Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Banánvirág...

Mit gondoltok a Banánvirág névről?🍌

Figyelt kérdés

Olvastam az MTA női nevek listájár és ez valahogy kitűnt a többi közül, meglepődtem, hogy manapság már ilyen különleges nevek is vannak. Cikket is találtam róla, érdekes. Nem tudom itt kérdeztek e erről a névről már ha igen bocsi, de kíváncsi vagyok új véleményekre is. [link]

Maga a Virág név még teljesen rendben lenne de Banánvirág kicsit furi nem? Mit gondoltok erről a névről? Engedélyezett név, nem kitaláció, megnézhetitek az MTA listában is, onnan szedtem elő. Szerintetek tényleg nem gúnyálnák a gyerekek akit Banánvirágnak hívnak? A cikk szerint nem lehetséges. Bár eleve a gyerekek minden nevet tudnak gúnyolni de azért egy ilyen név eléggé feltűnő. De legalább nem tucatnév. Valaki adná ezt a nevet kislányának?

Tény, hogy van sok fura név még ezen kívül de most kifejezetten erről kérdeznék. :)

Banánvirág névről kis infók:

● A Banánvirág név eredete: magyar

● A Banánvirág név jelentése: banán, virág (a két magyar szó összeolvadásából)

● A Banánvirág név becézése / Banánvirág becenevei: Bani, Virág, Viri, Náni

● Banánvirág névnapja: nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )

● A Banánvirág név típusa: B betűs női név / lánynév

● A Banánvirág név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév

2022. szept. 17. 19:12
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
100%
Kúl.
2022. szept. 17. 19:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Na ez már meredek mi lesz a kövekező "Kendermag" "Tökszár"?
2022. szept. 17. 20:00
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem.. Hogy lehet ebben a névben valami szépet látni? Ez egy vicc..
2022. szept. 17. 20:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem olvastam, soha nem fogalmazódott meg bennem, hogy a banánfa is virágzik. Mármint biológiailag nyilván igen, de mivel banán nemigen terem itt Magyarországon, így soha nem láttam még ilyet.

Ja, a beszélő neveket nem szeretem egyébként, nem adnám a gyerekemnek.

2022. szept. 17. 21:39
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Jó hogy nem Banánhinta Konzuéla Hercegnő
2022. szept. 17. 22:32
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem tetszik, pedig nincs bajom az ilyen beszélő nevekkel, ha szépek, de nekem valahogy a banán szó miatt olyan bugyután hangzik ez a név. Én tuti nem adnám a gyerekemnek, valóban minden név gúnyolható, de ez a banán szó miatt különösen. Pl. A Búzavirág se tetszik, de mondjuk a Hóvirág vagy a Vadvirág már elfogadhatóbb számomra.
2022. szept. 17. 23:04
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem tetszik sem a hangzása, sem a jelentése. Becézni sem nagyon lehetne.
2022. szept. 18. 11:35
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem névválasztás előtt mindig el kell képzelni, hogy a baba, aki ezt a nevet kapja egyszer felnőtt lesz. Egy babát aranyos lehet így hívni, de most képzeld el, amikor felnőtt lesz.. Ez komolyan vehetetlen. Annyi szép nemtucat női név létezik, ami hasonlít is egy emberi névre..
2022. szept. 18. 11:57
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kéne adni. A Búzavirág is elég gáz, a becézése is , B**i-nak becézik?
2022. szept. 18. 12:56
 20/23 hosszúhajú ***** válasza:
86%

csókolom banánvirág néni - mondja a gyerek.

banánvirág legyen kedves - mondja a főnök.

tisztelt banánvirág - írja a hivatal.

könyörgöm ez nem kutya! ez egy ember. soha az életbe nem fogják komolyan venni.

2022. szept. 20. 00:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!