Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért karcolják össze a...

Miért karcolják össze a futárok a liftet?

Figyelt kérdés

A társasházban ahol lakom futárok három helyre is belekarcolták a lakásunk számát a lift belsejébe, mellette egy nagy áthúzott nullával. Feltételezem keveselték vagy hiányolták a borravalót, de így is több dolog nem világos:

- A frusztrációjuk levezetésén túl mit érnek el ezzel? Mindig a lift előtt várom a futárt, nincs ideje beleköpni a kajába amíg felér.

- Ételfutároknak *mindig* adok borravalót a foodpandán vagy wolton keresztül. Akkor miért karcolják tele a liftet? Keveslik? Vagy csak a kp borravaló számít?

Szerintem ritka nagy prosztó dolog ez a részükről, de külön bosszantó, hogy még azt sem tudom, hogy mit vétettem a szemükben. Sajnos nincs kamera a liftben, hogy következménye lehessen.

2022. szept. 21. 11:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudod hogy a futárok voltak?
2022. szept. 21. 11:59
 2/13 A kérdező kommentje:
Egyszer az egyik futár szólt róla, azóta figyelem. Egyébként ki más lenne?
2022. szept. 21. 12:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy jelzés a többinek, hogy tőled ne várjon borravalót. Lehet egyszer nem adtál, velem is előfordult, hogy elfelejtettem benyomni az appban, de azt hittem benyomtam, ezért készpénzt se adtam. Utólag jöttem rá a tévedésre, de azóta az a futár nem jön, hogy korrigálhassam, nem tudom azért mert abbahagyta, vagy emiatt nem vállalja el a címem.
2022. szept. 21. 12:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok. Mondjuk betörők. Nálunk pár éve megjelentek ilyen jelölések a postaládákon, akkor volt egy lakógyűlés ahol elmondták hogy elvileg a betörőknek van egy sor jelölésük, mindegyik mást jelent, és hogy vigyázzunk.

Ha adsz borravalót, akkor nem értem hogy a futárok miért írnának oda nullát. Lehet hogy az appos borravalót meg sem kapják? Ezt kéne egyszer megkérdezni valamelyiktől. Én csak készpénzben merek borravalót adni, mert az egyenesen hozzájuk jut, nem bízom benne hogy az apposból látnak valamit.

2022. szept. 21. 12:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként csak a te lakásod számával van összefirkálva a lift, vagy vannak más lakásszámok is?
2022. szept. 21. 12:15
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Azert nekem felhaborito, hogy egy opcionalisam adhato borravalo hianya miatt ennyire megorrolnak valakire a futarok. Ugy tesznek, mintha kotelezo lenne adnom borravalot, mintha nem kapna fizetest. De, kap fizut, ne kovetelozzon. Ha fizetek szallitasi dijat, akkor ne kelljen mar meg a futarnak es fizetnem... Ha valoban gyorsan kihozza a futar az etelt es kedves, akkor mindig adok borravalot, de sajnos nagyon ritka, hogy a kiirt 1 oras kiszallitasi ido ne 1.5-2 ora legyen...
2022. szept. 21. 12:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Összesen öt firkát fedeztem fel, ebből van egy mosolygós fej egy másik lakásra, egy dupla mosolygós fej a mi lakásunkra, és három áthúzott nulla a mi lakásunkra. Illetve a mosolygós fejeket a mi lakásunk mellett megpróbálták átkarcolni. Egészen elképesztő. Őszintén szólva nem hiszem, hogy betörők lennének, azóta szaporodtak el a nullák, hogy az appban adom a borravalót. Nagyon sajnálom ha nem kapják meg, de ha még csak nem is tudok róla, hogy így van akkor miért kell a liftünkkel pontozós játékot játszani?

Amúgy eléggé központi helyen lakunk, szóval nem veszélyeztet, hogy nem marad futár aki elvállalná a szállítást.

2022. szept. 21. 12:23
 8/13 anonim ***** válasza:
52%

7, a szállítási díj az étteremnek megy, nem egy az egyben a futárnak, annak ellenére hogy az őt illetné, mivel ő szállítja ki. Egyébként sok helyen sajnos még mindig az van, hogy a futárt úgy veszik fel, hogy az a fizetsége, amit összeszed borravalóban. Ez nem legális, de rengeteg embernek nincs lehetősége válogatni az állások közül, ezért gyakorlatilag azt csinálnak vele amit akarnak.

A szállítási időről pedig szintén az étterem tehet. Túl kevés futárt alkalmaz és nagyon betorlódnak a rendelések.

Az azért megfigyelhető (ha az ember nem a foddpandás futárokat vagy a woltos futárokat várja, hanem egy adott étterem sima, helyi "mezei" futárát) hogy mindig valami rozoga, szétesőben lévő autóval érkeznek, már a hangjáról tudom hogy tuti a futár jött meg. Én már csak ezért is adok, mert ezeknek az embereknek tényleg nem a legújabb ájfonra kell az apró, hanem kenyérre.

Persze mindenkinek jogában áll eldönteni hogy ad-e mert nem kötelező, csak próbáltam rámutatni hogy aki ad, az kb milyen megfontolásból teszi. Mondjuk van aki csak simán azért, hogy legközelebb bele ne köpjenek.

2022. szept. 21. 12:26
 9/13 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező!

Tökmindegy, hogy Hugyos Józsi vagy Kolompár Béla visz ki hozzád, valakinek ki kell vinnie. És nem a te dolgod rábeszélni valamelyik futárt, hanem az étterem/pizzéria alkalmazottjának.

Én eleve nem is hallottam ilyet, hogy fuvar megtagadása. Azt gondolnám, ezért azonnali felmondás ill. szerződésbontás jár.

Ja, és soha egy futárnak sem adnék borravalót. Felőlem firkálgathatják a liftet. Ez nem ugyanaz, mint amikor étteremben a pincér kiszolgál.

2022. szept. 21. 12:33
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Sehol ne adj borravalot tobbet!!

Jelentsd be acegnel,h rongal a fztar

2022. szept. 21. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!