Ezt így nem lehet a GYK keretein belül megválaszolni...
EGy komplett tudományág.
Tudom, hogy nagyon összetett kérdés. Az elmúlt évezredekben legalább egy tucatnyi könyvtárat megtöltő mű készült a kérdés körül.
Mégis arra vagyok kíváncsi, hogy a te értelmezésed szerint, hogyan működik?
Melyik része...??
Nem igaz, hogy nem vagy képes felfogni, hogy ez nem eg-ykét mondatban leírható téma....???
Rendben igazad van.
Akkor visszavonom a kérdést.
Magyar viszonylatban:
A társadalom önállóságra "törekszik"(?), de amint jön egy nehézség, egyből a vezetőhöz ugrik (itt inkább a politikaira gondolok épp...), hogy adjon támogatást neki a megélhetésére. Miközben ő támogatást kap, leugatja a másikat, akinek ugyanúgy valami oknál fogva segítségre lenne szüksége...
Ezért is "példaértékű" a magyar társadalom.
Kedves kiiro. Valoban osszetett, ahogy irtak az elottem kommentelok.
Azt irom, ami hirtelen eszembe jut: ami a tarsadalomban elfogadott, az legtobbszor kovetendo példa és altalaban helyes (ez alol kivételek a rejtett dolgok, amirol a tarsadalom tobbségének sincs tudomasa), egy norma az egész, sokak szeretnének megfeleni a tarsadalomnak, mig masok azért extrémek, mert kilognak valami altal a megszokott normalis attituddel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!