:44
 17/21 anonim ***** válasza:
12%

"valaki egész életét ledolgozza becsülettel, és kap nettó 200 ezer forint nyugdíjat, míg más kap 800 ezret? Te szerinted ez rendben van?"

Teljes mértékben! Mindenkinek a saját döntése, hogy akar élni, és mit tesz ezért. Nyomorban nőttem fel, anyum egyedül nevelt egy önkoris bérlakásban, az udvar, környék egy gettó volt. A suliban 7-8 évesen elkönyveltek, hogy én onnan jöttem, üljek hátra, kettes meglesz, úgyis kukás leszek (ezt több tanárom egy az egyben kijelentette), ez végigkísérte a 8 évet, szóval nem kerültem elit középsuliba...

Úgy 11 évesen kezdődött egy rövid zűrös időszak, elkezdtünk cigizni, inni (szomszédok szülei engedték), boltból lopni, haverom alkesz apja kocsijával furikáztunk 10-13 évesen, csoda hogy nem halt meg senki... Aztán 16 évesen jöttem rá, hogy nem így akarok élni, tanulásra esély sem volt, így Vaterán kezdtem árulni a cuccainkat, majd a szomszédok cuccait, majd híre ment és hagyatékot vásároltam fel (6 év alatt rengeteget dolgoztam), majd ismerőstől egy nyaralót vettem, felújítottam, és szép haszonnal eladtam, majd még egy nyaralót, és így tovább, eltelt 10 év, ma 100 millió Ft értékben van ingatlanom, és átlag havi nettó 1.7 milliót keresek.

"De attól mert a lakosság 1/4 része jól él, attól még a maradék 3/4 szenved!"

A saját hibájukból. Komolyan mondom, az volt a legnehezebb, hogy a gettóból fizikailag kijöjjek, mert hiába dolgoztam rengeteget, és volt pénzem, akkor jött a fordulat, hogy a szomszéd már leszól, keresztbetesz, majd kéri, hogy adjak neki 50 ezret, mert különben leültetik, és még nem volt börtönben soha... Meg a másik szomszéd, hogy nincs munkája, adjak pénzt, mert van gyereke, és ahogy mondta: "Te sajnálod a gyerekemtől?!" és elkezdett ököllel ütni, voltak éjjelek, mikor kivágták a kocsim kerekeit, vagy betörték a szélvédőmet, csak mert én dolgozom, és nekem jobban megy... Ez ment 25 éves koromig, majd közöltem anyummal, hogy megvan a lakás, 40 km-re, ma lépünk, senkinek nem mondjuk meg hova megyünk!

2022. szept. 25. 13:55
 18/21 anonim ***** válasza:
79%

17. Ezek szerint pl a tanárok is saját hibájukból keresnek havi 200 ezret? Tanulniuk kellett volna és kitörni a gettóból, igaz is.

És van még csomó, egykor megbecsült foglalkozás, akik szintén éhbéren vannak mostanra. Ők is hibásak lennének? Szerintem ez sokkal inkább rendszerszintű probléma már nálunk, főleg ha ennyi embert érint.

2022. szept. 25. 14:15
 19/21 anonim ***** válasza:
69%

17

Igen, teljes mértékben meglátszik hogy nyomorban nőttél fel, az intelligencia szinted és a rendszerszintű dolgokra való rálátásod egyenlő a nullával.

Tanárok, rendőrök, fizikai munkások, önkormányzatnál dolgozók, NAV-osok, meg még folytathatnám a sort.

Teljesen le.zarom az ingatlanjaidat meg a havi fizetésed is, fürödj benne aztán örülj magadnak, de az hogy buta vagy, azt semmilyen vagyonnal nem tudod eltakarni, erre tökéletes rálátást adtál a válaszoddal.

2022. szept. 25. 15:35
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

17-es vagyok, szépen lepontoztatok :)

Sokakkal ellentétben van élettapasztalatom, és talán meglepő, de 135 az iq-m a Mensa tesztje szerint...

Nekem a tanáraimmal szemben abszolút negatív élményeim vannak, így tőlem ne várjatok együttérzést a 200 ezres fizetés miatt, abszolút megérdemlik - mint írtam, 7 évesen azért könyveltek el, mert szegény helyről jöttem! De csak hogy ne személyes legyen a dolog, az osztályunkban a GAZDAG SZÜLŐK LEFIZETTÉK A TANÁROKAT, hogy az ő gyerekeikkel foglalkozzanak, azok kapjanak jó jegyeket, stb. Nálunk így telt el a 8 év, pénz nélkül esély sem volt a tanulás terén, megrohadhattál a hátsó sorban, nem figyeltek rád, ellenben pl. Barbika apja vezérigazgató volt, papírgyújtésre küldött 3 tonna papírt, adományt a karácsonyi ünnepségre, meg borítékot a szülői értekezletre, így a buta kislány kitűnő tanuló lett, rendezvényen megkapta a főszerepet, megnyerte a szavalóversenyt, stb. aztán 8. végén igazgatói ajánlással vették fel a legjobb középiskolába, és 37-ből ezt 9 gyerekkel megcsinálták. A sors fura fintora, hogy Barbika diplomával dohánybolti eladó lett :) a másik pszichológiát végzett és ruhaboltban dolgozik, az egyik az önkormányzatnál ügyintéző, az egyik csődbe vitte az apja vendéglőjét... a munkaerőpiacra már nem ért el a szülők keze :)

Az én középsulimban meg a tanárunk elkezdett a barátnőmre (osztálytárs) hajtani, volt ott minden, attól kezdve, hogy nem ülhetek a csaj mellé... az igazgatóhelyettes egy diákjával járt, így egy fars indokkal ki is rúgtak a suliból, a többi tanár nem védett meg!

"fürödj benne aztán örülj magadnak" - Pont ezt teszem, annyira jó érzés, hogy vagy 80 ember próbált így-úgy keresztbe tenni, és most visszanézve sehol nem tartanak hozzám képest, és még ők oktattak ki engem... vicces :)

2022. szept. 25. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!