Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyes emberek kívülitől...

Egyes emberek kívülitől tudják a bibliát? Hogy lehet ez?

Figyelt kérdés

Csomó filmbe vannak ilyenek.

"balblalbllaalbla valami random idézet" Máté 34.12/30

"blalblalblalalbla" Jónás 12.21/32

Szóval értitek.. Ezeket a valógában is tudják ez emberek amerikában?

2022. szept. 18. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Dehogy tudják, a filmekben csak idéznek.

Biztos van olyan a valóságban aki tudja de fixen nem az egész Bibliát. Még a pap is csak annyit tud amit az általános ceremóniákon el kell mondania. Ha valami különleges dologra kérik akkor neki is fel kell készülnie.

2022. szept. 18. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

A papok lelkészek mindig valamilyen téma köré fonják az igehirdetést. Ez nagy felkészülést igényel. Ad a világunk mindig aktuális témát jót, rosszat.

A sokat használt igéket, idézeteket már ők is tudják kívülről, de az egész bibliát biztos nem.

A filmekben ott vannak az írók, akik szintén kutatással vagy "szakértő" segítségével írják a szöveget.

2022. szept. 18. 12:17
 3/6 anonim ***** válasza:
14%
Kb 20 éve elolvastam kétszer. Mint egy regényt. Majd hitkönyveket olvastam. Ez úgy 2-4 évig tartott. Kb a 60%-át tudtam idézni. Az idő múlásával sajnos szinte nullára esett a tudásom azon a téren. Tehát a kérdésre válaszolva: szerintem aki évekig olvassa, foglalkozik vele, az maximum 80%-át tudhatja fejből.
2022. szept. 18. 12:17
 4/6 qkker1 ***** válasza:
80%
Illene tudni, hogy a film és a valóság nem ugyanaz!
2022. szept. 18. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:
80%
Egyes vallásfanok valóban nagyoon tudják, de sokuk csak a saját malmukra hajtják e vizet is, amiatt tudják.
2022. szept. 18. 12:21
 6/6 anonim ***** válasza:
45%

Amit te láttál, az egy film, nem a valóság. A filmszöveget megtanulja a színész, ez Amerikában is így van, és Oroszországban is, na meg Magyarországon is.

Amúgy vannak nagyon vallásos emberek, de azért ők sem tudják az EGÉSZ Bibliát kívülről, viszont lehetnek dolgok, amiket kívülről tudnak. Ahogy XY kívülről tud néhány verset szerzőjükkel, úgy ők is tudhatnak néhány igét igehellyel együtt. nincs ebben csoda: erre van ráálva az agya.

2022. szept. 18. 14:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!