Mi az oka annak hogy sok huszon-harminc X éves magyarnak nincs félretett pénze, portfoliója, megtakarítása és elképzelése arról, hogy milyen befektetésekkel szeretne rendelkezni?
Ez a probléma valamilyen szinten otthonról ered, akit a szülei nem tanítottak meg bánni a pénzzel, hogy hogyan kell azt jól beosztani vagy spórolni, az a személy soha életében nem fog jól bánni a pénzzel. Akkor se ha keres jelenleg havonta 1 milliót.
Még a jelenlegi helyzetben is lehet takarékoskodni, csak ügyesen kell csinálni.
Jól hangzik, hogy oszd be meg spórolj, miközben szarért-húgért dolgozik az átlag magyar. A világ egyik legmagasabb áfája, alacsony fizetések, mellette elszálló árak minden területen.
Vagy ingatlanok. 6 éve dolgozom, eleinte úgy számoltam, a megtakarításaimból 5-6 év alatt egy saját kis lakást tudok venni. Eltelt 5 év, örültem, hogy az önerőre való megvan, miközben csak kergettem az árakat. Azóta 1 év telt el, és most egyszerűen nem tudnék vásárolni, mert mind hitelek, mind az árak elmentek.
De így sem könnyebb, hogy lakásom van. Csak az illeték közel 1 millió volt, felújítás eddig 5 millió és még hol a vége. Bútorozás is milliós költség.
Hogy a farokba legyen az embernek még megtakarítása is ezek mellett...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!